Καλώς ήρθατε

Δείξ’ τους ότι δεν είσαι ο αυνάνας και ο σαβουροβλέπων!

z5mcunnlcb5ex70qf8gt.jpg

«Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής», «τραπεζικός διαμεσολαβητής», «ειδικός διαμεσολαβητής του επιχειρηματία», «ασφαλιστικός διαμεσολαβητής», είναι μερικοί διαπιστευμένοι τρόποι άσκησης της διαμεσολάβησης.

Εκείνης δηλαδή της παρέμβασης, ενός αμοιβαία αποδεκτού τρίτου σε μια διαμάχη, όπου δια μέσου μιας διαπραγματευτικής διαδικασίας, επιδιώκεται γεφύρωση των διαφορών και εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας.

Τι γίνεται όμως όταν δεν... υπάρχει κάποια διαμάχη και πρέπει να καλυφθεί ο χρόνος μιας και δυο τηλεοπτικών εκπομπών;

Στη σύγχρονη ελληνική τηλεόραση, πάντα βρίσκεται η λύσις.

Δημιουργούνται διάττοντες «διαμεσολαβητές παράλληλων συμπάντων», ψυχών και πνευμάτων, που θα βρουν «μανούλες» -ή καλύτερα «γιαγιούλες» πια- στη πιάτσα των αποφαγιών της παγκόσμιας τηλεοπτικής σκηνής, ευελπιστώντας ότι θα καθηλώσουν βλέμματα και θα αγκυλώσουν δάχτυλα στο τηλεκοντρόλ.

Στη προσπάθειά τους να το πετύχουν, καλούν για πανελίστες, φερόμενους «ειδικούς» και ανασύρουν videos 10ετίας από γραφικές μορφές της αλλοδαπής, παρουσιάζοντάς τους ως προσωπικότητες βεληνεκούς.

Για συνοδευτικές στο ντεκόρ γλάστρες, τοποθετούν νέους ασκούμενους δημοσιογράφους, που ευελπιστούν κάποια μέρα να μοιάσουν στο «μέντορά» τους και τους δίδεται ως αντάλλαγμα, η ικανοποίηση της εκφοράς μιας πρότασης.

Όπου «γιαγιούλα», για σήμερα βάλε «Χαρδαβέλλας». Όπου «Χαρδαβέλλας» βάλε «φέρων την ανανέωση στην ελληνική τηλεόραση».

Πρόσθεσε και το «προτείνων την αλλαγή στην οπισθοδρομική τηλεοπτική πραγματικότητα». Λανθάνεις αν στο άκουσμα του ονόματός του, εσύ σκέφτεσαι τον «ΕΤ τον εξωγήινο», τους «Βριλ», τον «Γκέλερ».

Εξάλλου, με ύφος guru ο κ. «Χαρδαχάλιας» ξεκαθάρισε τη θέση του.«Μου χρεώνουν τον Γκέλερ» είπε. «Όντως εγώ τον πρωτοέφερα και θα πω απλά την άποψή μου, γιατί δε θέλω να πάρω θέση. Αρχικά, είναι ένας πολύ καλός ταχυδακτυλουργός». Κοινώς, «σας δούλευα τότε που υποστήριζα ότι έχει ξεχωριστές ιδιότητες» (=αυτό δε το είπε, αλλά εννοείται από τα συμφραζόμενα). Παράλληλα, ο δημοσιογράφος σημείωσε και την υποκριτική στάση των Μέσων τότε και τώρα, όπου τότε όσοι τον «κατηγορούσαν», τώρα τον επευφημούν και τούμπαλιν.

Ανάτρεξε στο λεξικό για την εύρεση της λέξης «τούμπαλιν» και θα δεις ότι παραθέτει φράση παραδειγματική. «Από τον Άννα στον Καϊάφα… και τούμπαλιν». Άλλαξέ το. Μπορείς. «Από τον Χαρδαβέλλα στον Φερεντίνο.. και τούμπαλιν».
«Από τον mentalist στον διαμεσολαβητή (medium)… και τούμπαλιν».
«Από την υποκρισία στη βλακεία.. και τούμπαλιν».

Δείξ’ τους, ρε παιδί μου, ότι δεν είσαι ο αυνάνας, ο παθητικός δέκτης, ο σαβουροβλέπων. Έκφρασε το παράπονό σου και μην αφήνεις δήθεν προοδευτικές πένες, να νοιάζονται για το τηλεοπτικό μέλλον σου και για την υποβάθμιση της νοημοσύνης σου. Αντί να τους πάρεις τηλέφωνο να τους πεις ότι το ρολόι και η τοστιέρα δε δούλεψαν, πες τους να αλλάξουν κανάλι εκείνοι. Να αλλάξουν πορεία, ρότα, πως το λένε. Ειρωνεύσου τους και προσποιήσου ότι σε απασχολεί το μέλλον της επαγγελματικής τους τηλεοπτικής πορείας. Κάνε ότι ενδιαφέρεσαι για το άδοξο τέλος της περίλαμπρης καριέρας τους.

Δώσε παραδείγματα, υπάρχουν πολλά. Θυμήσου κλείνοντας, τον Χατζηστεφάνου και πες τους, «τέρμα πια στην δικτατορία της ηλιθιότητας»!
Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη στο mediasoup

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails