Καλώς ήρθατε

Δεν είναι ασφαλή τα Windows στο online e-banking;

freefotos.gr

Οι υπεύθυνοι ενός οικιστικού οργανισμού από την Pennsylvania των Ηνωμένων Πολιτειών έμαθαν πρόσφατα με τον πλέον οδυνηρό τρόπο πόσο επικίνδυνες οι τραπεζικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου. Η Cumberland County Redevelopment Authority είδε να "κάνουν φτερά" 480.000 δολάρια από το λογαριασμό της, με το περιστατικό να αποδίδεται εκ των υστέρων στη δράση του διαβόητου trojan Clampi.

Το συγκεκριμένο trojan είναι... κρυμμένο σε αρχεία που διακινούνται με email και ενεργοποιείται στο παρασκήνιο όταν ο χρήστης του υπολογιστή εισαγάγει τους κωδικούς εισόδου σε κάποια online τραπεζική υπηρεσία. Το κοινό σημείο σε όλες τις επιθέσεις του trojan -και όχι μόνο αυτού- είναι ότι δρα αποκλειστικά σε περιβάλλον Windows.

Η παρατήρηση αυτή ώθησε τον ειδικό της Washington Post σε θέματα ασφαλείας, Brian Krebs, να δώσει μια φαινομενικά ακραία συμβουλή σε όλους τους χρήστες υπολογιστών. Ο Krebs συνιστά σε όσους κάνουν τραπεζικές συναλλαγές μέσω Internet να μη χρησιμοποιούν Windows. Τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με το online banking, ο Krebs λέει ότι η ασφαλέστερη λύση αυτή τη στιγμή είναι η χρήση ενός Live CD.
από e-pcmag

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails