Καλώς ήρθατε

Αποστάσεις «κατόπιν εορτής» από τους Άραβες για τους βομβαρδισμούς της Δύσης #Libya

Ενστάσεις διατυπώνει τώρα ο Αραβικός Σύνδεσμος για τις μεθόδους που έχουν υιοθετήσει οι δυτικές χώρες στο πλαίσιο της επιχειρήσεις «Αυγή της Οδύσσειας».

Το Σάββατο το απόγευμα ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, ο οποίος φέρεται να έχει φιλοδοξίες στην μετά Μουμπάρακ εποχή στην Αίγυπτο, εξέφρασε... διαφωνίες για τη στάση της Δύσης και την τακτική που χρησιμοποίησε για την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου του ΟΗΕ για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη.

Ο Μούσα σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι Άραβες δεν...επιθυμούσαν στρατιωτικές επιθέσεις από δυτικές δυνάμεις που πλήττουν άμαχους.

"Αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη διαφέρει από το στόχο επιβολής της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και αυτό που επιθυμούμε είναι η προστασία των πολιτών και όχι ο βομβαρδισμός περισσότερων αμάχων", ανέφερε ο Αμρ Μούσα.

Η απάντηση των ΗΠΑ ήταν σαφής και κατηγορηματική με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου να δηλώνει ότι το ψήφισμα εξουσιοδοτεί τη λήψη κάθε μέτρου για την προστασία των αμάχων.

"Το ψήφισμα το οποίο έγινε αποδεκτό τόσο από τους Άραβες όσο και από τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συμπεριλαμβάνει τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία των πολιτών και επεκτείνεται και πέραν της δημιουργίας μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων" δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος που επικαλούνται τα διεθνή πρακτορεία.
από την enet

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails