Ότι (καμώνεται πως) παίρνει από τις τράπεζες η Λούκα, τους το δίνει πίσω ο Γιώργος.
Τα βασικά σημεία της φοροκαταιγίδας που εξήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου συζητούνται ήδη εκτενώς. Και πέρα από τη βαθιά δομική αντίφαση να… τιμωρείται η αποταμίευση -αφού οι φορολογούμενοι, για να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο όριο, υποχρεώνονται να καταναλώσουν εκόντες-άκοντες το 30% του εισοδήματός τους- την ώρα που υποτίθεται ότι η αλόγιστη κατανάλωση έφερε τη χώρα σ’ αυτό το χάλι, αξίζει ο προσεκτικός παρατηρητής να σταθεί σε μια άλλη διάταξη, φαινομενικά “αθώων” και “αγαθών” προθέσεων, που όμως έχει σαφή στόχευση υπέρ των τραπεζών.
Μιλάμε για τη διάταξη με την οποία καθίσταται… παράνομη (!) η χρήση μετρητών για συναλλαγές αξίας άνω των 1.500 ευρώ. Εκτός από την προφανή αντισυνταγματικότητά της, που θα καταπέσει με την πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ, αυτό που κρύβεται πίσω από την εν λόγω διάταξη είναι ο εξαναγκασμός των πολιτών στη χρήση πιστωτικών καρτών. Αφού πλέον για τις συναλλαγές αυτής της αξίας θα... απαιτείται η χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, και με δεδομένο ότι οι συντριπτικά περισσότερες επιχειρήσεις διαθέτουν “μηχανάκια” που διεκπεραιώνουν μόνο πιστωτικές συναλλαγές, θα υποχρεωθούν πλέον όλοι να αποκτήσουν πιστωτική κάρτα, ακόμα κι αν δεν τη χρειάζονται, ακόμα κι αν δεν τη θέλουν. Ακόμα και υπερήλικες, οι οποίοι π.χ. θα θέλουν να κάνουν ένα μερεμέτι στο σπίτι τους, το οποίο θα κοστίσει λίγο παραπάνω από 1.500 ευρώ, και οι οποίοι δεν θα επρόκειτο αλλιώς να χρησιμοποιήσουν πιστωτική κάρτα.
Μεγάλοι κερδισμένοι από αυτή την καταναγκαστική στροφή στο πλαστικό χρήμα, ποιοι μπορούν να είναι; Μα, φυσικά, τα… “ευαγή” ιδρύματα που το εκδίδουν. Ακόμα κι αν ο κατ’ ανάγκην χρήστης μιας πιστωτικής κάρτας επιδείξει σιδηρά αυτοπειθαρχία και -πράγμα δύσκολο- δεν υποκύψει στον πειρασμό του υπερκαταναλωτισμού με δανεικά, θα υποχρεώνεται να καταβάλει, τουλάχιστον, την ετήσια συνδρομή για τη χρήση της.
Από τη μία η Λούκα (καμώνεται πως) τα παίρνει από τις τράπεζες υπέρ των καταχρεωμένων δανειοληπτών, από την άλλη ο Γιώργος τούς τα δίνει πίσω -και με το παραπάνω…
από το antinews
Καλώς ήρθατε
3 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:
Έγινε πολύ θόρυβος για το περιβόητο ομοσχέδια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Αλήθεια,γιατί τόση σιωπή τελευταία?
Τι μαγειρεύουν???
Η μισή Ελλάδα ανήκει στην εκκλησία και η άλλη μισή στις τράπεζες εγχώριες και μή!
-- Οι Τράπεζες και ο Λήσταρχος !!
Πέστα Χρυσόστομε !
Οι τράπεζες θα πρέπει να είναι ο μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας μας και όχι η αιτία της καταστροφής της. Στην ουσία δανείζονται τα χρήματα των μικροκαταθετών ( δείτε τη σχέση ιδίων κεφαλαίων, καταθέσεων και χορηγήσεων) .
Στην Ελλάδα, η σχέση μεταξύ τόκου καταθέσεων και τόκου δανεισμού είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης. Διαφορά μέχρι και 15 μονάδες. Καθαρή κλεψιά !
Αποτέλεσμα τα πολύ μεγάλα κέρδη των Τραπεζών ( δείτε τους ισολογισμούς ).
Παρερμηνεύουν κατ εξακολούθηση, τους νόμους και τις αποφάσεις των Δικαστηρίων με μοναδικό σκοπό το κέρδος σε βάρος των δανειοληπτών.
Και βέβαια οι τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Αλλά νισάφι πιά.
Τι εμπιστοσύνη να έχεις στον Τραπεζικό Διαμεσολαβητή- για την επίλυση των διαφορών σου- όταν ο ανεξάρτητος αυτός θεσμός, όπως αποκαλείται, δημιουργήθηκε από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και πληρώνεται απ αυτή.
Το χρήμα πρέπει να γεννά χρήμα. Να χορηγείται κυρίως για παραγωγικούς σκοπούς. Εκμεταλλεύτηκαν άλλοτε την ανάγκη, άλλοτε την επιπολαιότητα του Έλληνα για μία καλύτερη ζωή πέραν των δυνάμεων του, και είπαν : Πάρε , Πάρε ! Και το δόλωμα τσίμπησε. Έδωσαν ότι έδωσαν και τώρα έκλεισαν τις στρόφιγγες.
Έχει δημιουργηθεί μία γενιά δανειοληπτών που δεν θα έχει προηγούμενο.
Παρέσυραν τον κόσμο με τα εορτοδάνεια, τα διακοποδάνεια, τις πιστωτικές κάρτες, άλλα τα βάφτιζαν ( χωρίς να είναι ) επισκευαστικά ή στεγαστικά.
Μέρος της ευθύνης έχουν και οι καταναλωτές, οι οποίοι έμαθαν ή τους έμαθαν να ξοδεύουν τα δανεικά, μη υπολογίζοντας τις δυνατότητες αποπληρωμής.
Αλλά και το ίδιο το κράτος αυτά δεν κάνει. Κράτος διαλυμένο, διεφθαρμένο και καταχρεωμένο. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι !
Τα μισά νοικοκυριά είναι καταχρεωμένα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους. Παίρνουν από τη μία τράπεζα για να πληρώσουν τους τόκους της άλλης τράπεζας.
Οι μικρο επιχειρήσεις, κλείνει η μία μετά την άλλη.
Οι Τράπεζες σαν τις βδέλλες πίνουν το αίμα τους.
Οι ληστές, κλέβουν συλλαμβάνονται και τιμωρούνται
Οι Τράπεζες, κλέβουν δεν συλλαμβάνονται δεν τιμωρούνται και αμείβονται !
Μετά παρουσιάζονται οι κουκουλοφόροι , οι ληστές, οι πυρήνες της φωτιάς, οι συλλογικές αντιδράσεις κοινωνικών δυνάμεων και δεν ξέρω τι άλλο θα δούμε !
Ο καθένας ας εκτιμήσει τις επιδιώξεις αυτών. Ενεργούν για προσωπική ικανοποίηση ; Εκτελούν εντολές άλλων ; Εκφράζουν ένα μέρος της αγανακτισμένης κοινωνίας μας ; Ίσως αποκαλυφτεί στο μέλλον!
Κ Ρ Α Τ Ο Σ= Μια καλά οργανωμένη ληστρική συμμορία. ΓΚ.Τρίπολις.
Δημοσίευση σχολίου