Καλώς ήρθατε

Τελικά στο ατύχημα δεν χάθηκαν μόνο 164 ζωές αλλά και μια χώρα!!!

Όταν μαθεύτηκε ότι κατέπεσε λίγα χιλιόμετρα από το Μινσκ το αεροπλάνο που σκότωσε τον πρόεδρο της Πολωνικής δημοκρατίας Καζίνσκι στέλνοντας στον τάφο, τον ίδιο, την οικογένεια του, τον "αφρό" της επιχειρηματικής ζωής της Πολωνίας και την ελίτ των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, ίσως επειδή διαβάζω σχολαστικά ιστορία και τέτοια "ατυχήματα" μετά από χρόνια αποδεικνύονται καλοστημένες δολοφονικές ενέργειες, ο νους μου πήγε σε διάφορα συνομωσιολογικά σενάρια.

Έχοντας κρίση και αντίληψη καταλάβαινα ότι μου λείπανε διάφορα κομμάτια του παζλ που θα μου έδιναν μια ολοκληρωμένη εικόνα αφήνοντας για λίγο τη φαντασία μου σε ύπνωση και πείθοντας τον εαυτό μου ότι όπου υπάρχει καπνός μπορεί να μην είναι φωτιά απλά καπνογόνο!

Μέχρι που έπεσε σήμερα μια γαλλική εφημερίδα της προηγούμενης Κυριακής που μου χάριζε το κομμάτι που έλειπε για να μαι σίγουρος ότι τους έφαγαν τους ανθρώπους τα πολύ γνωστά και παγκόσμια συμφέροντα. Δεν θα προσπαθήσω να σας πείσω απλά θα σας παραθέσω τα στοιχεία του άρθρου και η κρίση δική σας.

Η Πολωνία από όλες τις... τέως ανατολικές χώρες ήταν η μόνη με ρυθμό ανάπτυξης 2% όταν όλες οι άλλες Λετονία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Λιθουανία είναι πλέον χρεοκοπημένες χώρες άμοιροι του ΔΝΤ! Ήταν η μόνη χώρα που απέκρουε τα "φλερτ" της ευρωπαϊκής ένωσης για άμεση σύνδεση και μεγάλη προσφορά χρυσών ευρώ. Επίσης ήταν η μόνη χώρα του τέως μπλοκ μέσω του προέδρου της που αρνιότανε τον πολύτιμο δάνειο του ΔΝΤ για περαιτέρω ανάπτυξη.

Ο συγχωρεμένος ο Καζίνσκι αληθινός πατριώτης - σε αντίθεση με κάτι άλλους - αντιστεκόταν με μένος και σθένος στις καλές προθέσεις (ληστρικές όπως γνωρίζουμε όλοι) των ΕΕ και ΔΝΤ γιατί δεν ήθελε όπως είχε δηλώσει να κατεδαφίσει το σύστημα περίθαλψης,συντάξεων και μισθών του δημοσίου (κάτι σας θυμίζει;) σε αντίθεση με τον φιλοευρωπαϊστή μέχρι δουλικότητας Ντόναλντ Ντάσκ, που τον διαδέχτηκε και είναι σύμφωνος με όλα τα μέτρα που προτείνουν οι σωτήρες της ανθρωπότητας.

Επειδή λοιπόν ο Καζίνσκι δεν θέλησε να γίνει πελάτης και να παραδώσει εν μια νυκτί τη χώρα του (καλή ώρα του δικού μας) στους ξένους κερδοσκόπους αποφάσισε να δεθεί με το άρμα της Ρωσίας και η επίσκεψή του στην Μόσχα σκοπό είχε την στενότερη σύνδεση και συνεργασία με την εναλλακτική υπερδύναμη για ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων. Αλλά για κακή τύχη της Πολωνίας και της δικής του τον σταμάτησε το ατύχημα και έτσι όλως βολικός και περιέργως άνοιξε ο δρόμος στη αγέλη των λύκων όπως ονόμασε ο Ολι Ρεν χθες στην συνεδρίαση του Εκοφίν τα ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Τα συμπεράσματα δικά σας...και ίσως έτσι να καταλάβετε και λίγο την ανθρώπινη πλευρά του πρωθυπουργού μας που προτίμησε να γραφτεί στην ιστορία ως εθνικός μειοδότης παρά ως αποθανών εν υπηρεσία σε αεροπορικό ατύχημα.

ΥΓ. Που κολλάνε οι στρατιωτικοί θα μου πείτε, ξέχασα μια μικρή λεπτομέρεια: η Πολωνική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων αρνιότανε κατηγορηματικά στην ανάπτυξη νατοϊκών πυραύλων στο έδαφος της με στόχευση την Ρωσική επικράτεια!!
Τελικά στο ατύχημα δεν χάθηκαν μόνο 164 ζωές αλλά και μια χώρα!!

Σχόλιο apneagr: Το παραπάνω σχόλιο αναγνώστη δημοσιεύτηκε στο troktiko με τίτλο ανάρτησης "Μας αφορά όλους κι ας έγινε αλλού..." η ανάρτηση περιέργως κατέβηκε την επόμενη μέρα.

up: Ευθύνες στον Κατσίνσκι για την πτώση από το Λευκορώσο Πρόεδρο

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ στο Έθνος Αντιρωσισμός μέχρι θανάτου

8 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, μην αναπαράγετε αηδίες... Ο εκλιπών ήταν απίστευτα αμερικανόφιλος και ορκισμένος αντιρώσος... Εαν κάποιοι είχαν λόγο να βγει απο την μέση ήταν οι.... (ο νοών νοείτω). Μην αναπαράγετε ο,τι λέει ο κάθε περίεργος, χωρίς να το ψάχνετε.... Έλεος! Πολύ σωστά το τρωκτικό την κατέβασε!

toaftonoito team είπε...

από όσο ξέρω όχι μόνο δεν πήγαινε ο μακαριτης να συμμαχήσει με τους Ρώσσους, αλλά αντίθετα πήγαινε για να τιμησει τουσ εκτελεσθέντες από τον Στάλιν χιλιάδες Πολωνους αξιωματικους στον Β. Παγκόσμιο πόλεμο και να την πει εξαιρετικά άσχημα έτσι στον Πόύτιν, σε μια έξαρση αντιρωσσισμού.
Αν κάποιος το έφαγε και δεν ήταν ατύχημα αυτός είναι ο Π*%&@ιν.

GeGe είπε...

ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ, ΙΣΩΣ ΛΕΩ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΜΕ ΓΙΑ ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΡΩΣΟΥΣ ΚΛΠ. ΑΣ ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΑΣ. ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Οι δύο κύριοι/κυρίες που σχολιάζουν παραπάνω, καλό θα ήταν να παραθέσουν κάποια σταθερά επιχειρήματα για τα γραφόμενά τους και όχι ατάκες όπως "να την πει εξαιρετικά άσχημα έτσι στον Πούτιν" και "ήταν απίστευτα αμερικανόφιλος και ορκισμένος αντιρώσσος".
Ο κύριος που έγραψε το αρχικό σχόλιο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει κάνει κάποια τουλάχιστον έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα και άσχετα αν είναι μια δική του θεωρία, τουλάχιστον αναλύει τις σκέψεις του και δίνει μια εξήγηση που ίσως να είναι και λογική.
Εγώ προσωπικά όταν διαβάζω, παίρνω στα σοβαρά αυτόν που εκθέτει την άποψή του αναλύοντας τον τρόπο σκέψης του... εσας κύριοι/κυρίες γιατί να σας πάρω στα σοβαρά όταν απορρίπτετε μια θεωρία βασιζόμενοι/ες στον λαικισμό;
Καλό θα ήταν να μην είστε τόσο αφελείς και να γράψετε κάτι παραπάνω από "έξυπνες" ατάκες και αερολογίες την επόμενη φορά για να παραθέσετε την άποψή σας και ίσως να μας πείσετε....
Επίσης, το ότι ανέβηκε στο Τroktiko σημαίνει ότι ήταν ακριβές διότι το εν λόγω blog ελέγχει τα σχόλια πριν τα ανεβάσει.... το ότι κατέβηκε την επόμενη ημέρα είναι σίγουρα αξιοσημείωτο αλλά μη γνωρίζοντας τον πραγματικό λόγο, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε!

toaftonoito team είπε...

οΟκύριος/κυρία, 4.49 πμ, καλό θα ήταν να είναι λιγότερο επιθετικός ιδιαίτερα οταν ουδέποτε προκλήθηκε από τον γράφοντα τουλάχιστον.
Ξεκίνησα το ανωτέρω σχόλιό μου με την φράση: "από όσο ξέρω".
Αυτό αν μην τι άλλο δηλώνει έκφραση υποκειμενικής γνώμης.....
Η γνώμη αυτή βασίστηκε στην ειδησιογραφία ετών περί της άκρατης φιλοαμερικανικής πολιτικής του εκλιπόντος, που μάλιστα προκάλεσε και έντονους τριγμούς στην σχέση της Πολωνίας με την Ε.Ε.: http://www.skai.gr/news/world/article/63100/%CE%97-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%95%CE%95/
Τόσο πολύ.
Δες και εδώ: http://www.reuters.com/article/idUSTRE61K1EY20100221 και εδώ
http://missiledefense.wordpress.com/2010/02/22/1274/
επίσης εδώ θα δεις πως στον πόλεμο Γεωργίας Ρωσσίας, πέταξε εν μέσω πυρών στην Τιφλίδα για να συμπαρασταθεί στον Γεωργιανό πρόεδρο.
Αυτά και άλλα που μπορεί να ψάξει ευκολα στο διαδίκτυο ο οποιοσδήποτε είναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ και καθιστούν τον φιλομερικανισμό και αντιρωσσισμό του μακαρίτη, είδηση και κοινή γνώση εδώ και χρόνια.
Τέλος διάβασε και εδώ μια ανάλυση του Δελαστικ με όλο το ιστορικό:
http://news.ert.gr/el/kosmos/eyropi/35449-eythynes-ston-katsinski-gia-tin-ptosi-apo-to-leykoroso-proedro

Δεν γράφω στο μπλογκ μου και σε άλλα για να μαλώνω και να αντιπαρατίθεμαι με κανέναν, οπότε δεν θα συνεχίσω άλλο.
Αλλά θεωρώ τουλάχιστον άδικη την επίθεση και τους χαρακτηρισμούς τους προηγούμενου σχολιαστή, τουλάχιστον προς εμένα.

apneagr είπε...

Προς ενημέρωση, σε αυτό εδώ το blog ακούγονται όλες οι απόψεις - σκέψεις από όπου και αν προέρχονται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υιοθετούνται από τους διαχειριστές, αρκεί να είναι κόσμιες και να μην θίγουν, αυτός άλλωστε είναι και ο ορισμός του blogging

Ευχαριστώ

toaftonoito team είπε...

Παραθέτω την διεύθυνση για το αρθρο του Δελαστικ που παρέλειψα ανωτέρω:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=11151022

Unknown είπε...

Υπενθυμίζω ότι ο Władysław Sikorski κατά την διάρκεια του ΙΙ ΠΠ ήταν πρωθυπουργός της εξόριστης, στο Λονδίνο, πολωνικής κυβέρνησης και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Πολωνίας. Όταν ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για τη σφαγή του Κατύν έπεσε θυμα αεροπορικού δυστυχήματος στις 4 Ιουλίου 1943.
Το ζήτημα Κατύν έλκει αεροπορικά δυστυχήματα....

Related Posts with Thumbnails