Καλώς ήρθατε

Ελλάς Ελλήνων Πωρωμένων

freefotos.gr

Το σημερινό άρθρο είναι αναδημοσίευση από το in.gr.

Δε θα παραθέσω δικά μου σχόλια ή κριτική διότι έχει στερέψει η ψυχή μου. Αναρωτιέμαι, όμως, αν έχει νόημα ν' αγωνίζεται κανείς ν' αφυπνίσει τη συνείδηση ενός λαού που στην πλειοψηφία του είναι τόσο πωρωμένος όσο ο δικός μας... Μήπως είναι χαμένος κόπος; Μήπως καταναλώνομαι κυνηγώντας μία χίμαιρα; Ας όψεται η Εκκλησία που με τον αντίχριστο τρόπο που... διάγει και πολιτεύεται, συναλλασσόμενη και διαπλεκόμενη με τη σάπια Εξουσία, έπεισε τους τάχατες "ευσεβείς Ορθόδοξους Χριστιανούς", από την κεφαλή μέχρι την ουρά, ότι δεν υπάρχει ούτε Θεός ούτε Θεία Δίκη.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΑΓΡΑΦΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΩΣΤΕ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ, ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ, ΝΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ!! Το τραγικό είναι ότι κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Το κάψιμο έχει ήδη αρχίσει και μας τσουρουφλίζει όλους...

29/06/09 17:34
Και off shore για «φακελάκια»Σοκαριστικά τα στοιχεία για τη διαφθορά στην Ελλάδα
ΑΠΕ

Δείτε το βίντεο... Πολεοδομίες, εφορίες, ο χώρος της υγείας και οι δήμοι είναι οι πρωταθλητές στη διαφθορά και στο «φακελάκι», σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, που παρουσίασε τη Δευτέρα.
Ο κ. Ρακιντζής άσκησε κριτική στα πειθαρχικά συμβούλια, που αποτελούνται κυρίως από συνδικαλιστές, των οποίων οι κρίσεις είναι πάντα αθωωτικές και στις αξιολογήσεις των δημοσίων υπαλλήλων που πάντα φέρουν τον χαρακτηρισμό «εξαίρετος».
«Δεν είναι δυνατόν 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι να είναι εξαίρετοι» σημείωσε ο κ. Ρακιντζής.
Ανέφερε ως κραυγαλέα περίπτωση αυτή επιμελητή του ΚΑΤ, ο οποίος διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο και ισχυρίσθηκε, όταν εμφανίσθηκαν οι ελεγκτές, ότι επρόκειτο για φίλους και συγγενείς που γιόρταζαν.
Ο ίδιος αθωώθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και ύστερα από δίχρονες έρευνες της ομάδας του Γενικού Επιθεωρητή διαπιστώθηκε ότι είχε αποκτήσει εισόδημα άνω των δύο εκατ. ευρώ στη διάρκεια έξι χρόνων.
Πλέον εκκρεμεί εναντίον του πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή.
«Κάποιοι γιατροί έχουν ιδρύσει off shore εταιρείες, όπου βάζουν τα εισοδήματα από τα φακελάκια» εξήγησε ο κ. Ρακιντζής. Σε άλλη περίπτωση, τριάντα γιατροί του ΕΣΥ, οι υποθέσεις των οποίων βρίσκονται στον εισαγγελέα, έβαζαν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στις εφημερίες πελάτες για πλαστικές εγχειρίσεις.
Αλλες χαρακτηριστικές περιπτώσεις: στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δήμαρχος ζήτησε 500.000 ευρώ για να καθαρίσει ένα χώρο 10 στρεμμάτων. Το Πειθαρχικό τον απάλλαξε και έχει παραπεμφθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Επίσης, υπάλληλος στη Νομαρχία Πειραιά είχε εκδώσει 31 πλαστές άδειες φορτηγών διεθνούς κυκλοφορίας και 62 για φορτηγά εθνικών μεταφορών. Κάθε μια από αυτές κοστολογείται σε 200.000 - 300.000 ευρώ.
Ακόμη, εφοριακοί στη Θεσσαλονίκη «επέστρεφαν» ΦΠΑ για εμπορεύματα που δεν είχαν υπάρξει ποτέ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαν επιστραφεί 100 εκατ. ευρώ ΦΠΑ για εξαγωγή δερμάτινων ειδών στην Κίνα.
Μεγάλο θύμα το περιβάλλον
Κυρίαρχος χώρος που πλήττεται από τη διαφθορά και την κακοδιοίκηση αποτελεί για άλλη μια φορά το περιβάλλον. Όπως σημείωσε ο κ. Ρακιντζής, παρουσιάζεται «σωρεία παραβάσεων σε έναν τομέα όπου η καταστροφή είναι μη αναστρέψιμη. Τα προβλήματα είναι άπειρα από τη μη τήρηση των περιοχών Natura και Ramsar μέχρι τον Ασωπό».
Σχετικά με την υπόθεση του Ασωπού, στη δίκη που αναμένεται στο πλημμελειοδικείο Θηβών πολιτικός ενάγων θα είναι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Σοβαρό πρόβλημα και αιτία πολλών παρανομιών αποτελεί η έλλειψη Εθνικού Δασολογίου, με το οποίο μπορούν να προστατευθούν από τις καταπατήσεις τα δημόσια και ιδιωτικά δάση.
Προτάσεις του Επιθεωρητή
Στις προτάσεις που Γενικού Επιθεωρητή περιλαμβάνονται η εφαρμογή της μη εντοπιότητας στους διορισμούς δημοσίων υπαλλήλων σε κρίσιμες υπηρεσίες, όπως οι αστυνομίες και εφορίες (πρόκειται για «βαρίδια» -όπως είπε- στις «πλάτες των υπαλλήλων») και η αλλαγή τόπου για όποιον προάγεται, αφού δεν μπορεί να είναι σεβαστός εκεί όπου πριν ήταν απλός υπάλληλος.
Επίσης προτάθηκε η δημιουργία νέου μισθολογίου και η μείωση της γραφειοκρατίας που αποτρέπει τις επενδύσεις, τις οποίες τόσο ανάγκη έχει η χώρα.
Με το νέο νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Εσωτερικών δίδεται δυνατότητα στο Νομικό Συμβούλιο και τις οργανώσεις να παρίστανται ως ενάγοντες σε περιβαλλοντικές δίκες.
Επίσης έχει προταθεί η δημιουργία υπηρεσίας κατεδαφίσεων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Γενικού Επιθεωρητή, αφού «στις Κυκλάδες έχουν συμφωνήσει όλοι μαζί οι εργολάβοι να μην πηγαίνουν σε κατεδαφίσεις για να μην γίνονται».
Το δυναμικό της συγκεκριμένης υπηρεσίας αποτελούν οκτώ επιθεωρητές και 20 υπάλληλοι. Παρά το περιορισμένο ανθρώπινο δυναμικό, το 2008 εξετάσθηκαν 888 υποθέσεις, ελέχθησαν 7.608 πόθεν έσχες διευθυντών σε εφορίες, πολεοδομίες και ελεγκτικούς μηχανισμούς (σε 30 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν αιφνίδιες αυξήσεις περιουσιών), διενεργήθηκαν 4.316 έλεγχοι από τα Σώματα και τις Υπηρεσίες Ελέγχου και Επιθεώρησης, παραπέμφθηκαν 746 υποθέσεις στον εισαγγελέα και τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.
από Μαρία Σεφέρου
Σχόλιο apneagr:Κύριε Αρχιεισαγγελέα Σανιδά για αυτά μπορείτε να κάνετε κάτι η μόνο για τα blogs σας νοιάζει;

2 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΜΝΗΣΙΑΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (η αποθέωση της υποκρισίας του χαζογιώργου);

Μετά από 20 χρόνια και πέντε κυβερνήσεις ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΕ;

Ακόμη και μετά την παραδοχή του Τσουκάτου, ακόμα και σήμερα, δεν μας λέει ο Γιωργάκης που πήγαν τα εκατοντάδες εκατομμύρια της Ζίμενς.

Απίστευτο, δεν ξέρει κανείς τίποτε!

Ο Γιωργάκης συμμετείχε ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ στα υπουργικά συμβούλια του Σημίτη.
ΗΞΕΡΕ να χρηματοδοτεί 220 Μ.Κ.Ο. ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ τίποτε για τα εκατοντάδες εκατομμύρια των «ωφέλιμων πληρωμών» της Siemens, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.

Ο Σημίτης ΗΞΕΡΕ να σκορπίζει ΑΠΊΘΑΝΑ κομματικά λεφτά στις εκλογές,
ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ποιός έδινε τα εκατομμύρια, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.

Ο Τσουκάτος ΗΞΕΡΕ ότι τα παράνομα λεφτά έρχονταν από τη Μίζενς,
ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ με ποιό αντάλλαγμα έδινε τα λεφτά η εταιρία, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.

Ο Παπακωνσταντίνου ΗΞΕΡΕ τα πάντα για τον ΟΤΕ (σαν μέλος του ΔΣ), ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ότι μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί τις συμβάσεις με τη Ζίμενς, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.

Ο εξαφανισμένος Μαντέλης ΗΞΕΡΕ να υπογράφει τις αμαρτωλές συμβάσεις, ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ότι η Ζίμενς χρηματοδοτούσε το κόμμα του, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΤΣΙΠΑ ;

ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ;

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ SIEMENS ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΟΥ ΟΣOI ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΤΕΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.

ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΠΟΣΑ.

ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΝΤΡΟΠΗ.

Πλάκα έχει που οι κάθε λογής πληρωμένοι δημοσιογραφίσκοι κατηγορούσαν τον φτωχομπινέ παυλίδη για τα 100 χιλιάρικα.

Ξεφτιλίστηκε ακόμη και η διαφθορά επί ΝΔ.

Εκλογές τώρα!

Γραφεας Πεζικου είπε...

Ε, δεν νομίζω ότι το μόνο κόμμα που τα" πήρε " ή τα "παίρνει"ΕΙΝΑΙ το κόμμα του Γεωρ
γάκη??? Ελεος στην Ελλάδα ζούμε...

Related Posts with Thumbnails