Καλώς ήρθατε

Ας δείξουμε, ότι οι Έλληνες μπορούμε ακόμα να γράψουμε ιστορία

Σε λίγα εικοσιτετράωρα ανοίγουν οι κάλπες των πιο κρίσιμων ίσως εκλογών απ' τη μεταπολίτευση και μετά. Παρότι αυτοδιοικητικές αυτές οι εκλογές απέκτησαν μεγάλη πολιτική σημασία και ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας τους, υποχώρησε κάτω απ' το βάρος των ιστορικών στιγμών που ζει η χώρα.

Οι εκλογές αυτές αποτελούν επίσης, μια μεγάλη ευκαιρία για τους πολίτες να πάρουν μια ιστορική απόφαση και να εκδιώξουν με την ψήφο τους την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και μαζί τον πρωθυπουργό που υπέγραψε το επαχθέστερο κείμενο από καταβολής ελληνικού κράτους.

Αυτός ο πρωθυπουργός ή καλύτερα πρωθυπουργεύων, Γ. Α. Παπανδρέου προσπάθησε με τη διακαναλική του συνέντευξη αλλά και με δηλώσεις του στη συνέχεια να μας εκβιάσει, λέγοντας μας ότι αν δεν τον ψηφίσουμε η χώρα θα μπει σε περιπέτειες.

Σ' αυτό έσπευσαν να τον σιγοντάρουν - άνθρωπός τους γαρ - οι αγορές (δηλαδή οι δανειστές μας) ανεβάζοντας τα σπρεντ και κάνοντας παιχνίδια, πουλώντας στο ΧΑΑ μετοχές ελληνικών τραπεζών για να προκαλέσουν την πτώση του και μετά να αγοράσουν χαμηλά για να βγουν (ξανά) κερδισμένοι. Μ’ ένα λόγο δηλαδή οι ίδιοι οι δανειστές μας ΚΑΙ παίζουν πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες μας επιχειρώντας παρασκηνιακά να στηρίξουν την κυβέρνηση αλλά ΚΑΙ κερδοσκοπούν απ' αυτό.

Επανερχόμενος όμως στον εκβιασμό του κ. Παπανδρέου αναρωτιέμαι, σε τι είδους περιπέτειες θα μπει η χώρα αν τον καταψηφίσουμε;
Μήπως η χώρα δεν... βρίσκεται ήδη εδώ και ένα χρόνο σε περιπέτεια;
Μήπως εδώ κι ένα χρόνο δεν πλανάται το φάντασμα της χρεοκοπίας πάνω απ’ τα κεφάλια μας;

Μήπως με τα βήματα που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν είναι σίγουρη η χρεοκοπία, όπως βεβαιώνουν διακεκριμένοι οικονομολόγοι;
Τι χειρότερο λοιπόν θα μπορούσε να μας συμβεί αν καταψηφίσουμε το ΠΑΣΟΚ;; Ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται.
Δεν έχουμε να πάθουμε τίποτα χειρότερο απ’ ότι πάθαμε μέχρι τώρα ή θα πάθουμε αν αυτός ο άνθρωπος παραμείνει στην κυβέρνηση. Γιατί ας μη γελιόμαστε. Ελάχιστο πολιτικό κριτήριο αν διαθέτει κανείς, μπορεί να καταλάβει ότι ο πρωθυπουργεύων απ’ τη στιγμή που εκλέχτηκε φαίνεται να εκτελεί ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ καταβύθισης της χώρας.

Αφού ενέπαιξε τον λαό λέγοντας του ότι "λεφτά υπάρχουν" και υφάρπαξε την ψήφο του, στη συνέχεια παρέδωσε τη χώρα στους κάθε λογής κερδοσκόπους και στην διαβόητη τρόικα, υπογράφοντας το κείμενο της ντροπής, το μνημόνιο και φορτώνοντας στο χρέος της χώρας άλλα 110 δισ.

Κι αυτά ενώ υπήρχε εναλλακτική λύση δανεισμού πιο συμφέρουσα κι αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά διαπρεπείς οικονομολόγοι. Παρόλα αυτά εκείνος με μια ακατανόητη, όσο και περίεργη επιμονή κι αφού η κατάσταση έφτασε στο μη περαιτέρω, έπεσε «στις αγκάλες» της τρόικας, εμφανίζοντας τους «εκτελεστές» μας, ως σωτήρες κι ελπίζοντας ότι θα αποπληρώνει το δάνειο που πήρε (με επιτόκια καταναλωτικού δανείου), βάζοντας συνεχείς εμμέσους φόρους και πετσοκόβοντας τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Εγκληματική αφέλεια ή δόλος;

Το μνημόνιο της ντροπής συνυπέγραψε ο ΛΑΟΣ και φυσικά η Ντόρα Μπακογιάννη, που αφού το καθεστώς απέτυχε να την εκλέξει πρόεδρο της ΝΔ πέρσι το Δεκέμβριο για να ‘χει τα χέρια του λυμένα αφού έτσι θα μηδενίζονταν κάθε αντίδραση κι απ’ τη μείζονα αντιπολίτευση, τώρα προσπαθεί να τη βάλει ξανά στο παιχνίδι απ' την πίσω πόρτα.

Είναι τυχαίο άραγε που το κόμμα της Ντόρας αναγγέλλεται στις 21 Νοεμβρίου μία μόλις εβδομάδα μετά της εκλογές;
Είναι άραγε τυχαίο που ο πατέρας της την ώρα που ο πρωθυπουργεύων έδινε την διακαναλική αυτός την ίδια ώρα έκανε δηλώσεις στήριξής του τον Σκάϊ;

Για να προχωρήσουμε λίγο παρακάτω με τις «συμπτώσεις», θα αναρωτηθούμε επίσης:
Είναι άραγε τυχαίο ότι ο Γ. Δημαράς θυμήθηκε (στο ΜEGA) ραντεβού με πολιτικούς αρχηγούς, που ποτέ δεν έκανε, εκτός από μια τυχαία συνάντηση με τον Σαμαρά, που βαφτίστηκε μυστικό πολιτικό ραντεβού;;
Ας μην τρέφουμε αυταπάτες, το παιχνίδι είναι στημένο, ωστόσο είναι στο χέρι μας να τους το χαλάσουμε όσο είναι ακόμα καιρός, γιατί τα «κατορθώματα» της κυβέρνησης σε τομείς πολύ πιο ευαίσθητους (κατά την κρίση του γράφοντα) απ' την οικονομία, όπως τα Εθνικά θέματα είναι πολύ ανησυχητικά.

Ο άνθρωπος αυτός όχι μόνο κλείνει τα μάτια στην επιχειρουμένη Κοσσοβοποίηση της Δυτικής Θράκης, αλλά επιπλέον στηρίζει στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, υποψήφια που προέχεται απ’ την μουσουλμανική μειονότητα κι επιμένει δημόσια να την χαρακτηρίζει τουρκική. Υποψήφια που έχει στενές σχέσεις με το διαβόητο προξενείο Κομοτηνής.

  • Είναι ο άνθρωπος που ετοιμάζει το δρόμο για συνεκμετάλλευση (πρώτος αν θυμούνται οι κάπως παλιότεροι, τη λέξη αυτή την είχε «πετάξει» σε ανύποπτο χρόνο, τάχαμου, ο Αποστάτης) στο Αιγαίο.
  • Είναι αυτός που κάλεσε τον Ερντογάν δυο φορές στην Αθήνα σε διάστημα λίγων μηνών κι ενώ η Ελλάδα αιμορραγεί οικονομικά και κοινωνικά. Έγιναν συναντήσεις των οποίων το αντικείμενο δεν έγινε ποτέ γνωστό. Ουδείς ενημερώθηκε τι διημείφθη σ΄αυτές τις συναντήσεις κι αρκούμαστε μόνο να εξάγουμε συμπεράσματα, απ’ το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της δεύτερης συνάντησης Ερντογάν – Παπανδρέου, που έγιναν σημειωτέον στο περιθώριο της σύσκεψης για την κλιματική αλλαγή (!!) συζητιόταν επί πέντε (!!!) ολόκληρες ώρες στο τουρκικό υπουργικό συμβούλιο ! Ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματα του.
  • Είναι αυτός που παρέδωσε στον νεαρό και εντελώς άπειρο Δρούτσα το τιμόνι της ελληνικής διπλωματίας, να αναμετρηθεί με τον Νταβούτογλοου, το ειδικό βάρος του οποίου παραδέχεται και στο οποίο υποκλίνεται σύμπασα η διπλωματική κοινότητα.
  • Είναι αυτός που έκανε κουρελόχαρτο το Σύνταγμα ορίζοντας πως είναι αρκετή η υπογραφή του υπουργού οικονομικών κι όχι η σύμφωνη γνώμη της Βουλής σε περίπτωση μεταβολών στο κείμενο του μνημονίου.
  • Είναι αυτός που εντελώς απροϋπόθετα και πρόχειρα, με μια σπουδή ανεξήγητη, την ώρα που το καράβι βούλιαζε έσπευσε να δώσει ιθαγένεια σε μετανάστες και λαθρομετανάστες, όχι εφαρμόζοντας δικό του σχέδιο, αλλά κάνοντας εξ ολοκλήρου δεκτή την εισήγηση μια ΜΚΟ !!!.
  • Είναι αυτός που επιμένει να λέει ότι πάμε καλά όταν ΟΛΟΙ σχεδόν οι διάσημοι οικονομολόγοι του κόσμου προαναγγέλλουν, στην καλύτερη περίπτωση την αναδιάρθρωση του χρέους ή στη χειρότερη, την χρεοκοπία.
  • Είναι αυτός που ψεύδεται ασύστολα διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να πάρει νέα μέτρα όταν τα προσδοκώμενα έσοδα σε σχέση με τα πραγματικά έχουν διαφορά δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο κατάλογος των «κατορθωμάτων» του πρωθυπουργεύοντος τη χώρα είναι ατελείωτος. Θα μπορούσαμε να γράψουμε «σεντόνια» περιγράφοντας κι άλλες επιμέρους γκάφες, αστοχίες, παραλείψεις, ψεύδη, παλινδρομήσεις κλπ.
Στόχος μας όμως δεν ήταν αυτός. Στόχος μας είναι να υπενθυμίσουμε στον πολίτη που την Κυριακή θα βρεθεί πίσω απ' την κουΐντα μερικά πράγματα που έχουν να κάνουν με την κυβέρνησή του.

Ίσως πράγματι μερικοί χαρακτηρισμοί μας να είναι σκληροί, πράγμα για το οποίο μας έχετε κατηγορήσει κατά καιρούς στην «Παρέμβαση», αλλά εμείς είμαστε ιστολόγιο κι όχι αστικό ή καθεστωτικό μέσο ενημέρωσης σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Κι ότι είναι να πούμε το λέμε παστρικά, χωρίς περιστροφές με τ' όνομα του.
Ακόμα κι αν θέλαμε (που δεν το θέλουμε) να στρογγυλέψουμε τα πράγματα, οι ιστορικές στιγμές μπροστά στις οποίες βρίσκεται η χώρα δεν μας το επιτρέπουν. Κι επειδή αγαπάμε αυτόν τον τόπο, έχουμε μόνο ένα δρόμο, αυτόν της αλήθειας. Κι η αλήθεια ως γνωστόν δεν πατάει δυο βάρκες.


Για να κλείσουμε θα λέγαμε πως αυτές οι εκλογές της Κυριακής 7 Νοεμβρίου δεν είναι πια αυτοδιοικητικές, δεν είναι σε σημασία ούτε καν βουλευτικές, είναι κάτι περισσότερο: Ιστορικές.

Για το λόγο αυτό εμείς οι «απλοί», καθημερινοί άνθρωποι, η «μεσαία» και «κατώτερη» τάξη:
  • Ας δώσουμε ένα μάθημα στα ποικιλώνυμα συμφέροντα που στηρίζουν λυσσαλέα αυτή την κυβέρνηση!
  • Ας δείξουμε στην παρεΐτσα των μετρίων της κυβέρνησης που υποτιμούν με τις πράξεις και τα λόγια τους τη νοημοσύνη μας, ότι είμαστε ακόμα πολιτικά ζωντανοί!
  • Ας τους δείξουμε ότι δεν εκβιαζόμαστε, δεν χειραγωγούμαστε, δεν εξανδραποδιζόμαστε, όσους ψιττακούς κι αν διαθέσουν!
  • Ας στείλουμε ένα μήνυμα όχι μόνο στους εκτελεστές αλλά και στους εμπνευστές - σχεδιαστές του πρότζεκτ της καταστροφής μας, ότι είμαστε εις θέση ακόμα, ν' αποφασίζουμε ελεύθερα για τις τύχες μας και για τη ζωή μας κατά πως μας αρέσει!
  • Ας το κάνουμε για τα παιδιά μας, για το μέλλον και τη αξιοπρέπειά μας. Ας τους δείξουμε ότι ονειρευόμαστε μια άλλη Ελλάδα, διαφορετική απ' αυτή που θέλουν να μας φτιάξουν!
  • Ας τους δείξουμε ότι ακόμα ονειρευόμαστε και παλεύουμε για έναν καλύτερο κόσμο!
Φίλοι και φίλες
Οι στιγμές είναι ιστορικές κι οι αποφάσεις μας πρέπει να είναι αντάξιες αυτών των στιγμών.
Ας δείξουμε, ότι οι Έλληνες μπορούμε ακόμα να γράψουμε ιστορία.
Του Δημήτρη Κωνσταντίνου

2 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

παυλος είπε...

ολοι τους ειναι προδοτες και εμμισθοι πρακτορες, τι να ψηφισουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΨΗ http://alithinapsemata.wordpress.com/2010/11/06/%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%86%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9/

Related Posts with Thumbnails