Καλώς ήρθατε

Το θέατρο του παραλόγου...

Πριν από λίγες μέρες είδαμε τον θεατρικό διάλογο (στα αγγλικά) ανάμεσα στη Ντόρα Μπακογιάννη και το Γιώργο Παπανδρέου στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Υποτίθεται ότι η Ντόρα ρωτώντας για το Σκοπιανό ...στρίμωξε το Γιώργο ενώ αυτός απαντώντας έδειξε ...πυγμή. Ποια είναι η αλήθεια; Άνευρη ερώτηση, ανούσια απάντηση.

Αυτό το θέατρο θα παιζόταν μονίμως στην πατρίδα μας, αν είχε κερδίσει στις 29 Νοεμβρίου η Ντόρα Μπακογιάννη την αρχηγία της ΝΔ. Ο Γ. Παπανδρέου θα παρουσίαζε τα ανθελληνικά σχέδια (λαθρομετανάστευση, Καλλικράτης, εκλογικός νόμος, κατάργηση παρελάσεων, αποκαθήλωση συμβόλων, υποχώρηση σε κυπριακό, ελληνοτουρκικά, σκοπιανό, αντιλαϊκά μέτρα στην οικονομία και πολλά άλλα), η Ντόρα θα έβγαινε και θα έλεγε ναι με κάποιες παρατηρήσεις σε κάποιες υποπαραγράφους, θα γινόταν μια ψευτοσυζήτηση και όλα θα περνούσαν συναινετικά...

Αντιθέτως, ο... Αντώνης Σαμαράς καθημερινά διατυπώνει απόλυτη διαφωνία σε όλες τις ανθελληνικές επιλογές του Γ. Παπανδρέου καθώς και σε όλες τις οικονομικές επιλογές που θίγουν τα χαμηλά και μεσαία οικονομικά στρώματα. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, ώστε κάποιοι να του λένε ότι ασκεί υπερβολική κριτική! Αυτά, για να συνειδητοποιήσει περισσότερο ο κόσμος την πολύτιμη αξία του αποτελέσματος της 29ης Νοεμβρίου για το καλό της πατρίδας.

Η περπατησιά του Α. Σαμαρά, λοιπόν, είναι πολύ καλή, παρότι σαμποτάρεται όχι μόνο από τα ΜΜΕ αλλά και από ένα τμήμα της ίδιας της ΝΔ. Η Ντόρα φαίνεται να μην έχει ακόμη αποδεχτεί πλήρως την ήττα της. Κάνει ακόμα πείσματα. Δεν ανταποκρίνεται στις ειλικρινείς κινήσεις συνεργασίας που της απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΝΔ. Όσο περνάει, όμως, ο καιρός, ο κόσμος του κόμματος βλέπει όλα αυτά και θα της τα χρεώνει όλο και περισσότερο.

Η πολιτική μοναξιά της θα μεγαλώνει. Θυμηθείτε τη σκηνή από την πρόσφατη συνεδρίαση της Κ.Ε., όπου ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι δεν χρωστάει σε κανέναν παρά μόνο στις εκατοντάδες χιλιάδες των απλών ανθρώπων που έμειναν επί ώρες στην ουρά για να ψηφίσουν. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αποθεώθηκε από το σύνολο των παρευρισκομένων. Τότε η κα. Μπακογιάννη, καταλαβαίνοντας ότι και η συντριπτική πλειοψηφία των πρώην υποστηρικτών της αποθέωνε τον Πρόεδρο, γύρισε να κοιτάξει για να βεβαιωθεί. Και μετά από λίγα δευτερόλεπτα, επειδή δεν πίστευε ούτε στα μάτια ούτε στα αυτιά της, ξαναγύρισε να δει. Ελπίζουμε από τις επανειλημμένες αυτές ματιές να κατάλαβε πολλά. Ότι αν συνεχίσει τα πείσματα και την υπονόμευση, θα μείνει μόνη της. Οφείλει λοιπόν να διορθώσει την πολιτική της συμπεριφορά και να στηρίξει ενεργά το κόμμα και τον Πρόεδρο.

ΥΓ. Λόγω της θεατρικότητας του διαλόγου, διέφυγε ίσως από την προσοχή του κόσμου το ότι ο Γ. Παπανδρέου, στην απάντησή του επί του Σκοπιανού ζητήματος, όπως σωστά μας επισημαίνει ο σταθερός αναγνώστης μας Μ. Μπ., αντί για "μία ονομασία γεωγραφικού περιεχομένου για όλες τις χρήσεις ως κόκκινη γραμμή", που έλεγε προεκλογικά, τώρα μίλησε γενικά και αόριστα για "μια ονομασία που θα ξεχωρίζει την Ελληνική Μακεδονία από αυτή της FYROM". Ποιος πρόσεξε αυτό το προοίμιο μειοδοσίας;
από το patriotikoslogos

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails