Καλώς ήρθατε

Η κοινωνία σε κατάσταση νευρικής κρίσης

Όλα όσα συνέβησαν στο Μενίδι όταν αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ παρέσυρε και σκότωσε με τη μοτοσικλέτα του μικρό κοριτσάκι και στη συνέχεια δημιουργήθηκαν σοβαρά επεισόδια, δείχνουν ότι η κοινωνία είναι στην κόψη του ξυραφιού. Δεν έχει σημασία αν ήταν Ρομά αυτοί που βγήκαν στους δρόμους, έκαψαν ότι βρήκαν και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς. Σημασία έχει ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο, βρίσκεται στα όριά του και εξεγείρεται ακόμη κι όταν πρόκειται για ένα τροχαίο ατύχημα. Ένα ατύχημα που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα, αλλά συνέβη σε αστυνομικό.

Αναγνωρίζουμε ότι στην περιοχή υπάρχουν προηγούμενα με... την Αστυνομία και τους τσιγγάνους. Όπως επίσης κι ότι οι άνθρωποι εκεί ζουν κάτω από πολύ κακές συνθήκες.

Είναι επίσης κατανοητό ότι ο αστυνομικός των 700 ευρώ δεν θα ήθελε με τίποτε να πάθει αυτό που έπαθε και να έχει βάρος σε όλη του τη ζωή το θάνατο ενός 7χρονου παιδιού.

Βεβαίως, θα πρέπει να διερευνηθούν και οι καταγγελίες ότι το κοριτσάκι αφέθηκε αιμόφυρτο στο δρόμο.

Πέρα από όλα αυτά, όμως, είναι φανερό πλέον ότι η κοινωνία είναι σε κατάσταση νευρικής κρίσης. Στα όρια του παροξυσμού. Το βλέπουμε καθημερινά γύρω μας όπου άνθρωποι τσακώνονται για ψύλλου πήδημα ή οδηγούνται στα δικαστήρια για αστείες υποθέσεις.

Το ζούμε καθημερινά στις συναλλαγές μας με το Δημόσιο και σε κάθε μας βήμα. Μόλις την Τετάρτη το πρωί αγανακτισμένοι πολίτες που περίμεναν το μετρό μετά τη στάση εργασίας και αυτό δεν ερχόταν ξυλοκόπησαν εργαζόμενους.

Όλα αυτά είναι σημάδια παρακμασμένης χώρας και μάλιστα εμφανίζονται πριν καλά – καλά αισθανθούμε τι σημαίνει πραγματικά οικονομική κρίση. Διότι το 2011 θα είναι πιο δύσκολο και τότε θα δούμε απίστευτες καταστάσεις.

Ακόμη και η αγανάκτηση στα διόδια με 1 στους 5 οδηγούς Ι.Χ. να κατεβαίνει και να κάνει φασαρία για να μην πληρώσει –΄και προφανώς έχει δίκιο- είναι δείγμα της διάλυσης του κοινωνικού ιστού.

Οι φασαρίες, τα επεισόδια, η κόντρα με το κράτος και την αδικία, θα είναι τα σημεία που θα σημαδέψουν δυστυχώς τη νέα χρονιά. Και είναι στοιχεία που οπλίζουν τα χέρια των νεοτρομοκρατών οι οποίοι απειλούν με δολοφονίες δήθεν στο όνομα της επανάστασης.

Η αρχή έγινε όταν κάηκαν τρεις αθώοι πολίτες στη Marfin τον περασμένο Μάιο. Επιβεβαιώθηκε το χάλι της ελληνικής κοινωνίας όταν «αγανακτισμένοι» πολίτες έδειραν έναν πρώην υπουργό. Δυστυχώς το τέλος προδιαγράφεται πολύ χειρότερο. Με ευθύνη των κυβερνώντων που δεν δίνουν διέξοδο αλλά μόνο φόρους.
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails