Καλώς ήρθατε

Το ΠΑΣΟΚ θέλει να μας κάνει όλους φτωχούς για να γλιτώσει

Γερό ψαλίδι στους μισθούς των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ, ετοιμάζει η κυβέρνηση και γι’ αυτό το λόγο έκανε το σόου με τη δημοσιοποίηση των μισθολογικών καταστάσεων. Βάζοντας τον κόσμο να χαζεύει από την… κλειδαρότρυπα των ΔΕΚΟ και να ακούει για υψηλούς μισθούς ενώ αυτός πεινάει, προσπαθεί η κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα κοινωνικό μέτωπο κατά των υπαλλήλων των Δημόσιων Επιχειρήσεων. Έτσι, οι πολίτες θα «εκπαιδευτούν» ώστε να αντιμετωπίζουν τους συγκεκριμένους υπαλλήλους σαν τους λεπρούς της Σπιναλόγκα.

Το να παίρνει κάποιος με 150-20 χρόνια υπηρεσία 30-35 χιλιάδες ευρώ το χρόνο είναι περίπου «έγκλημα» καθοσιώσεως για τους υπόλοιπους που ζουν με 550 ευρώ το μήνα. Κι αντί να προσπαθήσουν οι δεύτεροι να γίνουν σαν τους πρώτους, το κράτος αποφασίζει να τους κάνει όλους φτωχούς για να γλιτώσει.

Αφού τους τάισε τόσα χρόνια με... επιδόματα και κρυφές υπερωρίες, έρχεται τώρα να τους πει ότι κόβονται όλα. Διότι το σύστημα ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έφτιαξε κατά κύριο λόγο τις χρεοκοπημένες ΔΕΚΟ και τώρα «θα τους πάρει και θα τους σηκώσει». Τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι γενναίες περικοπές επιδομάτων και υπερωριών που μπορεί να φτάσουν έως και το 30% του συνολικού μισθού που παίρνουν τώρα οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ. Μάλιστα, το τεστ αυτό θα αποτελέσει και γερή πρόβα για όσα θα ακολουθήσουν στο ευρύτερο δημόσιο τομέα με το ενιαίο μισθολόγιο. «Τα σωστά εργασιακά δικαιώματα με τις λογικές αμοιβές -και όχι με αμοιβές που δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνικά πραγματικότητα, ειδικά σήμερα- δεν πρόκειται να τα χάσουν οι εργαζόμενοι» είπε με νόημα ο κ. Πεταλωτής, ενώ πρόσθεσε ότι κύριος σκοπός είναι «να μη χάσει κανείς τη δουλειά του».

Για την ταμπακιέρα, τη λεηλασία των επιχειρήσεων αυτών, όχι από τους εργαζόμενους, δεν μιλάει κανείς.

από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails