Καλώς ήρθατε

Κάλπη ή παραλία;

freefotos.gr

Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για το πιο πονηρό – έως ύπουλο – δίλημμα που αντιμετώπισε ποτέ ο Έλληνας ψηφοφόρος.
Πολύ πιο πονηρό από το μεταχουντικό «Καραμανλής ή τανκς» ή το πιο πρόσφατο «Καραμανλής ή χάος» (αυτή δεν είναι οικογένεια, είναι η αντιπολίτευση της φρίκης) έως το Καστοριαδικής έμπνευσης και Παπανδρεϊκής εκμετάλλευσης δίλημμα - causus belli «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα».
Βέβαια η ιστορία απέδειξε ότι... τα δυο σκέλη του διλήμματος, ενίοτε συνυπάρχουν αρμονικότατα.
Είναι προφανές ότι κάποιοι επιθυμούν, η απογοήτευση που υπάρχει λόγω της θλιβερής πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας, να εκφραστεί ως αδιαφορία και απάθεια στις παραλίες παρά ως δυσαρέσκεια, αποδοκιμασία και οργή στις κάλπες.
Είναι προφανές ότι αρκετοί κομματικοί λεβέντες προτιμούν πολίτες αμέτοχους και αδαείς γιατί έτσι επιβιώνουν και επιπλέουν πολιτικά οι ίδιοι πολύ πιο εύκολα.
Και μόνον οι δυο παραπάνω λόγοι αποτελούν επαρκείς αιτίες για να προσέλθουν οι πολίτες στις κάλπες και να στείλουν το μήνυμά τους στα κόμματα.
Όσο κι αν η «κατά κεφαλήν νοημοσύνη» των κομματικών κομισάριων είναι σημαντικά μειωμένη στις μέρες μας, αν το μήνυμα είναι αρκετά σαφές θα το αντιληφθούν.
Εν ανάγκη θα τους το εξηγήσουμε και προφορικά αν κριθεί αναγκαίο. (Η χρήση αυγών σε περίοδο οικονομικής κρίσης δεν συνιστάται αν και εφαρμόστηκε πρόσφατα εκτός συνόρων)
Αλλά πέραν τούτων, υπάρχουν πολύ σοβαρότεροι λόγοι που καθιστούν σημαντική την προσέλευσή μας στην κάλπη.
α) Καλό είναι να έχουμε υπόψη μας ότι πολλοί νόμοι που τίθενται σε ισχύ σε κάθε χώρα της ΕΕ - άρα και της Ελλάδας, είναι μεταφορά ευρωπαϊκών αποφάσεων που έχουν ψηφίσει οι ευρωβουλευτές.
β) Οι ευρωβουλευτές συμμετέχουν στις αποφάσεις για το πώς διατίθενται τα κονδύλια της ΕΕ. Κονδύλια για την ανάπτυξη, για τον πολιτισμό, για έργα υποδομής, για την παιδεία, για την υγεία κλπ.
γ) Οι εξουσίες λήψης αποφάσεων των ευρωβουλευτών προβλέπεται να αυξηθούν. Σταδιακά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα γίνει ισότιμος νομοθέτης με τους υπουργούς των κρατών μελών σε όλους σχεδόν τους τομείς πολιτικής της ΕΕ
Οι περισσότεροι νόμοι που θα αφορούν την καθημερινότητά μας θα θεσπίζονται από τους ευρωβουλευτές και τους υπουργούς σε επίπεδο ΕΕ.
δ) Ο προσανατολισμός και η κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί μελλοντικά η ΕΕ εξαρτάται άμεσα από τους ευρωβουλευτές που οι ευρωπαίοι πολίτες στέλνουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ακόμη και αν κάποιες σημαντικές συνθήκες έχουν θεσμοθετηθεί, οριοθετώντας σε μεγάλο βαθμό την πολιτική και οικονομική ιδεολογία της ΕΕ, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάντοτε «τα πάντα ρει».
Άλλωστε αν θέλουμε Ευρώπη των πολιτών, οι ευρωεκλογές είναι η σημαντικότερη ευκαιρία να τα αποδείξουμε.
ε) Συμμετέχοντας αποφασίζουμε – έστω κατά το ελάχιστο ποσοστό της ψήφου μας – ποιος θα καθορίσει το μέλλον μας αλλά και το μέλλον εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρωπαίων. Μη συμμετέχοντας, αφενός μεν επιτρέπουμε σε κάποιους άλλους να διαμορφώνουν με την ψήφο τους την συνισταμένη των θελήσεων ερήμην της δικής μας θέλησης, αφετέρου δε στερούμε από τον εαυτό μας το ηθικό δικαίωμα της εκ των υστέρων διαμαρτυρίας. Γιατί προφανώς - αν έχουμε στοιχειώδη αξιοπρέπεια – δεν θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας και να αδιαφορεί και να γκρινιάζει.
στ) Ασφαλώς έχουμε τεράστιο έλλειμμα γνώσης και πληροφόρησης σχετικά με τα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενδεχομένως κάποιοι να το επιθυμούν ή και να το επιδιώκουν ακόμη. Αυτό δεν είναι λόγος να αδιαφορούμε αλλά αντιθέτως να συμμετέχουμε περισσότερο ενεργά. Και μάλλον είναι και μια ευκαιρία να καλύψουμε μέρος της άγνοιάς μας.
ζ) Σίγουρα αυτοί που θέλουν να αποφασίζουν για μας – χωρίς εμάς, δεν μας ετοιμάζουν τίποτε ευχάριστο. Με την απουσία μας τους διευκολύνουμε και οδηγούμε τα πράγματα σε μια αντιφατική κατάσταση όπου οι εξουσίες των ευρωβουλευτών προϊόντος του χρόνου θα ενισχύονται, ενώ η συμμετοχή των πολιτών θα μειώνεται!
η) Η ελεύθερη έκφραση της γνώμης μας είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα που δεν επιτρέπεται να το αρνηθούμε στον εαυτό μας. Υπάρχουν κάποια ανθρώπινα δικαιώματα που είναι αδύνατον να τα αρνηθούμε χωρίς ταυτόχρονα να χάσουμε μέρος των ιδιοτήτων που μας καθορίζουν ως ανθρώπινα όντα.
θ) Απομένουν πολλά προβλήματα προς λύση στην ΕΕ. Δεν θα τα λύσουμε εμείς αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όποιο πρόβλημα λύνεται ερήμην μας, λύνεται εις βάρος μας.
Καλή ψήφο
Γραφει ο Ευθύλογος στο kafeneio το σκίτσο είναι του Γιάννη Ιωάννου

4 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΕΙΣ ΚΟΛΛΗΤΟΙ – ΤΡΕΙΣ ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ.

Εάν ο Γιωργάκης (νούμερο 1) Παπαντρέου δεν διώξει αμέσως τον Γιωργάκη (νούμερο 2) Παπακωνσταντίνου, αποκτά όλη την ευθύνη του τεράστιου σκανδάλου της Ζίμενς.
Μετά τις πονηριές του στο Βατοπέδι (με τους ψευτομάρτυρες Κουκουβίνο και Σωτηροπούλου) ο Παπακωνσταντίνου βρίσκεται ξανά στη σέντρα και φέρεται να ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΜΙΓΜΕΝΟΣ στις προμήθειες του ΟΤΕ από τη Siemens.
Εως και το 2004 ο ΟΤΕ ήταν απόλυτα ελεγχόμενος από επίλεκτα στελέχη του πασόκ, με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τους:
1.Λ. Αγγέλου( μέλος της Κ.Ε. του ΠαΣοΚ),
2.Γ. Αργυρόπουλο (μεγαλοστέλεχος του ΠαΣοΚ),
3.Ν. Μανασή (πρόεδρο της Cosmote),
4.Χρ. Πολυζωγόπουλο ( πρόεδρο τότε,της ΓΣΕΕ και μέλος της Κ.Ε. του ΠαΣοΚ)
5.τον υπόδικο σήμερα Σκαρπέλη (κορυφαίο συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ και για μία 15ετία σε όλα τα ΔΣ του ΟΤΕ»).
ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΝΤΗΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ.
Αποκαλύπτεται ότι υπήρχε και άλλος ένας πασόκος στο Δ.Σ. του ΟΤΕ, που λίγοι άνθρωποι γνώριζαν.
Ο Γιωργάκης νούμερο 2, ο Παπακωνσταντίνου.
Δεν είναι συνωνυμία, ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΛΑΨΙΑΡΗΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ 30 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
Ο Γιωργάκης (νούμερο 2) λοιπόν απέκρυπτε από το βιογραφικό του στην προσωπική του ιστοσελίδα την πολυετή συμμετοχή του στο Δ.Σ. του ΟΤΕ!
Μήπως δεν ήταν αρκετά σημαντική εταιρία ο ΟΤΕ για να την έχεις στο βιογραφικό σου κύριε Παπακωνσταντίνου;
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΕΚΡΥΒΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΠΟΛΛΑ!
Και προφανώς αρκετά σημαντικά που να αξίζει το κόπο να το κρύβεις από το βιογραφικό σου.
Εάν ο Γιωργάκης (νούμερο 1) Παπαντρέου πράγματι ενδιαφέρεται για τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή, τότε ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να διαγράψει αμέσως τον Παπακωνσταντίνου, ως εμπλεκόμενο στις προμήθειες από τη Ζίμενς.
ΕΑΝ Ο ΓΑΠ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΩΞΕΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ, αφού το θέμα των προμηθειών της Ζίμενς αφορά πολλά δισεκατομμύρια, ενώ μόνο οι επίσημες μίζες έχουν ξεπεράσει τα 140 εκατομμύρια ευρώ.
Και να σε πάω και λίγο παραπέρα.
Τι καίει το ΓΑΠ στην υπόθεση Ζίμενς;
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ;
Μήπως ξέρει κάτι και για κάποιες άλλες προμήθειες, ακόμη πιο σημαντικές από τα ψηφιακά και την 8002;
ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ, ΤΟΝ ΤΡΕΠΕΚΛΗ ΤΟΥ C4I ΑΣ ΠΟΥΜΕ;
Είναι ένας όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος.
Είναι ο κόσμος των Γιωργο-νούμερων.
Είναι ο κόσμος των σοσιαλιστών.
Θα φέρουν και διαφάνεια λέει στα δημόσια οικονομικά.
Έτσι λένε!
Και εγώ θα ξυρίσω τα πόδια μου, θα βάλω ξανθιά περούκα, θα φορέσω σουτιέν και θα κάνω την Πάρις Χίλτον.
Έτσι λέω!
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΡΕ ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ, ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ.

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΠΙ ΚΩΣΤΑΚΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΙΠΟΤΑ Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

Shadow είπε...

Εγω θα απαντησω μονο στον τιτλο, παραλια λοιπον, εδω δεν ψηφισα οταν εγιναν προορες, θα ψηφισω τωρα.... Καλησπερα :-)

magnitis είπε...

Γιατί ν' απεμπολήσουμε εθελοντικά το δικαίωμα του εκλέγειν?
Συμμετέχουμε, ψηφίζουμε και μαυρίζουμε αυτούς που τρώνε με "χρυσά κουτάλια", απ' τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα! (για να μη πάμε και πιο πίσω)

Related Posts with Thumbnails