Καλώς ήρθατε

Εκλογικό πραξικόπημα ετοιμάζει τώρα ο ΓΑΠ

To έχουμε γράψει ήδη εδώ ότι ο πανικόβλητος από το προβλεπόμενο εκλογικό αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών Γ. Παπανδρέου ετοιμάζει και γενικές εκλογές για τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί καθαρά στις εκλογές της 7ης Νοεµβρίου., οι πρόωρες εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 5 ή τις 12 Δεκεμβρίου.

Το πιο εξωφρενικό όμως είναι το εξής: Κυκλοφορούν και σενάρια µε βάση τα οποία η κυβέρνηση θα µπορούσε να αναβάλει τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και να προχωρήσει στην κήρυξη «δίδυμων» εκλογών για τις 12 Δεκεμβρίου. Δεδοµένου ότι η ηµεροµηνία των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών ορίζεται δια νόµου, αρκεί µια απλή τροπολογία για τη µετάθεσή τους. Στην περίπτωση αυτή θα αποτρεπόταν η πρόσθετη αναστάτωση που θα προκαλούσε µια τρίτη εκλογική αναµέτρηση µέσα σε διάστημα ενός µήνα.

Όμως η... ημερομηνία διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των εκλογών έχει ήδη ορισθεί με Νόμο και αν την αλλάξει η κυβέρνηση θα κάνει εκλογικό πραξικόπημα. Θα το τολμήσει;
από το antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails