Καλώς ήρθατε

Ούτε το ΔΝΤ δεν συμφωνεί με την αδίστακτη κυβέρνηση!

Οι αποκαλύψεις από την ίδια την Τρόικα διαδέχονται η μία την άλλη χωρίς σταματημό.. Φαντάζομαι πόση ντροπή θα πρέπει να νιώθουν ιδιαιτέρως όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι αλλά και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάθε φορά που διαπιστώνεται πόσο αδίστακτοι, αμοραλιστές και χωρίς ίχνος κοινωνικής συνείδησης είναι οι «σωτήρες της πατρίδας».

Πόσο θα ντρέπονται δηλαδή κάθε φορά που καταρρίπτεται παταγωδώς το μοναδικό επιχείρημα ότι τα μέτρα είναι μεν σκληρά και άδικα αλλά αναγκαία.. Να ανοίξει η γη να τους καταπιεί τους φουκαριάρηδες τους Πασόκους.. Ξέρουν πολύ καλά ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει την δημοκρατική νομιμοποίηση γιατί κανείς απολύτως δεν την ψήφισε για να κάνει αυτά που κάνει. Τους βλέπω στις παρέες μουδιασμένους να νιώθουν ανεπιθύμητοι και τους λυπάται η ψυχή μου. Τουλάχιστον αυτοί που ντρέπονται ξέρουν να σιωπούν και κάποια στιγμή είναι βέβαιο ότι θα εκραγούν.. Οι άλλοι, ευτυχώς ελάχιστοι, με τη γνωστή αλαζονεία, κακοήθεια και χυδαιότητα του πασοκισμού (πάντα ξεχωρίζω το ΠΑΣΟΚ από τον Πασοκισμό) επιτίθενται και κατηγορούν όποιον διαφωνεί στην νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα του «σοσιαλισμού» ως ..λαϊκιστή που κοιτάει την πάρτη του και δεν ενδιαφέρεται για την «σωτηρία της πατρίδος» (!)

Αυτή τη φορά το... επιχείρημα της αναγκαιότητας για την αρπαγή των συντάξεων καταρρίπτεται από το ίδιο το ΔΝΤ! Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του στην Ελλάδα, Πόουλ Τόμσεν, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» λέει ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να φορολογήσει τον μεγάλο πλούτο και επισημαίνει ότι «δεν μπορείς να εφαρμόζεις ένα πρόγραμμα τόσο μεγάλης δημοσιονομικής προσαρμογής και να ρίχνεις όλο το βάρος στους συνταξιούχους και στους μισθωτούς»…(!).. Άκουσον άκουσον! Ακόμα και αυτό το γεράκι του ΔΝΤ και των «αγορών» επικρίνει την αδίστακτη κυβέρνηση των Γιωργάκηδων και Λοβέρδων.. Δεν έχει πάτο αυτή η κατρακύλα και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα..

Ιδού και το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξης στο «Βήμα»:

- Λέτε ότι είναι επείγον το θέμα της τόνωσης των εσόδων και της συνολικής αναδιάρθρωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Πότε θα προλάβει όμως η κυβέρνηση να τα εφαρμόσει όλα αυτά και να πιάσει τον στόχο της μείωσης του ελλείμματος για το 2010;

«Συγκροτείται εξ όσων γνωρίζω ειδική ομάδα που θα στοχεύσει στην άντληση φορολογικών εσόδων από τα άτομα με υψηλά εισοδήματα που φοροδιαφεύγουν. Τα καλά νέα είναι ότι για να το πετύχετε αυτό δεν χρειάζεστε νέο φορολογικό μηχανισμό. Γιατί ξέρετε ήδη ποιοι έχουν τις μεγάλες βίλες, τις πισίνες και τις διασυνδέσεις. Αυτό που χρειάζεστε είναι πολιτική βούληση».

- Εκτιμάτε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση;

«Είναι απόλυτα σαφές σε όλους στην κυβέρνηση ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει να υπάρξει αποφασιστικότητα για τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Είναι ξεκάθαρο: Δεν μπορείς να εφαρμόζεις ένα πρόγραμμα τόσο μεγάλης δημοσιονομικής προσαρμογής και να ρίχνεις όλο το βάρος στους συνταξιούχους και στους μισθωτούς».

Εν τω μεταξύ σε άλλη συνέντευξη του στην «Ναυτεμπορική» Πόλ Τόμσεν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ο ίδιος ή κάποιο άλλο μέρος της τρόικας ζήτησε την πώληση του 40% των σταθμών της ΔΕΗ (!) Ουδείς εκπλήσσεται πια.. Παλιά και γνωστή επικοινωνιακή τακτική του πασοκισμού. Διαρρέουν φήμες για τα χειρότερα για να εμφανίζονται στη συνέχεια από τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια ότι αγωνίστηκαν για να τα αποτρέψουν.. Ότι για άλλη μια φορά ο Γιώργος έσωσε την περιουσία της ΔΕΗ και της πατρίδας..

Ούτε να γελάσουμε δεν μπορούμε πια.. Κάθε φορά που πάει να σκάσει το χειλάκι μας ένας κόμπος μας πνίγει το λαιμό και σκύβουμε το κεφάλι ακόμα περισσότερο.. Ίσως κάποτε να το σηκώσουμε και να θυμώσουμε και εμείς.. ίσως, αλλά χλωμό το βλέπω..
από το SOFISTIS

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails