Καλώς ήρθατε

Όσες εξεταστικές και να στήσετε ο κόσμος θα βγει στους δρόμους

Γράφαμε και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο για την εμμονή των εφημερίδων στα «γουνάκια» των δικαστών (Μία είναι η λύση για την διαφθορά: γιαούρτωμα χωρίς παραγραφή), στα Ειδικά Δικαστήρια και τις μεγάλες εκκαθαρίσεις πολιτικών. Δεν πέσαμε έξω, αφού και αυτό το Σαββατοκύριακο οι σελίδες έχουν γεμίσει με σκάνδαλα ή σκανδαλάκια, με προθέσεις για δίκες υπουργών, με την Μαντέλη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να «θυμάται» ξαφνικά ότι τις ανταλλαγές με το Βατοπέδι τις παρήγγειλαν υπουργοί της ΝΔ και ο Γ. Αγγέλου.

Όλες σχεδόν οι εφημερίδες έχουν από ένα ρεπορτάζ για δικαστική εμπλοκή πολιτικών, για μίζες, παρατυπίες, λαμογιές που έγιναν με την παρέμβαση υπουργών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό το νοσηρό κλίμα που θυμίζει «βρόμικο ’89» μπορεί να κάνει τον κόσμο να ξεχνά, αλλά το κάνει μόνο προσωρινά.

Αν νομίζουν κάποιοι –και η κυβέρνηση- ότι η κοινωνική οργή για την οικονομική εξαθλίωση θα αντικατασταθεί από τις αίθουσες των δικαστηρίων, είναι γελασμένοι.

Όσα ρεπορτάζ και να... γραφτούν, όσες εξεταστικές και δίκες κι αν στηθούν, όσα σκάνδαλα κι αν βγουν το νούμερο ένα πρόβλημα του Έλληνα τα επόμενα χρόνια θα είναι η τσέπη του και πόσο άδεια είναι. Όχι, τι έκανε η Άντζελα και ο Τόλης, η Τζάκρη και η Διαμαντοπούλου ή ο Άρης. Αυτά είναι για λαϊκή κατανάλωση: «Περάστε κόσμε, το Καφενείον η Ελλάς».

Όπως λέει κι ένας εκπληκτικός στίχος που τραγουδά ο Β. Παπακωνσταντίνου: «Αυτή για εμάς είναι η ζωή, η άλλη είναι των άλλων».
Αριστερός Ψάλτης στο antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails