Καλώς ήρθατε

Δεν δικαιούστε να μιλάτε, το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί απόλυτα νόμιμα

Μπορεί όλοι μας εδώ στο διαδίκτυο να γράφουμε και κάτι παραπάνω, έτσι για να περνάει η ώρα και να διαβάζει ο κόσμος, μπορεί να βγάζουμε τα εσώψυχά μας, την αγωνία μας και τον εκνευρισμό μας με όλα αυτά που γίνονται γύρω μας, για τη ζωή μας που χάνεται, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε στην πραγματικότητα να πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν λειτουργεί σύννομα. Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι λειτουργεί απόλυτα νόμιμα, στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων και στην πραγματικότητα δεν μπορεί να του προσάψει κανείς τίποτα το μεμπτό.

Μα (θα μπορούσε κάποιος να πει), το ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγει αμέσως από την εξουσία.
Γιατί να φύγει; Μήπως δεν εκλέχτηκε νόμιμα για...τέσσερα χρόνια ή κάνουμε λάθος; Συνεπώς κανείς, εκτός από το ίδιο, δεν έχει το δικαίωμα να αξιώσει να φύγει από την εξουσία πριν τις 4-10-2013 και μάλιστα μόνο εκείνη την ημέρα, έχουμε το δικαίωμα για λίγα δευτερόλεπτα να αποφανθούμε. Ούτε την προηγούμενη ούτε την επόμενη. Προβλέπει μήπως κάτι άλλο το Σύνταγμα και δεν το γνωρίζουμε; Συνεπώς το ΠΑΣΟΚ νόμιμα θα κυβερνά μέχρι τότε και τα υπόλοιπα είναι αστεία και ευθεία παραβίαση του Συντάγματος, αν θέλεις να μάθεις.

Μα, μας εξαπάτησε και είπε «λεφτά υπάρχουν», άρα δεν νομιμοποιείται.
Και γιατί παρακαλώ; ποιος πολιτικός εφάρμοσε ποτέ προεκλογικές υποσχέσεις; Μήπως ο Καραμανλής που υποσχέθηκε επανίδρυση του κράτους, το έκανε; Επομένως δεν είναι αυτός λόγος να αμφισβητείται η εξουσία του κ. Παπανδρέου. Εξάλλου όπως ξέρεις η δημοκρατία αντικατέστησε τη φυσική εξόντωση του πολιτικού αντίπαλου με την πολιτική του εξόντωση και σε πληροφορώ ότι το πολιτικό ψέμα είναι το ισχυρότερο «νόμιμο» μέσο της πολιτικής εξόντωσης.

Μα, δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.
Γιατί; μήπως αυτό ακριβώς δεν προβλέπουν το Σύνταγμα και ο εκλογικός νόμος;

Μα υπέγραψε το μνημόνιο κατά παράβαση του Συντάγματος, άρα παρανόμησε.
Γιατί, μήπως άκουσες εσύ το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δηλαδή τον βασικότερο πολιτικό αντίπαλο, να μιλάει για αντισυνταγματικότητα του μνημονίου;; Ίσα ίσα μάλιστα που και το ΣτΕ το κρίνει συνταγματικό. Επομένως δεν τίθεται κανένα θέμα. Ξέρεις άραγε εσύ περισσότερα από το ΣτΕ;;

Μα, τι λες τώρα, εδώ οι άνθρωποι μας ξεπουλάνε στους τοκογλύφους, ξεπουλάνε και τα εθνικά μας θέματα, τι λες τώρα;
Δεν είμαστε καλά. Μήπως όλα αυτά δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους ότι είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της κυβέρνησης; Και όλα να τα ξεπουλήσει και πάλι νόμιμα θα το κάνει.

Μα βάζει υπερβολικούς φόρους.
Μάλλον λες αστεία. Μήπως υπάρχει κάπου στο Σύνταγμα κάποιος ποσοτικός περιορισμός για τους φόρους που θα βάλει η κάθε κυβέρνηση; Όχι βέβαια. Μάλιστα το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει ότι μπορεί να ξαναβάλει φόρους και για το περασμένο έτος. Άντε τώρα μην τους βάζουμε και ιδέες.

Μα γιατί να εξαθλιωθούμε εμείς για τα χρήματα των ξένων τραπεζών;
Και γιατί παρακαλώ; μήπως τα χρήματα αυτά στη χώρα μας δεν δόθηκαν;;

Μα όλα αυτά τα χρήματα δεν τα φάγαμε εμείς αλλά τα κρατικοδίαιτα λαμόγια.
Μη λές τέτοιες κουβέντες γιατί μπορεί να φάς μηνύσεις και αγωγές. Έχεις αποδείξεις; Δικάστηκε μήπως κανείς;

Μα το Σύνταγμα και οι νόμοι προστατεύουν τους πολιτικούς, πώς λοιπόν να τιμωρηθούν;
Ακριβώς. Και τώρα εσύ τι θέλεις; να παραβιάσουμε το Σύνταγμα και τους νόμους και να τους καταδικάσουμε με λαϊκά δικαστήρια;

Μα δεν μας ρωτάει κανένας. Εμείς έχουμε άλλες επιθυμίες, θα μπορούσε να γίνει έστω ένα δημοψήφισμα.
Μάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις. Έχουμε εμείς τέτοιο δικαίωμα από το Σύνταγμα και δεν το ξέρουμε; Αυτό είναι αποκλειστικό προνόμιο της εκάστοτε κυβέρνησης και μόνο. Αν σε ρωτήσει τότε να απαντήσεις, αν δεν σε ρωτήσει, σιωπή.

Μα υπάρχει και το άρθρο 120 του Συντάγματος. Άρα μπορούμε όποτε θέλουμε να ξεσηκωθούμε και να ανατρέψουμε όλα τα αντισυνταγματικά που κάνει η κυβέρνηση.
Δεν ξέρεις τι σου γίνεται μάλλον. Άκουσες εσύ κανένα κόμμα να μιλάει για αντισυνταγματικότητα κάποιας ενέργειας και να καλεί το λαό να κατέβει στους δρόμους με βάση το άρθρο 120; Ούτε θα ακούσεις.
Εξάλλου, αν τολμήσεις να κάνεις κάτι τέτοιο, όπως θα κατάλαβες από τα πιο πάνω, εσύ θα είσαι εκείνος που παραβιάζει το Σύνταγμα και εσύ θα πας μέσα ισόβια για Έσχατη Προδοσία.

Μα δεν είναι δυνατόν; Έτσι όπως τα λες, ο λαός δεν μπορεί να κάνει πια τίποτα;; Τι ρόλο παίζουμε επιτέλους εμείς οι πολίτες;;
Τώρα το κατάλαβες. Το ρόλο του μακάκα.
Σκάσε και κολύμπα.

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

ComputerGuy είπε...

Και όμως, έτσι αριβώς είναι τα πράγματα.

Το ΠΑΣΟΚ δεν επιβλήθηκε με το ζόρι. Δεν κυβερνάει "ελέω Θεού" όπως οι παλαιότεροι μονάρχες ή "ελέω στρατού" όπως κάποιοι δικτάκτορες.

Το ΠΑΣΟΚ το ψήφισαν όσοι πίστεψαν στο "Λέφτα υπάρχουν" όπως και την ΝΔ παλαιότερα όσοι πίστεψαν στο "Σεμνά και ταπεινά".

Τους πολιτικούς (και κατ' επέκταση κράτος) που σήμερα βρίζουμε, το έχουμε δημιουργήσει εμείς, οι ίδιοι οι πολίτες μέσα από μια χρονική διαδρομή 37 ετών ΑΝΟΘΕΥΤΗΣ κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Αρα εμείς και μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την σημερινή του κατάντια καθώς ΕΜΕΙΣ ψηφίζαμε και ξαναψηφίζαμε τους ίδιους και τους ίδιους όλα αυτά τα χρόνια.

Και ναι, το τελευταίο και πιο ισχυρό όπλο που έχει ο πολίτης στα χέρια του είναι η ψήφος του. Η ψήφος που του δίνει το δικαίωμα να ΕΠΙΛΈΓΕΙ ποιός θέλει να τον κυβερνάει.

Και αυτό το δικαίωμα, δικαίωμα που κατακτήθηκε με αίμα και αγώνες διαμέσου των αιώνων δεν θα πρέπει ούτε να το απεμπολούμε (αποχή) ούτε να το σπαταλάμε (πιστεύοντας τα "λεφτά υπάρχουν").

Πρέπει να το χρησιμοποιούμε με σύνεση. Και αν δεν βρίσκουμε τον τέλειο ανάμεσα στους υποψηφίους, οφείλουμε να ψηφίζουμε τον λιγότερο κακό.

Γιατί τελικά, μόνο όσοι ψηφίζουν έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται.

Και 2 τελευταία:

1) Ο Τσώρτσιλ είχε πεί ότι "η δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα αλλά δεν υπάρχει και καλύτερο"

2) Η δημοκρατία για να πετύχει θέλει 3 πράγματα: Παιδεία, παιδεία και παιδεία (ώστε να καταλαβαίνεις πότε το "λεφτά υπάρχουν" είναι μακακία και να να μην σπαταλήσεις την ψήφο σου εκεί)

Related Posts with Thumbnails