Καλώς ήρθατε

Tο προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν εστί

Διαβάζουμε στο Βήμα ότι "έπειτα από παρέμβαση των Πρυτανικών Αρχών αποσύρθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Αθήνας"!
Εν όψει του τριήμερου εορτασμού για την επέτειο του Πολυτεχνείου ο αρχηγός της ΕΛΑΣ είχε δώσει εντολή για την παρουσία "στατικών" δυνάμεων της αστυνομίας πέριξ των σχολών για τον φόβο των Ιουδαίων.
Δεν γνωρίζουμε ποια από τις δυο αποφάσεις είναι η σωστή.
Γνωρίζουμε όμως ότι "το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν εστί".

Ήδη από σήμερα έχουμε μπει σε μια θερμή περίοδο κατά την οποία θα φανεί αν εμπεδώσαμε ως πολιτεία και ως πολίτες τα περσινά μηνύματα και παθήματα των "Δεκεμβριανών του 2008".
Κατά κανόνα μετά την... καθιερωμένη πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία καίγεται η Αθήνα,άνευ ουσιαστικού λόγου και αιτίας,από μια θράκα ανεγκέφαλων που προφανέστατα δεν έχουν ιδέα τι συνέβη το Νοέμβρη του 1973 στην Αθήνα.
Ακούνε ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και το μυαλό τους πηγαίνει στο ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ,στην ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ και στην ΑΣΥΔΟΣΙΑ!
Λογικό είναι αφού κανένας δεν φρόντισε να τους εμπνεύσει τα ιδανικά που οδήγησαν εκείνους τους νέους να κλειστούν στο Πολυτεχνείο και να τα βάλουν στα ίσια με το χουντικό καθεστώς.

Στους σημερινούς νέους έχει περάσει η γιορτή του Πολυτεχνείου ως πανηγυράκι κι ευκαιρία για πετροπόλεμο με τις δυνάμεις της αστυνομίας.
Στην αναμπουμπούλα βέβαια ο λύκος χαίρεται!Κι ο λύκος δεν είναι άλλος από αυτούς που μας θέλουν μια ζωή υποχείρια των ισχυρών,δούλους του μεγάλου κεφαλαίου και ζήτουλες στα γραφεία των πολιτικών κομμάτων.
Λύκος που κατασπαράσσει τα σωθικά του κράτους και τα όνειρα της νεολαίας είναι αυτοί που με τη μορφή προβάτου υποκινούν τα θερμόαιμα μεν,άπειρα δε κι ανυποψίαστα παιδάκια να σπάνε και να καίνε περιουσίες των πολιτών και του δημοσίου.
Μια κάποια άλλη εποχή τους λέγαμε προβοκάτορες,τώρα πια ξεχάστηκαν όλα!
Μικροί μεγάλοι ακολουθώντας τα παραδείγματα κορυφαίων πολιτικών μας νοιάζονται μονάχα για το πως θα τ' αρπάξουν και πως θα βολευτούν αυτοί και οι συγγενείς τους.
Μιλάγαμε όμως για την προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και τη θερμή περίοδο στην οποία έχουμε εισέλθει.

Τον εορτασμό του Πολυτεχνείου ακολουθεί η θλιβερή επέτειος της δολοφονίας του μικρού Αλέξανδρου και της εξέγερσης που ακολούθησε με τα γνωστά σε όλους καταστροφικά αποτελέσματα.
Πολύ λίγες μέρες μετά έχουμε και τη δίκη των δυο ειδικών φρουρών,που την πηγαίνουν από χωρίου εις χωρίον.Αλίμονο μας αν μια ευνομούμενη πολιτεία δεν είναι σε θέση να περιφρουρήσει την ασφαλή διεξαγωγή μιας δίκης.

Όλα αυτά τα αναμενόμενα μέσα σ' ένα μήνα γεγονότα,συν κάποιες διαδηλώσεις απεργών ή απολυμένων και κάποιες καταλήψεις,είναι ικανά να πυρπολήσουν ξανά την Αθήνα και όχι μόνο αν αφεθούν τα πράγματα στην τύχη τους.
Για να μην ξαναζήσουμε την περσινή κόλαση φωτιάς των "Δεκεμβριανών του 2008" επαναλαμβάνουμε προς κάθε αρμόδιο:"Το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν εστί"!
από zeidoron

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails