Καλώς ήρθατε

Μεθοδευμένη αναταραχή με μουσουλμάνους λίγο μετά τις δημοτικές εκλογές

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το βράδυ της Τετάρτης κάτοικοι της περιοχής επιτέθηακν σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων, στη συμβολή των οδών Αριστομένους και Αγορακρίτου, στην πλατεία Αττικής, πραγματοποίησαν. Κατά την επίθεση τραυματίσθηκαν δύο νεαροί από το Μπανγκλαντές.

Στο σημείο έφθασε περιπολικό της αστυνομίας, που...
οδήγησε τους δύο μετανάστες, μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ, στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα. Από εκεί οι δύο μετανάστες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και ο Ναΐμ Ελγαντούρ, συνοδευόμενος από περιπολικό, στο σπίτι του, καθώς έξω από το αστυνομικό τμήμα είχε συγκεντρωθεί πλήθος ατόμων, που εξύβριζε τους μετανάστες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας δήλωσε ότι «η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη, καθώς ο κύριος όγκος της αστυνομίας εκείνη την ώρα ήταν απασχολημένος στα Εξάρχεια» και πρόσθεσε ότι θα συναντηθεί με δικηγόρο, προκειμένου να καταθέσει μηνύσεις, διότι όπως είπε «δεν γίνεται 100-200 άτομα να εκθέτουν έναν ολόκληρο λαό».
Παράλληλα προτίθεται να φέρει το θέμα στη Βουλή και ζητά από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Αυτοί, έτσι όπως το πάνε, κάποια στιγμή θα σκοτώσουν ένα μετανάστη και μετά θα χορεύουν γύρω του σαν τους ζουλού. Είναι άτομα που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη».

Άλλες πληροφορίες όμως που μεταδίδουν blogs αναφέρουν ότι οι δύο απο το Μπαγκλαντες επιτέθηκαν πρώτοι κρατώντας ρόπαλα σε παρέα ανηλίκων υπο την παρουσία του προέδρου της Μουσουλμανικής κοινότητας Ναίμ Ελγαντούρ έξω από το παράνομο τζαμί.

Επίσης ο Ναίμ Ελγαντούρ απείλησε ότι “θα κάνουμε αντίποινα στους Έλληνες για τα χτεσινά”, δηλαδή τη παρεμπόδιση όπως θεωρούν της προσευχής τους που έγινε παράνομα στη πλατεία Αττικής.

Στο μεταξύ, στην Ομόνοια ένας έλεγχος αλλοδαπών που πωλούσαν διάφορα αντικείμενα στην οδό Μενάνδρου το μεσημέρι της Πέμπτης εξελίχθηκε σε σύγκρουση δεκάδων ατόμων με άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας και στη συνέχεια της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αστυνομία δύο τουλάχιστον μηχανές της σταμάτησαν στην Μενάνδρου για να ελέγξουν μικροπωλητές.

Αυτοί ωστόσο αντέδρασαν και προκάλεσαν φθορές στα οχήματα των δημοτικών αστυνομικών.

Στο σημείο έφτασαν στη συνέχεια άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., αλλά η ένταση κλιμακώθηκε και προκλήθηκαν επεισόδια και φθορές στα γύρω καταστήματα.

Σημειώνεται ότι όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι από τους αλλοδαπούς, η ένταση οφείλεται και στο ότι άνδρας της Δημοτικής Αστυνομίας φέρεται να προσπάθησε να πάρει Κοράνι από αλλοδαπό που έλεγχε.

από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails