Καλώς ήρθατε

Καληνύχτα Ελλάδα

freefotos.gr

Είναι δυνατόν να μην εξοργιστεί κανείς με όσα συμβαίνουν σ' αυτη τη χώρα; Και να μην το ήθελε, δεν θα μπορούσε. Είναι αυτό που λένε, "δεν σ' αφήνουν ν' αγιάσεις". Με τίποτα, μάλιστα. Δυστυχώς, η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, είναι χατική. Είναι τόσο άσχημα τα πράγματα, που πιστεύω ότι δεν μπορούν να διορθωθούν. Ουτε με εκλογές, ούτε με αλλαγή κυβέρνησης, με τίποτα. Πιστεύω ακράδανατα ότι η λύση πια δεν βρίσκεται στο ένα και μοναδικό κόμμα που θα κυβερνήσει για άλλα τρία ή τέσσερα χρόνια τη χώρα. Η λύση δεν βρίσκεται ούτε στο ΠΑΣΟΚ, και πολύ περισσότερο, ούτε στην εναλλαγή Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Ο δικομματισμός τελείωσε για την Ελλάδα, κι αυτό θα πρέπει κάποτε να το χωνέψουμε.

Η κατάσταση, πέρα από... οτιδήποτε, είναι τραγική! Ποιος θα μας σώσει από όλους εμάς; Κανείς δεν μπορεί να το κάνει! Ποιος θα μας σώσει απο τους νεοδημοκράτες; Το ΠΑΣΟΚ; Αυτά είναι τρίχες. Ποιος θα μας σώσει από τους πασόκους; Οι νεοδημοκράτες; Ούτε γι' αστείο.
Η λύση βρίσκεται στη συνεννόηση! Πουθενά αλλού.

Θα πρέπει επιτέλους κάποτε να λογικευθούμε, να βάλουμε μυαλό και να αποφασίσουμε όλοι μαζί να κυβερνήσουμε σωστά τη χώρα. Να της δώσουμε την ευκαιρία που της αξίζει. Που αξίζει για όλους. Για τους Έλληνες, για τους μετανάστες που ζουν όμορφα και ωραία σ' αυτόν τον τόπο. Να βρούμε μιαν άκρη να βγει ο τόπος από το τέλμα, από την χαβούζα, να τινάξει από πάνω της τα σκουλήκια που λυμαίνονται τον κρατικό μηχανισμό της.

Να συμφωνήσουμε πώς θα πρέπει να διοικείται η Ελληνική Αστυνομία για παράδειγμα. Να συμφωνήσουμε πώς θα πρέπει να διοικείται η Πυροσβεστική ας πούμε. Να δούμε τις ελλείψεις τους, να δώσουμε λύσεις. Να δούμε νέους τρόπους με τους οποίος θα δουλέψει η δημόσια διοίκηση. Να γίνουμε αυστηροί απέναντι στους εαυτούς μας. Να δουλεψει σωστά και ανεπηρέαστη η Δικαιοσύνη. Να μην μπορεί ο κάθε Χριστοφοράκος να κάνει παιχνίδι, να μην μπορει να εκβιάζει κόμματα και πολιτικές πρακτικές και καταστάσεις. Να μην μπορούν οι διάφοροι οικοπεδοφάγοι να κάνουν τα δικά τους πανηγυράκια της φωτιάς.

Αλλά πριν απ' όλα και πάνω απ' όλα, για να γίνει αυτό, εμείς οι Έλληνες θα πρέπει κάποτε να μάθουμε να ψηφίζουμε. Η αλλαγή θα αρχίσει από τον απλό πολίτη, από τον απλό ψηφοφόρο! Ειδάλλως, καληνύχτα Ελλάδα!!!
από ΕΩΘΙΝΟΝ

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails