Καλώς ήρθατε

Χαίρε Καίσαρα οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν!

Μετά το "Έλληνες κουράγιο" του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, Ολι Ρεν, ήλθε και ο δεύτερος, o Στρος Καν, να μιλήσει τους ιθαγενείς Έλληνες και να τους πει ότι "τα χειρότερα δεν έχουν περάσει".

Άρα, εμείς να συμπεράνουμε ότι είμαστε ακόμη στην αρχή της πολύ σκληρής πραγματικότητας που μας επιφυλάσσει η Τρόικα.

Η συνέντευξη που έδωσε o Στρος Καν με τον... εντολοδόχο πρωθυπουργό κύλισε λίγο πολύ όπως τα περιμέναμε. Με φιλοφρονήσεις μεταξύ δύο… σοσιαληστών, με σκληρές ερωτήσεις τύπου "πώς ήρθατε στην Ελλάδα, ως σοσιαλιστής ή ως διευθυντής του ΔΝΤ", με παραινέσεις προς τους πολίτες να κάνουν υπομονή και φυσικά με αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως κατά της Γερμανίας, για το ευρω-ομόλογο. Άλλωστε, ο κ. Στρος Καν φιλοδοξεί να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Γαλλίας, οπότε ήθελε να εμφανιστεί με πιο ηγετικό χαρακτήρα και φυσικά να εξασφαλίσει και τη συμμαχία της Ελλάδας.

Στις φιλοφρονήσεις δεν πέρασε απαρατήρητη η ωμή παρέμβαση του κ. Στρος Καν στην Ελλάδα λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η γενναία κυβέρνηση που παίρνει μέτρα για το καλό μας χρειάζεται τη στήριξη του λαού και των πολιτικών δυνάμεων. Σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω δηλαδή. Ο κόσμος να δεχθεί αδιαμαρτύρητα ότι του επιβάλλουν και οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις να κάνουν… τουμπεκί και να μην τα βάζουν με την καλή κυβέρνηση.

Εμφανίστηκε σίγουρος για την επιμήκυνση της αποπληρωμής λέγοντας: "Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διάρκεια αποπληρωμής του χρέους και νομίζω πως θα πρέπει να επιμηκύνουμε τη διάρκεια της αποπληρωμής. Όλοι στην ΕΕ καταλαβαίνουν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια ανάγκη. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε πολύ, από τη δική μας πλευρά είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε". Και πώς να μην είναι άλλωστε αφού από την αρχή όλοι γνώριζαν ότι η Ελλάδα δε θα μπορούσε να πληρώσει το 2013.

Σε γενικές γραμμές ο κ. Ντ. Στρος Καν εμφανίστηκε ακριβώς όπως τον περιμέναμε. Ως Καίσαρας που ήλθε για να τον χαιρετήσουν οι μελλοθάνατοι. Άλλωστε, μάλλον αυτό ήταν το νόημα και της αποστροφής του, ότι την επόμενη φορά που θα μιλήσει θα είναι στα ελληνικά.

Για να γνωρίζει πώς θα λέγεται η λέξη "θυσίες" μάλλον αλλά και για να ξαναπεί, σε άπταιστα ελληνικά στον Γ. Παπανδρέου "Ευχαριστώ Γιώργο".
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails