Καλώς ήρθατε

Στον δρόμο του Μουμπάρακ ο Καντάφι

Στην Τρίπολη επεκτάθηκαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, σήμερα. Τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας μεταδίδουν εικόνες από συγκεντρώσεις στήριξης στον Μ.Καντάφι, ωστόσο, η κατάσταση που περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες είναι διαφορετική, καθώς μιλούν για χάος και βία στους δρόμους πολλών πόλεων, με κυβερνητικά κτίρια να έχουν τυλιχτεί στις φλόγες. Η Ένωση μουσουλμάνων της Λιβύης ζητά από τους υποστηρικτές της να εξεγερθούν. Η Λιβύη θα βυθιστεί στον εμφύλιο πόλεμο, προειδοποιεί σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαίφ αλ-Ισλάμ Καντάφι. Πολλοί διπλωμάτες και υπουργοί έσπευσαν να «εγκαταλείψουν» τον Λίβυο ηγέτη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Λιβύης παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «υπερβολική χρήση βίας κατά διαδηλωτών», μεταδίδει η Quryna.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο...Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, William Hague, σημείωσε, ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι εγκατέλειψε τη χώρα και βρίσκεται εν πτήση για τη Βενεζουέλα, μετέδωσε το Reuters.

Εν τω μεταξύ, πηγές αναφέρουν, ότι ο Καντάφι διέταξε την εκτέλεση στρατιωτών που αρνήθηκαν να πυροβολήσουν τους διαδηλωτές, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yalibnan. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι νεκροί στην Λιβύη, φέρεται να έχουν ξεπεράσει τους 230.

Αντιδράσεις από την ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται για την απομάκρυνση όλων των πολιτών της από τη Λιβύη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBN.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ καταδικάζουν την καταστολή των διαδηλώσεων στη Λιβύη, σύμφωνα με σχέδιο κοινής διακήρυξης που δόθηκε στη δημοσιότητα, εν όψει των συνεδριάσεων των Συμβουλίων Εξωτερικών Υποθέσεων και Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, τη Δευτέρα.

Το βρετανικό Φόρεϊν Όφις κάλεσε τον Λίβυο πρεσβευτή, να διαμαρτυρηθεί για τη χρήση βίας κατά διαδηλωτών.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Γουίλιαμ Χαγκ, τόνισε σε ανακοίνωσή του πως το Λονδίνο ζητά να τεθεί τέλος στη βία και στον θάνατο διαδηλωτών, ενώ καλεί να υπάρξει πλήρης έρευνα για τα γεγονότα στη Βεγγάζη και την ανατολική Λιβύη.

Από την πλευρά του, ο Φιλανδός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να επιβάλει κυρώσεις στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, απαγορεύοντάς του να ταξιδεύει στην Ευρώπη και «παγώνοντας» την περιουσία του.
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails