Καλώς ήρθατε

Αγαπητέ Γ. Παπανδρέου. Πριν ξεπουλήσεις την χώρα και υποδουλώσεις τους κατοίκους διάβασε για δύο λεπτά

Με αφορμή αυτό: ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΠΟΥ ΓΙΑ 4 ΩΡΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ 250.000 ΕΥΡΩ;;;

Και την περίπτωση Σιώπα με την υπέρογκη αμοιβή μέσω “γνωστού” σου, είπα να σου γράψω δύο λέξεις:
Καταλαβαίνω απόλυτα την αδιαφορία σου και την δικαιολογημένη απέχθεια που νιώθεις για οτιδήποτε σχετίζεται με την Ελλάδα. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που κάποιοι πιεστικά σε οδήγησαν σε αυτή τη θέση για να μην εγείρεις αντιδράσεις στα σχέδια πλιάτσικου που εξύφαιναν εδώ και χρόνια. Όχι, δεν είναι συνωμοσιολογία, είναι business. Συμβαίνει σε μικρότερη κλίμακα σε κάθε έκφανση του καπιταλισμού. Εδώ όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά.

Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι Έλληνες που γνώρισες σε πλήγωσαν ακόμα και στην πιο τρυφερή σου ηλικία. Ανδρώθηκες πολιτικά σε ένα περιβάλλον γεμάτο απατεώνες, τεμπέληδες και λαμόγια, οπότε δικαιολογημένα θεωρείς συλλήβδην την Ελλάδα άνδρο απατεώνων και τεμπέληδων.

Όμως Γιώργο, ποτέ δεν... είχες την ευκαιρία να δεις την πραγματική Ελλάδα, κλεισμένος στον αρρωστημένο μικρόκοσμο της σήψης.
Η πραγματική Ελλάδα είναι αυτή που όταν οι λαοί του πλανήτη θεωρούσαν (πολλοί ακόμα θεωρούν) τη γυναίκα και το παιδί “αντικείμενα”, να αποθεώσουν και να προστατεύσουν με νόμους τη ζωή τους.

Η πραγματική Ελλάδα ήταν αυτή που σταμάτησε τους ανθρώπους να ζουν σαν παμφάγοι πίθηκοι καταστρέφοντας οτιδήποτε στο πέρασμα τους και έδωσε το στίγμα της αρμονικής συμβίωσης με τη Γη. Την αειφορία μέσω της Γεωργίας που οδήγησε σε πόλεις, στον ίδιο τον πολιτισμό. Αρμονικό πολιτισμό που για αιώνες οδηγούσε τη συμβίωση του ανθρώπου με τη Γη, αυτό ακριβώς που λείπει σήμερα.

Η πραγματική Ελλάδα είναι αυτή του παλικαριού που δουλεύει 12 ώρες αδιάλειπτα για να θρέψει την οικογένεια του και της Γυναίκας, της Ελληνίδας που επιμένει να μεγαλώνει πολίτες χωρίς κανείς να την στηρίζει, όταν το κράτος θέλει υπηκόους. ΑΥΤΗ Γιώργο είναι η συντριπτική πλειοψηφία της Ελλάδας ακόμα και σήμερα, μετά από δεκαετίες Κωστόπουλων και Βαλλιανάτων.

Η πραγματική Ελλάδα είναι τα παλικάρια του Μίστρου που κάηκαν για να σώσουν τα δέντρα. Εθελοντές και όχι “επαγγελματίες”.

Η πραγματική Ελλάδα είναι οι φαμίλιες που θα βρεθούν στο χωριό την Ανάσταση για να ανάψουν τη δάδα της άνοιξης, όπως χιλιάδες χρόνια σε αυτά τα χώματα.

Η πραγματική Ελλάδα Γιώργο, ήταν αυτή που προσέφερε ότι ανθρώπινο υπάρχει σήμερα στον πλανήτη. Παιδεία, επιστήμη, τέχνη, φιλοσοφία, άθληση (που τόσο σ’ αρέσει), Έρωτα, Ανθρώπινα δικαιώματα για όλους. Όπου δεν “πάτησε” η Ελλάδα Γιώργο, υπάρχει μίσος απύθμενο και δυστυχία. Δες το Πακιστάν που θέλεις να φέρεις τον “πολιτισμό” του. Ρώτα τις γυναίκες της Καμπούλ πότε ήταν ευτυχισμένες. Η λέξη “Αρμονία” Γιώργο είναι παιδί αυτής της πατρίδας.

Γι’ αυτό Γιώργο, σου κάνω μία τελευταία έκκληση. ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Όχι για κάποιο “σοβινιστικό” εγωπαθές αίσθημα, αλλά γιατί εάν υπάρχει μία ελπίδα για την Γη και τον άνθρωπο, είναι σίγουρα “δικό της παιδί”.

Αγαπητό Σαφάρι.
Διάβασα την ανάρτησή σου
Η Ν.Δ. ΕΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥ “DON TOMAZO”
ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΙ “ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ” ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΖΟΤΖΟΛΑ… και θέλω να σου θυμίσω μία άλλη περίπτωση πού φανερώνει ότι ο Πρωθυπουργός μας, έχει έρωτα και αδυναμία να πληρώνει, όλο ξένους…

Θυμάσαι στο τέλος Μαρτίου πού έφερε από την Αμερική τον καθηγητή Ρόναλντ Χάιφετζ του Χάρβαρντ, για να κάνει “φροντιστήριο” στους Υπουργούς πως να διαχειρίζονται τις κρίσεις;;;
Θυμάσαι ότι εν μέσω κρίσεως ο Πρωθυπουργός τον αντάμειψε για 5 ώρες μάθημα με το αστρονομικό ποσό των 250.000 ευρώ;;;
Θυμάσαι ότι από το “φροντιστήριο” τη κοπάνησαν όλοι οι Υπουργοί και παρών έδωσαν μόνο οι Χ. Παμπούκης , Π. Γερουλάνος , Ι. Πανάρετος , Στ. Αρναουτάκης , Μιχ. Καρχιμάκης , Φ. Σαχινίδης ;;;
Δηλ. ο Πρωθυπουργός μας τον έφερε για πάρτι του..!!!
Αν έχει μαθησιακές ελλείψεις ο Πρωθυπουργός, εμείς τι χρωστάμε να τις χρεωνόμαστε για να τις αναπληρώσει;
Τόσα χρόνια που σπούδασε στην Αμερική, τι έμαθε;
Από τη μία κόβουμε μισθούς και συντάξεις και από την άλλη μοιράζουμε αφειδώς λεφτά, για να μάθει τώρα ο Πρωθυπουργός, όσα δεν έμαθε στις σπουδές του;;;
Και αφού δεν ξέρει από “διαχείριση κρίσεων”, τότε τι ήθελε να γίνει Πρωθυπουργός;;;
Αν θέλεις με δημοσιεύεις.
Αναγνώστης
Μ. Χ.
Για διευκόλυνση των αναγνωστών σου, μια ματιά εδώ>>
από το olympia

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails