Καλώς ήρθατε

Όχι και συνωμοσία η γρίπη των χοίρων!

Διαβάζω για το θέμα της γρίπης ότι κακώς ανησυχούμε και ότι όλο αυτό είναι ένα παιγνίδι των φαρμακοβιομηχανιών για να πουλήσουν περισσότερα φάρμακα. Κι αυτό είναι το πιο ανώδυνο σενάριο. Υπάρχουν και άλλα πιο προχωρημένα: Ότι ο νέος ιός «φυτεύτηκε» από κάποιο μυστικό κέντρο που στόχο έχει να ελέγξει το ανθρώπινο γένος. Πριν αρχίσουμε να πηδάμε από τα παράθυρα, ας προσπαθήσουμε να σκεφτούμε πιο ψύχραιμα...

Καταρχάς θα... πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας αν οργανισμοί με αδιαμφισβήτητο κύρος, όπως αυτός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, θα διακύβευαν ό,τι έχουν χτίσει μέχρι σήμερα για να κάνουν οι φαρμακοβιομηχανίες επιπλέον τζίρο 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πόσο μάλλον όταν το παιγνίδι συνολικά στο χώρο του φαρμάκου είναι πολύ πιο μεγάλο από αυτό το νούμερο. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι υπάκουσαν σε κάποιο σκοτεινό κέντρο αποφάσεων και αποφάσισαν να τινάξουν την αξιοπιστία τους στον αέρα. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι τόσοι επιστήμονες που εκφράζουν ανοικτά τις ανησυχίες τους σε όλο τον κόσμο είναι τόσο ανόητοι που αποφάσισαν να παίξουν με τα νεύρα μας.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μία υπερβολή, όπως σε κάθε εκδήλωση μας. Η ταχύτητα της μετάδοσης της πληροφορίας είναι ο βασικός υπεύθυνος για τη δημιουργία του κλίματος πανικού που βιώνουμε. Όλοι μας βομβαρδιζόμαστε καθημερινά με δεκάδες σχετικές πληροφορίες και έτσι, θέλοντας και μη, δημιουργούμε μία εικόνα που πολλές φορές απέχει από την πραγματικότητα.

Όσο επικίνδυνο πάντως είναι να βγούμε στους δρόμους και να «λεηλατήσουμε» τα φαρμακεία από κάθε είδους φάρμακο, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι να βγαίνουν διάφοροι και να προσπαθούν να καθησυχάσουν το «λαό», λέγοντάς του ότι δεν συμβαίνει κάτι. Είναι σαν να θεωρούμε τους πάντες ηλίθιους και ότι είναι αρκετά εύκολο να τους κοροϊδέψουμε.

Δεν έχει ισχυριστεί μέχρι σήμερα κάποιος επίσημος φορέας ότι θα αφανιστεί το ανθρώπινο γένος. Κρούουν, όμως, τον κώδωνα του κινδύνου. Το κάνουν και τους κατηγορούμε ότι κινδυνολογούν. Αν δεν το έκαναν θα τους κατηγορούσαμε για «συνωμοσία σιωπής».

Μας ενοχλεί, επίσης, όλο αυτό το επικοινωνιακό και «τρομοκρατικό» παιγνίδι που παίζεται τις τελευταίες ημέρες με επιλεγμένες «διαρροές» για τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν για την περίπτωση εκείνη που επιβεβαιωθούν τα πλέον αρνητικά σενάρια για την επιδημία. Όσοι συμμετέχουν σε αυτό το παιγνίδι των διαρροών δεν προσφέρουν έργο. Ούτε είναι ανάγκη να μας δείξουν κάποια κυβερνητικά στελέχη ότι παράγουν έργο. Στο κάτω – κάτω της γραφής αυτή είναι η δουλειά τους, να παράγουν έργο.

Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά σωστή ενημέρωση. Ο κόσμος έχει το δικαίωμα να τα ξέρει όλα και η κυβέρνηση πρέπει να πάρει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για να προστατευτούν όσοι έχουν πραγματική ανάγκη. Ξέρετε ποιο είναι το είδος εκείνο που δύσκολα βρίσκει κανείς τις τελευταίες ημέρες σε φαρμακείο; Οι μάσκες! Και σε λίγο δεν θα βρίσκουμε ούτε ντεπόν για τον πονοκέφαλο...
Θανάσης Μαυρίδης στο Capital

2 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

..Ολα παιζονται...

Ανώνυμος είπε...

[Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι υπάκουσαν σε κάποιο σκοτεινό κέντρο αποφάσεων και αποφάσισαν να τινάξουν την αξιοπιστία τους στον αέρα. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι τόσοι επιστήμονες που εκφράζουν ανοικτά τις ανησυχίες τους σε όλο τον κόσμο είναι τόσο ανόητοι που αποφάσισαν να παίξουν με τα νεύρα μας.]

Bathia nuktomenos....
Allwste h ekastote kubernhsh to ekane auto xronia. Na tinazei thn aksiopistia ths ennow kai sunexizei o kosmos "na psifizei" thn idia kubernhsh ksana kai ksana.
Eimaste pionia se auto ton kosmo k polu pisteuw pws to idio eisai kai esu p ekanes thn anarthsh.

Related Posts with Thumbnails