Καλώς ήρθατε

Το μεγάλο κόλπο αποκαλύπτεται

Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα στην κυβέρνηση η οποία εμφανίζει διαλυτικά φαινόμενα με φόντο τις οικονομικές εξελίξεις. Δεν είναι ότι βάλλεται από παντού, και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, για την πολιτική του χάους που επέλεξε με συνεχείς φόρους και στραγγαλισμό της αγοράς και των πολιτών, είναι και το ύποπτο παιχνίδι που ξεδιπλώνεται σιγά- σιγά.

Διότι κανείς πλέον δε πιστεύει ότι δεν ήξεραν, ούτε προεκλογικά όταν έλεγαν ότι τα λεφτά υπάρχουν, ούτε και τώρα ότι το έλλειμμα είναι πάνω από 15%.

Φαίνεται να είναι μια μεθοδευμένη προσπάθεια να εμφανιστεί ως αναγκαίο κακό η επιβολή νέων μέτρων και η αναθεώρηση του Μνημονίου προς το χειρότερο. Όσο υψηλότερα είναι τα μεγέθη, τόσο μεγαλύτερη η προσπάθεια να μειωθούν, σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικας. Διότι αν υπήρχε μια σοβαρή κυβέρνηση δε θα λειτουργούσε αποκλειστικά με μονεταριστικό τρόπο και όπως διατάσσουν οι Βρυξέλλες και το ΔΝΤ. Εκτός από ελλείμματα και χρέη υπάρχει και ανάπτυξη μέσα από την οποία μειώνονται τα “κακά” μεγέθη και ενισχύεται η ανάπτυξη.

Εδώ έχουμε μια πολιτική που... αυξάνει τους φόρους χωρίς να μπαίνουν έσοδα στα ταμεία, την ίδια στιγμή που κάθε λίγο και λιγάκι θα έρχεται η Κομισιόν και θα αυξάνει το έλλειμμα και το χρέος.

Η σημερινή εξέλιξη με το έλλειμμα καθώς και η αύξηση του αρνητικού ρυθμού ανάπτυξης στο -3,7% για φέτος είναι απλά η προαναγγελία των μέτρων που θα ληφθούν σύντομα. Οσο και αν διαβεβαιώνουν ότι για το 2010 δεν θα έλθουν άλλα μέτρα, είναι σίγουρο ότι το 2011 γίνεται ακόμη πιο εφιαλτικό.

Η ανακοίνωση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού, αμέσως μετά τις εκλογές ώστε να μην υπάρχει πολιτικό κόστος (αυτό τους μάρανε…) θα φανερώσει το σχέδιο. Σκληρά μέτρα με κύριο την αύξηση του ΦΠΑ και “σερβίρισμα” της σκληρής λιτότητας σαν αναγκαίο κακό προκειμένου να πιάσουμε τους στόχους που όλο και ανεβάζουν οι Κομισάριοι.

Όσο για την προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών αλλού, αυτό είναι το εύκολο κόλπο. Ναι, μπορεί να φταίει η κυβέρνηση της ΝΔ για ότι έγινε στην οικονομία πέρυσι. Όμως, όλα αυτά τα ήξεραν στο ΠΑΣΟΚ όταν υπόσχονταν λαγούς με πετραχήλια για να καταλάβουν την εξουσία.

Ας έλεγαν την αλήθεια στον κόσμο, τότε και τώρα κι ας πηγαίναμε για φούντο. Τουλάχιστον θα είχαμε κρατήσει την ειλικρίνεια και την αξιοπρέπειά μας.
από το antinews

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είπε...

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΜΗ Μαλακες. Σατυρικός επιθετικός και αντικειμενικός...
Φτάνει πια τόση ΨΕΥΤΙΑ κ. Παπανδρέου, Δι-Νε-Του.…
Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΤΟ ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.
ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;;; Οι σύμβουλοι!!! Και το Δι-Νε-Του.… (ΔΝΤ)
Στο τι μας χρησιμεύει ο πρωθυπουργός;;; Όταν οι σύμβουλοι του είναι ποιο μάγκες από αυτόν.

Και μην ξεχνάτα: Μετά την Γερμανική κατοχή το 1940-45:
ΔΙΚΑΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. (σελ. 62) 1980
(«Αναγνωρίσαν την αντίσταση»)
ΔΥΣΤΥΧΩΣ: Μας διοικούν δωσίλογοι και μαυραγορίτες,
και καθαρμάτων σάλαγοι Χήτες και γκεσταμπίτες.
Όλοι τους προαχθήκανε έχουν τις πρώτες θέσεις,
και άλλοι αδικηθήκανε με άγριες διαθέσεις.
Ακόμη και πρωθυπουργό δωσίλογο έχουν κάνει,
και τον λαό τους συνεργό κάνανε οι ρουφιάνοι.
Για το κακό που έγινε κ’ αυτός φέρνει ευθύνη,
διότι με την ψήφο του συντήρησε τα κτήνη.

Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ http://www.tzinis.blogspot.com/ http://www.tzinis.com tzinis@otenet.gr

Related Posts with Thumbnails