Καλώς ήρθατε

Η αντιπολίτευση παριστάνει τον “ψόφιο κοριό”

«Εδώ ο κόσμος χάνεται και μερικοί το ξύνουν».

Ενώ η χώρα μας οδεύει προς την καταστροφή τα κόμματα της αντιπολίτευσης σφυρίζουν αδιάφορα. Ο Παπακωνσταντίνου χωρίς καμία νομιμοποίηση αποφασίζει τον στραγγαλισμό της οικονομίας για τις επόμενες δεκαετίες. Η άκρως επικίνδυνη για τη χώρα κυβέρνηση (υπό την τρόικα) Παπανδρέου κινείται ανεξέλεγκτη σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια και αυτοί που θα έπρεπε να πρωταγωνιστούν και να εμπνεύσουν το λαό έτσι ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα παραμένουν εγκλωβισμένοι σε δογματικές πολιτικές θέσεις λες και πρόκειται για ακαδημαϊκή συζήτηση.

Τα κόμματα που υποστηρίζουν το μνημόνιο που μας οδηγεί με... μαθηματική ακρίβεια σε καταστροφικούς δρόμους θα κριθούν βέβαια απ’ το λαό και την ιστορία. Αυτό όμως θα γίνει ίσως πολύ αργά, η κατάσταση σε λίγο θα είναι μη αναστρέψιμη.

Τα κόμματα που τάσσονται κατά του μνημονίου κινούνται στη λογική ας καταστραφεί η χώρα και μετά εμείς σαν νεκροτόμοι θα αποφανθούμε για την αιτία θανάτου και τους υπεύθυνους.

Συγκεκριμένα το ΚΚΕ αγκυρωμένο στο δογματικό εμείς δεν συμμετέχουμε ούτε προτείνουμε λύσεις γιατί θέλουμε ένα άλλο σύστημα και απλώς παραμένουμε κόμμα μόνο διαμαρτυρίας είναι καταστροφικό για τον τόπο. Ας το λάβουν σοβαρά υπ’ όψη τους οι κομματικοί ηγέτες του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι διάφορες συνιστώσες έχουν πάρει εργολαβικά την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών αδιαφορώντας για τα δικαιώματα των Ελλήνων. Η Ελλάδα τρέχει προς τον γκρεμό και αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα περιμένοντας απ’ την επικράτηση χαοτικών καταστάσεων να δουν το κόμμα τους να ανεβάζει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις. Μετά την καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ και των συν αυτώ απ’ τους Έλληνες πολίτες για την περίεργη συμπεριφορά του στις λεγόμενες εξεγέρσεις του 2008 έχουν χάσει τα αυγά και τα καλάθια.

Τα δύο κόμματα που αυτοχαρακτηρίζονται προοδευτικά ας αναλογιστούν τι έκαναν οι πατριώτες κομμουνιστές και αριστεροί κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. Σε καθεστώς κατοχής δεν αρνείσαι να συμπράξεις με τους ιδεολογικά αντίθετους προκειμένου να σωθεί η χώρα. Η ιστορία θα κρίνει βέβαια τη συμπεριφορά της αριστεράς. Το κακό για τον τόπο είναι ότι θα έχει συντελεστεί η καταστροφή. Κύριοι της αριστεράς δεν θέλουμε νεκροτόμους θέλουμε λύσεις πριν η Ελλάδα καταστραφεί.

Τις μεγαλύτερες φυσικά ευθύνες έχει η ΝΔ η οποία ξέχασε ότι είναι ένα λαϊκό κόμμα και φοβάται να πει ότι είναι ένα δεξιό κόμμα. Αν τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα σήμερα ανήκουν στη λογική ενός κόμματος της λαϊκής δεξιάς τότε εγώ είμαι αστροναύτης και ζω στον Άρη.

Όταν η Ελλάδα καταστρέφεται κύριοι της ΝΔ δεν μπορείτε να συμπεριφέρεστε με ιδεοληψίες και αγκυλώσεις (ξυπνήστε επιτέλους από το λήθαργό σας εκεί στη Ν.Δ). Ο Μητσοτάκης κατέβασε τον κόσμο στο πεζοδρόμιο για να απαλλαγεί η χώρα απ’ το ΠΑΣΟΚ εσείς σήμερα γιατί δεν κατεβάζετε τον κόσμο σε διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις; Μήπως γιατί τα πράγματα πηγαίνουν περίφημα; Μήπως γιατί με τη λογική του ώριμου φρούτου περιμένετε να πέσει το ΠΑΣΟΚ για να αναλάβετε την κυβέρνηση; Αν καταστραφεί η χώρα και οι πολίτες της τι και ποιους θα κυβερνήσετε; Σήμερα προέχει η σωτηρία της χώρας απ’ την κατάρρευση που την οδηγεί η αλαζονική και χωρίς πολιτική και ηθική νομιμοποίηση ανθυποκυβέρνηση του ΓΑΠ και των εξαπτέρυγων. Φυσικά και μπορείτε να φορέσετε τις λευκές ρόμπες των νεκροτόμων αλλά ο λαός και η ιστορία δεν θα σας λυπηθούν.
Πιστεύω έστω και τώρα οι Έλληνες να αντιδράσουν και να στείλουν κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.

Ότι και να κάνετε η Βόρεια Ήπειρος δεν θα γίνει ποτέ στη συνείδηση των Ελλήνων νότια Αλβανία, ούτε ο Μέγας Αλέξανδρος ομοφυλόφιλος, ούτε η Αγιά-Σοφιά τζαμί. Ο Έλληνας γονατίζει μόνο μπροστά στο θεό και ποτέ στους ισχυρούς της γης και αυτό το έχει πληρώσει με πολύ αίμα εδώ και κάμποσες χιλιετίες, μην περιμένετε να αλλάξει. Όσο και να βρίζετε τον Κολοκοτρώνη ήταν, είναι και θα είναι ο στρατηγός της απελευθέρωσης.
γράφει ο Κλεισθένης
από το Ιδεοπηγή

4 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε το άρθρο που σε εντυπωσίασε και αναδημοσίευσες έχει βασικές αναλήθειες.
Θα πρέπει πρώτα να παρακολουθεις την πορεία της αντιπολίτευσης και μετά να ενθουσιάζεσαι και να κάνεις αναρτήσεις.
Η ΝΔ κάνει την πιό υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση που έχει γίνει από την μεταπολίτευση ποτέ σε αυτόν τον τόπο.
Κραυγές, ανευθυνότητα, δημαγωγία, λόγια κούφια και εντυπωσιακά,δεν θα ξεστομίσει ο Αντ. Σαμαράς ποτέ, μόνο και μόνο για να "αρπάξει" την ψήφο του κόσμου. Αυτά τα αφήνει για τους κληρονόμους της ψευτιάς πολιτικούς σαν τον Γ. Παπανδρέου, και τον εκ γενετής ψεύτη Κ.Μητσοτάκη.
Τις βάσεις του πολιτισμού και της οικονομίας δεν της βάζει μόνο μια κυβέρνηση, όπως είχαμε μάθει μέχρι σήμερα, αλλά τις βάζει και μια υπεύθυνη και σωστή αντιπολίτευση, που ποτέ δεν είχε γίνει μέχρι τώρα, και φυσικά φτάσαμε σε αυτά τα χάλια.
Ο λόγος του είναι σαφής, καθαρός, σκληρός, υπεύθυνος εποικοδομητικός, και φυσικά αληθινός.
Αντιπολίτευση του τύπου "λεφτά υπάρχουν", η να τρέχει για συμπαράσταση στον Πειραιά στους εργαζομένους απεργούς εναντίον των Κινέζων, και μετά να περιφέρεται "αγκαζέ" στα κανάλια, με τον Κινέζο επιχειρηματία δεν υπάρχουν.
Ο τόπος θέλει υπεύθυνους πολιτικούς σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Και αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντ, Σαμαράς και αντικατοπτρίζεται σε όλη την Νέα Δημοκρατία.

apneagr είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε από πάνω εύχομαι ολόψυχα και ειλικρινά να έχεις δίκιο και το άρθρο να έχει υπερβολές και αναλήθειες και ξέρεις γιατί; γιατί θέλω να κοιτώ τα παιδιά μου κατάματα και όχι να σκύβω το κεφάλι για τη χώρα που θα τους παραδώσω...

Αλλά δυστυχώς μάλλον εσύ ζεις σε κάποια άλλη χώρα και όχι στην Ελλάδα όπως και όλο το πολιτικό σύστημα (ο λόγος σου μου το θυμίζει αρκετά) της Ελλάδας (εκτός ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων) και πιστεύω να ξαναεπισκεφτείς το blog και να ξανασχολιάσεις όταν θα έχουμε συγκυβέρνηση...

Μέχρι τότε και αν έχεις χρόνο θα σου πρότεινα να διαβάσεις Ξυπνήστε επιτέλους από το λήθαργό σας εκεί στη Ν.Δ. άλλο ένα αναδημοσιευμένο κείμενο.

Και ένα τελευταίο αυτόν τον εκ γενετής ψεύτη Κ.Μητσοτάκη δεν τον έχετε στο κόμμα σας και μάλιστα επίτιμο πρόεδρο;
Πως γίνετε αλήθεια ένας εκ γενετής ψεύτης (κατ'εσέ) επίτιμος πρόεδρος σε ένα κόμμα που ο λόγος του είναι σαφής, καθαρός, σκληρός, υπεύθυνος εποικοδομητικός, και φυσικά αληθινός;

Γίνετε εμ δε γίνετε πως να το κάνουμε.

Καλή σου μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Apneagr,
θα συμφωνήσω με το σχόλιο του Ανώνυμου και θα επιμείνω στην πρόταση του να παρακολουθήσεις την πορεία της αντιπολίτευσης πριν εξάγεις συμπεράσματα. Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι “Ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές ένας πολιτικός , τις επόμενες γενιές” και ο Α. Σαμαράς ως τώρα έχει αποδείξει ότι δεν ανήκει στην κατηγορία των πολιτικάντηδων οπότε μην περιμένεις και ανάλογες δράσεις....

apneagr είπε...

@Mαρία Παπαλουκά

Το ΠΑΣΟΚ, είναι πλέον βέβαιο, ότι θέλει να πάει σε εκλογές, αλλά προσπαθεί να βρει τρόπο να τις φορτώσει στη Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία από το άλλο μέρος, έχει αντιληφθεί τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και αποφεύγει με κάθε τρόπο να θέτει τέτοιο θέμα, παρά τις προκλήσεις που δέχεται τόσο από...
το ΠΑΣΟΚ, όσο και από το σύνολο των αγανακτισμένων Νεοδημοκρατών. Προτιμάει, προς το παρόν, μιας και οι δημοσκοπήσεις ακόμα δεν την ευνοούν, να φορτώνεται το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται η ατολμία που δείχνει, παρά να καταγγελθεί από την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ στον ελληνικό λαό, ως ανεύθυνη. Ότι δηλαδή προκαλεί εκλογές, μόνο για την εξουσία, αδιαφορώντας για το χάος.

Το ΠΑΣΟΚ έχει βρεθεί σε αδιέξοδο. Η επιλογή του μνημονίου αποδεικνύεται λανθασμένη και η λαϊκή δυσαρέσκεια διογκώνεται με ταχύτητα. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, διακινείται ένα σενάριο, το οποίο λέει ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από τη Νέα Δημοκρατία συγκυβέρνηση, προ του αδιεξόδου και στο όνομα του εθνικού συμφέροντος. Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι προφανώς η πραγματική συγκυβέρνηση, αλλά η βέβαιη άρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να της φορτώσει το αδιέξοδο και να προσφύγει σε εκλογές με την Νέα Δημοκρατία κατηγορούμενη.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, οι πρώτες πληροφορίες, επιβεβαιώνουν αυτό το σενάριο και ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν και τη σταθερή άρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Εμείς, θα συνιστούσαμε στη Νέα Δημοκρατία να μην προβάλει στείρα άρνηση, αλλά να αποδεχτεί την πρόταση-πρόκληση, βάζοντας όμως κάποιους όρους που θα αλλάζουν συθέμελα το πολιτικό σύστημα, κάτι που δεν θα μπορέσει να αντέξει το Σύστημα ΠΑΣΟΚ, γιατί του κόβει τα πόδια. Έτσι, όχι μόνο θα εκθέσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά θα βάλει και τις βάσεις για μια ευρεία νίκη. Προτάσεις υπάρχουν πολλές. Εδώ είμαστε.

Θα το κάνει; Μάλλον όχι, γιατί και η ίδια ως ένα βαθιά συντηρητικό και συστημικό κόμμα, δεν μπορεί να διανοηθεί προοδευτικές λύσεις έξω από το σύστημα.
Γι’ αυτό και δεν θα έχει μέλλον, μέσα στο Σύστημα ΠΑΣΟΚ.
Θα μένει πάντα στη σκιά του ΠΑΣΟΚ.

Related Posts with Thumbnails