Καλώς ήρθατε

O καπιταλιστικός μεσαίωνας

freefotos.gr

Σκέψη και περισυλλογή! Για τα θεάρεστα και θεσπέσια, που μας ξεφούρνισε ο Πρωθυπουργός μας στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Όπως πάγωμα μισθών και συντάξεων, κλπ, κλπ….

Για να συνεχιστεί από το άλλο μέρος, όπως είναι ευνόητο, το ξεσάλωμα της ληστρικής ακρίβειας και της τραπεζικής τοκογλυφίας. Και τόσων άλλων αρπακτικών μηχανισμών. Για ν’ απολαύσουμε έτι περαιτέρω τ’ αγαθά της νεοπτωχείας, στην οποία συστηματικά και μεθοδικά μας οδηγούν….

Ωστόσο, όμως (Πρωθυπουργός μας) παραδέχτηκε, πως... είχε κάνει κάποιο λαθάκι, πριν ένα χρόνο, όταν υιοθέτησε την άποψη κάποιου υπουργού του σχετικά με το ότι «το νόμιμο είναι και ηθικό». Αλλά και πάλι παρέλειψε να μας πει ποιοι ανήθικοι και με ποιους ανήθικους νόμους και τρόπους και εγκλήματα μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση. Τη ντόπια και την παγκόσμια.

Και ποιοι πάνε να μας επιβάλλουν τον καπιταλιστικό μεσαίωνα. Του οποίου η Ιερή Εξέταση καίει ολάκερους λαούς με τον πόλεμο (Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη) και εξοντώνει στις υπανάπτυκτες χώρες-και όχι μόνο- εκατομμύρια με την πείνα και την εξαθλίωση. Μέχρι να έρθει και η δική μας η σειρά…

Κι άντε να δούμε τι και πώς έχει να μας ξεφουρνίσει και ο έτερος πορφυρογέννητος φέρελπις κύριος.

Και προπάντων να δούμε τη θεατρική παράσταση της τηλεμαχία τους. Που βέβαια πρέπει να γίνει και ξεχωριστή για τους δυο αυτούς ξεχωριστούς κυρίους. Πάντα μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού μας μεσαίωνα. Για να πιστέψει το κοπάδι ότι ο περιούσιος δικομματισμός μας είναι κάτι το ιδιαίτερα ξεχωριστό. Ώστε να μην ξανασυμβεί ο, τι και στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Ή και κάτι χειρότερο. Και να μπορέσει έτσι «να πάρει τ’ απάνω του». Ούτως ώστε να μπορούν να μας βουλιάξουν ακόμη βαθύτερα.

Και να τους καμαρώσουμε πως θα ανακατέψουν ο ένας τη γαλάζια και ο άλλος την πράσινη σημαδεμένη τράπουλα με τις οποίες χρόνια τώρα μας παίζουν και μας κερδίζουν. Αυτοί και οι μπαμπάδες τους και οι μπαρμπάδες τους. Και όλοι οι οριζοντίως και καθέτως ανιόντες και κατιόντες συγγενείς τους.

Και βέβαια να μη χάσουμε ούτε λέξη απ’ τα όσα θα μας σερβίρουν οι φωστήρες των τηλεπαράθυρων. Για ν’ ακολουθήσουμε επακριβώς τις ορμήνειες τους. Και ν’ ανακαλύψουμε ποιος είναι ο καταλληλότερος για να μας οδηγήσει στα βαθύτερα μεσάνυχτα του καπιταλιστικού μας μεσαίωνα…

Γιατί η πείρα και η πραγματικότητα φωνάζουν πως κάθε φορά, που πιστεύουμε ότι εκλέγουμε τον καταλληλότερο, καταλήγουμε στον τρισχειρότερο. Κι αυτό είναι πολύ φυσικό. Αφού θα ήταν παράλογο να περιμένουμε απ’ τους πορφυρογέννητους γόνους των τζακιών να ιδούμε άσπρη μέρα.

Γιατί τι μπορεί να ξέρουν οι καλοπερασάκηδες αυτοί απ’ τις αγωνίες και τους αγώνες και τα ουσιαστικά προβλήματα του λαού! Και πώς είναι δυνατόν να αγωνιστούν για τα δίκαια και τη δικαίωση του λαού, όταν φύσει και θέσει βρίσκονται απέναντί του. Ενώ είναι απόλυτα ευνόητο ότι θα υπηρετήσουν-όπως κάνουν πάντα-τα συμφέροντα του κατεστημένου!

Οι καταλληλότεροι δεν βρίσκονται στους οριζοντίως και καθέτως ανιόντες και κατιόντες εκπροσώπους των τζακιών του κατεστημένου. Βρίσκονται μέσα στις χιλιάδες των Ελλήνων πολιτών, που το κατεστημένο, με τους καταχθόνιους μηχανισμούς του, αν δεν τους έχει εξουθενώσει και εξοντώσει (Γρηγόρης Λαμπράκης, Νικηφόρος Μανδηλαράς, Αλέκος Παναγούλης, κλπ), τους έχει περιθωριοποιήσει.

Και, που για να αναδειχθούν και να βγουν στο προσκήνιο υπάρχει μόνο μια λύση: Να κλείσουμε τ’ αυτιά μας στα διαπλεκόμενα με το κατεστημένο ΜΜΕ, που χρόνια τώρα από βαθυτάτης πρωΐας μέχρι και των μεταμεσονυχτίων ωρών μας μοστράρουν τους εν λόγω κυρίους και την κουστωδία τους. Και να τους στείλουμε σε μόνιμες διακοπές…

Για ν’ απολαύσουν αυτοί και οι απόγονοί τους για πολλές γενιές τα όσα οι ίδιοι και τα λαμόγια τους αποθησαύρισαν. Χρεώνοντας για πολλές γενιές τον ελληνικό λαό. Κι εμείς ν’ αρχίσουμε να ελπίζουμε, έστω και αμυδρά, για κάποιες, ενδεχομένως, καλύτερες μέρες…

Προτού προλάβουν να μας εγκλωβίσουν για αιώνες στα μεσάνυχτα του καπιταλιστικού τους μεσαίωνα.
Παπα-Ηλίας

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails