Καλώς ήρθατε

Ασαφή τα όρια μεταξύ “σοσιαλιστικού” και “σοσιαληστρικού”…

Δεν έχει καλά-καλά συνέλθει ο κοσμάκης από την προηγούμενη σοσιαληστρική κυβέρνηση του “εκσυγχρονιστή” Σημίτη (ανατριχιάζω που τον θυμάμαι), ο οποίος τα “σωτήρια” έτη 1999-2001 είχε πετύχει τη μεγαλύτερη σοσιαληστρική ανακατανομή πλούτου από τα κάτω προς τα πάνω μέσω της αδηφάγου χοάνης του Χ.Α.Α, κάτω από τα απλανή βλέμματα της τότε αντιπολίτευσης της ΝΔ μέλη της οποίας είχαν λάβει μέρος στο άγριο πλιάτσικο και το βούλωναν – ας όψονται κι αυτοί – και φαίνεται ότι έχουμε μπροστά μας μια ακόμη πράσινη σοσιαληστρική κυβέρνηση, αυτήν του ΓΑΠ, ο οποίος όσο οι μέρες περνούν μας απογοητεύει, αποδεικνυόμενος λύκος με ένδυμα προβάτου.
Ωιμέ, αλί και τρισαλί, και μακάρι η γράφουσα να διαψευστεί...

Κι ενώ το Υπουργείο Οικονομικών έχει ανοίξει τάχα δημόσια διαβούλευση στο Διαδίκτυο, η οποία θα λήξει στις 15 Ιανουαρίου του 2010, και υποτίθεται ότι θα πάρει κάνα δυο βδομάδες μετά από τη λήξη για να μελετηθούν οι προτάσεις του λαού, από σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου διαφαίνεται ότι η ομάδα εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών έχει ήδη καταθέσει τις σοσιαληστρικές προτάσεις της στο τραπέζι, περιφρονώντας προκλητικά τη δημόσια διαβούλευση και επιδεικνύοντας την αλαζονεία και αναλγησία της.

Με έκπληξη και... απογοήτευση διάβασα μεταξύ άλλων στη χθεσινή Ελευθεροτυπία:

«Στη χθεσινή πρώτη συνάντηση (σ.σ. συνολικά θα είναι 5 με 6) της Ομάδας Εργασίας για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων τέθηκαν “10” ζητήματα: 1.Να μειωθεί στο μισό, κάπου μεταξύ 6.000 και 8.000 ευρώ, το ισχύον αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ και το υπόλοιπο να συμπληρωθεί από αποδείξεις. Η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι και την οποία φαίνεται να υποστηρίζουν κορυφαία στελέχη του υπουργείου συνοδεύεται και από τη διεύρυνση των κατηγοριών αποδείξεων. Δηλαδή, να εκπίπτουν και από άλλες ομάδες ύποπτες για φοροδιαφυγή, όπως συνεργεία αυτοκινήτων, ξενοδοχεία, υποδήματα, ρούχα κ.λπ. Δεν φαίνεται να συζητούν την ένταξη σε αυτές των αποδείξεων από σουπερμάρκετ και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο των λογαριασμών. (…) Πλήγμα στους χαμηλόμισθους Το μέτρο, πάντως, αναμένεται να πλήξει τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς οι συγκεκριμένες ομάδες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μαζεύουν αποδείξεις ελλείψει χρημάτων, όπως επισημάνθηκε από ορισμένους κοινωνικούς εταίρους.»

Τα σχόλια τα δικά μου περιττεύουν για να μην παρεκτραπώ. Άλλωστε μόλις πριν ένα μήνα, ως αθεράπευτη φωνή βοώσης εν τη ελληνική ερήμω, είχα γράψει ένα οργισμένο άρθρο με τον τίτλο «Κάτω τα χέρια από τα αφορολόγητα όρια» Αλλά και στο χθεσινό άρθρο μου είχα εκθέσει τις απόψεις μου επί του προκειμένου. Θέλω όμως να θυμίσω τι μας λέει ο Υπουργός Οικονομικών, για να υπογραμμίσω την κυβερνητική υποκρισία και τον εμπαιγμό προς τους πολίτες.

«Η κυβέρνηση προσέρχεται σε αυτό το διάλογο με ξεκάθαρες δεσμεύσεις. Το φορολογικό βάρος θα κατανέμεται ισότιμα μεταξύ των πολιτών και ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα και δεν θα υπάρξει καμία πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα.»

Εάν μειωθούν τα αφορολόγητα όρια αυτό είναι ευθεία και απροκάλυπτη μείωση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

«Ανοίγοντας τον διάλογο (εδώ γελάνε) για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα θέλω και προσωπικά να εγγυηθώ ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και κράτους.»

Με τα δείγματα πολιτικής σας μέχρι στιγμής το μόνο που κατορθώσατε είναι να κλονίσετε έτι περαιτέρω την όποια ελάχιστη εμπιστοσύνη έχει απομείνει μεταξύ πολιτών και κράτους.

«Με το νέο φορολογικό πλαίσιο, που σήμερα ξεκινάμε για να διαμορφώσουμε μαζί, θέλουμε ο πολίτης να αισθάνεται ότι πληρώνει δίκαιους φόρους, ότι το κράτος σέβεται τα χρήματά του, ότι δεν σπαταλά και δεν πνίγει τους κόπους του, αλλά βλέπει ότι τα χρήματα που δίνει πιάνουν τόπο από ένα κράτος που του δίνει λογαριασμό για κάθε ευρώ που δαπανά

Δεν είναι δίκαιος φόρος να μου καταργείτε το αφορολόγητο όριο για να χρυσοπληρώνονται κάποιοι μάγκες με εθελουσία έξοδο στα 45 και στα 50 τους χρόνια. Δεν σέβεται τα χρήματά μου το κράτος όταν διατίθενται για αστρονομικούς μισθούς των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και των στελεχών των ΔΕΚΟ. Δε μου απαλύνει το αίσθημα αδικίας και αγανάκτησης απλά το να γνωρίζω πού πάει το κάθε ευρώ, όταν αυτό το ευρώ διατίθεται για τη διατήρηση προκλητικών προνομίων όλου του κηφηναριού του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων και των Βουλευτών. Αντίθετα μου ξύνει τις πληγές και δεν τις αφήνει να επουλωθούν.

«Αυτός είναι ο στόχος μας αυτό είναι το όραμά μας και προσβλέπουμε στη συμμετοχή και στις προτάσεις όλων, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από το γόνιμο διάλογο μπορεί να διαμορφωθεί ένα νέο δίκαιο, αποτελεσματικό και ταυτόχρονα αποδοτικό και σταθερό φορολογικό σύστημα που έχει ανάγκη η οικονομία μας.»

Δε βλέπουμε κανένα διάλογο. Εκείνο που βλέπουμε είναι τρομοκρατικές εξαγγελίες εναντίον των αιωνίων θυμάτων – μισθωτών και συνταξιούχων – επειδή είστε ανίκανοι ή απρόθυμοι να πατάξετε τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή. Να βράσω το ληστρικό σοσιαλισμό σας! Ας όψεται όμως ο καλοφαγάς Καραμανλής και η διεφθαρμένη παρέα του που σας έστρωσαν το δρόμο και σας παρέδωσαν την εξουσία στο πιάτο. Θα στείλετε κανέναν από δαύτους στη φυλακή; Αλήθεια, τώρα που το θυμήθηκα, την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης (ανευθυνότητας) υπουργών και περί ασυλίας βουλευτών πότε θα τη φέρετε στη Βουλή για ψήφιση;

"Χα, χα, χάαα", ακούγεται στο βάθος το μακάβριο γέλιο του Διαβόλου...
Τρελαίνεται για "δημοκρατικά" ανέκδοτα ο τύπος...
από Μαρία Σεφέρου

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails