Καλώς ήρθατε

Η κρίση των μεγάλων συγκροτημάτων ΜΜ"Ε" βαθαίνει

Η αποκάλυψη επίσημων εγγράφων του υπουργείου Οικονομικών και του ΣΔΟΕ που αναφέρουν ότι δεσμεύτηκε το 50% των τραπεζικών λογαριασμών των βασικών μετόχων του Άλτερ κι ότι πλέον δεν μπορεί η εταιρεία να πάρει ούτε φορολογική ενημερότητα λόγω οφειλών στην εφορία, επιβεβαίωσε την κρίση στο κανάλι.

Μάλιστα, η εταιρεία, η οποία είναι και εισηγμένη, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι θα πάει σε ρύθμιση για να πληρώσει τα χρέη της, αλλάζοντας τη μέχρι σήμερα στάση της ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Φυσικά, δεν μπορεί να... περιμένει κανείς να ακούσει την είδηση από το Άλτερ, ούτε καν από τα άλλα κανάλια διότι «όμοιος ομοίω αεί πελάζει». Ωστόσο πρέπει να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους, παρ’ ότι κινδυνεύουν πράγματι πολλές θέσεις εργασίας.

1. Το πρώτο είναι ότι κάτι παίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και κάποιοι δίνουν αγώνα πιέζοντας την κυβέρνηση να σώσει το κανάλι αλλιώς θα υπάρξει μεγάλο κανόνι που θα επηρεάσει όλα τα ΜΜΕ. Ασκούνται πολλοί ισχυρές πιέσεις, ακόμη και με παρεμβάσεις στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος –προς τιμήν του, τουλάχιστον γι’ αυτό το ζήτημα-αντιστέκεται. Πόσο όμως θα αντέξουν όσοι εισηγούνται εκκαθάριση της εταιρείας διότι όπως λένε «δε μπορεί εμείς να διαλύουμε τον ελλειμματικό ΟΣΕ και να αφήνουμε το Άλτερ να επιβιώνει με ξένες πλάτες». Ωστόσο, φαίνεται ότι παρασκηνιακά μαγειρεύεται σχέδιο διάσωσης.

2. Οι τηλεαστέρες του καναλιού έχουν βάλει καθόλου πλάτη για να σωθούν οι θέσεις εργασίας δεκάδων συναδέλφων τους; Διότι μαθαίνουμε ότι οι αμοιβές ορισμένων εκεί μέσα κάνουν πολύ κόσμο να κοκκινίζει.

3. Αν και είναι λυπηρό να χάσουν τόσοι άνθρωποι τη δουλειά τους, μήπως θα πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι μια ρύθμιση κάτω από το τραπέζι θα άνοιγε το ασκό του Αιόλου αφού στην ουρά για σίγουρο λουκέτο είναι και μεγάλα συγκροτήματα;

4. Μήπως η κυβέρνηση ετοιμάζει λύση – πακέτο με οικονομική ενίσχυση τύπου Γαλλίας προκειμένου να έχει την πλήρη στήριξη των καλαναρχών όταν θα κληθεί να λάβει πολύ σκληρές αποφάσεις;

Τα Media έχουν σημαίνοντα πολιτικό ρόλο, ειδικά σε τέτοιες περιόδους, κι αν μια κυβέρνηση τα έχει καλά μαζί τους, μπορεί να κοιμάται ήσυχα.

από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails