Καλώς ήρθατε

Με το θάρρος της γνώμης

Όσους νόμους ποινικοποίησης της γνώμης ή λογοκρισίας (πχ. Ουγγαρία πριν λίγο καιρό) ή φίμωσης του blogging και να περάσετε το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω! Γνώμη ίσον γνώση. Η λέξη προέρχεται από το γιγνώσκω, γνωρίζω, ξέρω τι μου γίνεται και το εκφράζω. Πάει παίδες το «ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ». Μπορεί να πήγαμε στα σχολεία σας, αλλά κάποιοι σας ξεφύγαμε. Δεν γίναμε όλοι «πιστοί» σας. Σε κάποιων τους λαιμούς δεν μπαίνει χαλινάρι. Ούτε φίμωτρο στα στόματα. Ούτε βαστιούνται τα χέρια τους σαν σας βλέπουν από διμοιρίες ολόκληρες. Εσείς εκθρέψατε την οργή μας.

Από χώρα του φωτός (αυτή είναι η σημασία του ονόματος Ελλάς) «φροντίσατε» να πέσει στον τόπο μας έρεβος. Αιώνια νύχτα και κρύα πολύ νιώθουμε ειδικά τον τελευταίο χρόνο πώς είναι 24 ώρες το 24ωρο…

Διαπράξατε την μια ύβρη μετά την άλλη. Και καταβαραθρώσατε ελπίδες, όνειρα, οράματα…Βλέπουμε τα ίχνη των προγόνων μας και το σημερινό κατάντημα(«από το κλέος στο χρέος» δηλ.) και κλαίμε. Φωνάζουμε «ΓΙΑΤΙ»; Και ή κρύβεστε ή σφυρίζετε αδιάφορα ή φοβάστε ή μας βρίζετε επειδή σας χαλάμε το «πρόγραμμα» και την «ηρεμία» σας.

Οι «παπαγάλοι» σας, σωστά εκπαιδευμένοι, δικάζουν από το παράθυρο και πνίγουν την όποια λογική φωνή πάει, τολμάει-δυστυχώς όλο και σπανιότερα- στις «συναθροίσεις» τους. Μετά, πείτε μας, περιμένετε οι «νόμοι» σας να εφαρμοστούν; Η κοινωνία είναι ένα βήμα μπροστά και ήδη σχεδιάζει το μέλλον με βάση τον Λόγο, την λογική και το θάρρος να λες την γνώμη σου με σεβασμό στον συνομιλητή. Τα σχέδια σας για Χάος στις χώρες της Ε.Ε. που καταστρέψατε για να «μοσχοπουλήσετε» δεν θα περάσουν.

Η Ιστορία γράφεται στους δρόμους και οργανώνεται πλέον και μέσω της δύναμης του Internet. Σας οικτίρω, είστε πιο απελπισμένοι από τους Έλληνες νέους και μη. Ο εγκέφαλός σας έχει καεί από την απληστία. Και εσείς και τα «μαγαζιά» σας θύματα της παγκοσμιοποιημένης «πολιτικής» του χρέους είστε. Αν ο τραπεζίτης πατήσει το σωστό κουμπάκι τα διαλύει τα παραμάγαζα της ντροπής. Η τραγωδία που παίζεται με τα πολλά θύματα, αθώα και ανυπεράσπιστα από τα αρπακτικά της ζούγκλας που καταντήσατε την Ελλάδα μας, κάποτε τελειώνει. Και στο τέλος κάθε τραγωδίας έρχεται η λύσις, η τιμωρία των ενόχων και η ανακούφιση των θυμάτων, όπως και η απόδοση των πρεπουσών τιμών στους νεκρούς από τα χέρια και τις πράξεις των τυράννων.

Μετά το χθεσινό τραγικό περιστατικό, το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι αστυνομικοί είναι να πάρουν τα όπλα και να τελειώνουμε με τα σκυλιά που τρώνε τις σάρκες της Ελλάδας. Αρκετά σωπάσαμε! Σκάσαμε από τα πεπραγμένα σας! Η σιγή πια είναι δειλία, προδοσία και αμαρτία. Η φωνή ΟΛΩΝ πρέπει να είναι δυνατή όσο ποτέ άλλοτε. Να σειστεί ο τόπος. Να διώξει τα άχθη της γης και την δυστυχία των αθώων. Να ξυπνήσει η Δημοκρατία και να μην ξαναπέσει σε λήθαργο ποτέ. Η οικονομία να ξαναπάρει την κανονική της σημασία νομή των του οίκου. Φροντίδα δηλ. με μέτρο και λογική του σπιτιού και της πατρίδας μας (η Ελλάδα είναι το σπίτι ΟΛΩΝ μας).

Ο νόμος να είναι δίκαιος γιατί αλλιώς δεν είναι νόμος αλλά βασανιστήριο. Υγεία και παιδεία να είναι λειτουργήματα. Η τέχνη να προωθείται και μαζί με την εκπαίδευση να εκμηδενίσουν την πιθανότητα ο άνθρωπος να λειτουργήσει ξανά ως ανθρωπάριο. Όσο λοιπόν βαστάμε θα ζητάμε δικαιοσύνη, δημοκρατία, σεισάχθεια, νέμεση. Από την αντάρα και τις φωνές μας δεν θα έχετε ήσυχες μέρες και νύχτες πια…
γράφει η Σοφία
από το citypress-gr

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails