Καλώς ήρθατε

Αν τολμάτε κάντε εκλογές λαμόγια!

Είναι πλέον φανερός ο φόβος και ο πανικός, που βγάζει προς τα έξω ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα που κυβερνά την χώρα. Πάνε πια τα αστραφτερά χαμόγελα και οι πομπώδεις δηλώσεις με την πλεονάζουσα αισιοδοξία και αυταρέσκεια.
Σκυθρωπά γκρίζα και παγωμένα πρόσωπα, που δεν εκπέμπουν κανένα αισιόδοξο μήνυμα, είναι η δημόσια εικόνα της κυβέρνησης. Κανένας τους δεν μιλάει με αισιοδοξία για το μέλλον και όλοι αναφέρονται με ζοφερά λόγια για το παρόν.
Τι έχει συμβεί και η αισιοδοξία που διακατείχε έως πριν...
από λίγες ημέρες το κυβερνητικό επιτελείο εξανεμίστηκε ξαφνικά;

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Από τους γκαιμπελίσκους του Μαξίμου και του ΔΝΤ, προβάλλονταν ο περιορισμός του Ελλείμματος ως απόδειξη της επιτυχίας του περιβόητου μνημονίου. Όμως ήρθαν οι εκθέσεις της ΕΕ και της Τρόικας, που και σε αυτό το θέμα αποδεικνύουν την μνημονιακή-κυβερνητική αποτυχία.
Τι λένε αυτές οι εκθέσεις για το Έλλειμμα του 2010;

Ότι απαιτούνται πρόσθετα μέτρα 1,7 δις ευρώ., για να θεραπευτούν αποκλίσεις στον στόχο περιορισμού του Ελλείμματος του 2010. Δηλαδή, ενώ μας έλεγαν ότι πέτυχαν τον στόχο περιορισμού του Ελλείμματος 2010, τώρα μας λένε ότι χρειάζονται επί πλέον 1,7 δις ευρώ για να τον πετύχουν. Και εδώ πλήρης αποτυχία.
Ας θυμηθούμε το άρθρο του Δευκαλίωνα, της 14ης Φεβρουαρίου, με τίτλο «Ποιο είναι Σήμερα το Ταξικό Συμφέρον», όπου αναφέρονταν:

«Από όσα γίνονται σιγά-σιγά γνωστά, γνωρίζουμε ότι απαιτούνται νέα μέτρα, περίπου 1,7 δις ευρώ το 2011, για να καλύψουν αποκλίσεις του 2010, που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα. Ταυτόχρονα, ενώ τα μέτρα για 2012-2014 είχαν υπολογισθεί σε 12,8 δις ευρώ, τελικά τώρα τα ίδια μέτρα κοστολογούνται σε 19-20 δις ευρώ. Φαίνεται δε ότι υπάρχει συμφωνία για νέα επί πλέον μέτρα το 2015, ύψους 3,5 δις ευρώ, ώστε να μειωθεί το Έλλειμμα από 6,4 δις ευρώ που προβλέπεται για εκείνη την εποχή, σε 3 δις ευρώ. Εάν σε αυτά προστεθούν και τα 50 δις των ιδιωτικοποιήσεων, για το χρονικό διάστημα 2011-2015, τότε ανεβαίνουμε σε αναζήτηση μέσω νέων μέτρων και ιδιωτικοποιήσεων πάνω από 70 δις ευρώ»

Δηλαδή, ο φτωχός και άσημος Δευκαλίωνας, γνώριζε από τις 14 Φεβρουαρίου, όταν η κυβερνητική αισιοδοξία και έπαρση περίσσευαν, ότι απαιτούνται νέα μέτρα τουλάχιστον 20 δις ευρώ για το χρονικό διάστημα 2011-2015.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, το έμαθε μόλις την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου.
Ποιος κοροϊδεύει, ποιον;
Για την αποτυχία της μνημονιακής-κυβερνητικής πολιτικής στους στόχους της ύφεσης, της ανεργίας, των τιμών και του πληθωρισμού, τα έχουμε γράψει τόσες φορές που είναι πλεονασμός να τα επαναλάβουμε. Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία βοούν από τα μέσα του 2010. Όλοι όσοι ασχολούνται με το πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας τα γνώριζαν. Για την άρνηση της ΕΕ να ασχοληθεί και να συμφωνήσει στα θέματα της επιμήκυνσης εξόφλησης του δανείου των 110 δις ευρώ, της μείωσης του επιτοκίου και της επαναγοράς με οποιοδήποτε τρόπο και διαδικασία Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων από την δευτερογενή αγορά, επίσης τα έχουμε γράψει και εμείς και επίσημοι εκπρόσωποι της ΕΕ αλλά και διεθνή οικονομικά περιοδικά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα γνώριζαν, λοιπόν, ότι οι περισσότεροι στόχοι του μνημονίου (ύφεση, ανεργία, τιμάριθμός, πληθωρισμός) είχαν ξεφύγει και η διπλωματική εκστρατεία για επαναπροσδιορισμό (χρόνος αποπληρωμής, επιτόκιο) των όρων του δανείου των 110 δις ευρώ, είχαν παραπεμφθεί στις ευρωπαϊκές καλένδες και θα συζητηθούν για να αποφασισθούν, ως ώριμα αιτήματα, γύρω στα Χριστούγεννα του 2011.

Γιατί λοιπόν εμφανίζονταν μέχρι πριν λίγες ημέρες υπέρμετρα αισιόδοξοι για όλα τα παραπάνω θέματα και παρ’ ότι δεν υπήρχε ούτε καν σαν θεωρητική πιθανότητα η ευοίωνη προοπτική;

Πάρα πολύ απλά. Κατ’ αρχήν δεν αιφνιδιάστηκαν. Γνώριζαν τις αρνητικές εξελίξεις, αλλά έλεγαν ΨΕΜΑΤΑ όταν παρίσταναν τον αισιόδοξο. Όπως λένε ΨΕΜΑΤΑ και τώρα, που παριστάνουν τον φοβισμένο και τον πανικόβλητο. Με την παράσταση και το ΨΕΜΑ του φοβισμένου και του πανικόβλητου, επιχειρούν να περάσουν στην Ελληνική Κοινή Γνώμη κλίμα φόβου και πανικού, ώστε για να την εκβιάσουν ψυχολογικά ώστε να αποδεχθεί χωρίς πολλές διαμαρτυρίες την ολοκληρωτική κυβερνητική αποτυχία και τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται.

«Θα γίνουν εκλογές και ο τόπος θα μείνει ακυβέρνητος τώρα που στην περιοχή μας γίνεται χαμός», «Θα χρεοκοπήσουμε», θα είναι μερικά από τα διλήμματα που θα διοχετευθούν στην κοινή γνώμη προκειμένου να περάσει και να εμπεδωθεί ο φόβος και ο πανικός. Οπότε, μετά την σύνοδο κορυφής της ΕΕ, όταν γίνει σαφής η ολοκληρωτική κυβερνητική αποτυχία -αλλά ακόμα δεν θα έχουν προκηρυχθεί εκλογές και δεν θα έχουμε χρεοκοπήσει-, η κοινή γνώμη να αναπνεύσει ανακουφισμένη και αφού μονολογήσει «ουφ ευτυχώς γλυτώσαμε τα χειρότερα», θα αποδεχθεί τα νέα σκληρά μέτρα.

Παρόμοιας έκτασης ψυχολογική εκστρατεία εκβιασμού της κοινής γνώμης δεν είχε εφαρμοσθεί ούτε στις ΗΠΑ την εποχή του Μακαρθισμού.
Καθήκον του κάθε Έλληνα Πατριώτη είναι να ξεσκεπάσει αυτόν τον ψυχολογικό εκβιασμό και να τον οδηγήσει στην αποτυχία.
Πως θα το κάνουμε αυτό;

Πάρα πολύ απλά. Να τους εξαναγκάσουμε και να τους σύρουμε να κάνουν πράξη, αν τολμάνε, αυτά που διαρρέουν σαν απειλές. Τότε να δείτε όλους αυτούς τους ΨΕΥΤΕΣ, τους αγέρωχους κυβερνητικούς, πως θα σέρνονται από τον φόβο τους και πως θα παρακαλάνε για έλεος.
Αν τολμάτε κάντε εκλογές!
γράφει ο Δευκαλίων

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ στην ΑΠΟΧΗ !
Ύπουλα υποβάλλουν την ιδέα της αποχής σαν αντίσταση στο σάπιο πολιτικό σύστημα.
Βρίσκουν πολλούς είτε παπαγαλάκια είτε χαζούς σαν τον Κουίκ στο Κόντρα να νομίζουν ότι κάνουν αντίσταση απέχοντας !
Χαλάστε τους την αριθμητική της αυτοδυναμίας.
Ας κατεβούμε εν ανάγκη πολλοί ανεξάρτητοι υποψήφιοι ώστε οι πατριώτες να έχουν κάποιο να ψηφίσουν.
Η ψήφος πρέπει να είναι εγκυρη.
Όχι λευκό ούτε άκυρο !
Αλλοιώς θα αφήσομε πάλι 1 εκατομμύριο κοπρίτες με τις οικογένειες τους να βγάλουν πάλι τα ίδια ρεμάλια στην Βουλή !

Related Posts with Thumbnails