Καλώς ήρθατε

Πλήρες αδιέξοδο

H μέγκενη στην οποία μπαίνει η ελληνική κοινωνία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή αν είχε φέρει και αποτέλεσμα. Θα μπορούσε δηλαδή ο κόσμος να κάνει θυσίες αρκεί σε δύο – τρία χρόνια να μπορέσει να πάρει ανάσα. Όχι να ξαναζήσει το "ελληνικό θαύμα', αυτό πάει χάθηκε προ πολλού. Αλλά τουλάχιστον να ζήσει με αξιοπρέπεια και χωρίς κατ’ ανάγκη τις τζιπάρες, τις μεζονέτες, τα μετρητά στην Ελβετία κ.λπ.

Όμως, δυστυχώς τα πράγματα δείχνουν ότι το... φως στο τούνελ δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει για πολλά χρόνια. Κι όλα γίνονται για ένα άδειο πουκάμισο για μια Ελένη…

Όπως φαίνεται η Ελλάδα θα καταφέρει να πιάσει το στόχο του ελλείμματος κάτω από 3% το 2013. Με πόνο, αίμα και δάκρυα θα τα καταφέρει. Είναι όμως μόνο αυτό το ζητούμενο; Τι γίνεται με το χρέος. Σύμφωνα με τις προβολές της ελληνικής οικονομίας, το 2014 το χρέος θα έχει φτάσει το 160% του ΑΕΠ. Κάθε χρόνο η χώρα μας θα πρέπει να βγαίνει στις αγορές και να δανείζεται τουλάχιστον 70 δισ. ευρώ προκειμένου να εξυπηρετεί απλά το δάνειό της. Είναι τόσο εντυπωσιακό το νούμερο που προκαλεί τρόμο. Πώς θα τα καταφέρει η Ελλάδα και πώς οι αγορές θα την εμπιστευτούν και θα την δανείσουν; Άλλωστε με τι επιτόκια θα το κάνουν αυτό, γιατί αν τα spreads είναι πάνω από 500 μονάδες θα πληρώνουμε κι όλα θα πηγαίνουν στον πίθο των Δαναΐδων.

Γι’ αυτό και πληθαίνουν οι φωνές που μιλάνε για ελεγχόμενη χρεοκοπία, "κούρεμα" και ίσως έξοδο από την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα θα είναι ακατόρθωτο να μπορεί να πληρώνει τα χρέη της όσο κι αν "νοικοκυρευτεί" το μαγαζί με θυσίες. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια που υποδηλώνει και το μέλλον της χώρας. Το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας φαντάζει ως η μόνη λύση για να γίνει ένα θαύμα.

από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails