Καλώς ήρθατε

Η Αριστερά δεν ξεφεύγει πια από τη φθορά

freefotos.gr

Εάν κρίνουμε από τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, οι ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου μπορεί να βάλουν τέλος σε μια περίοδο ιδιόμορφης πολιτικής ασυλίας για τα κόμματα της Αριστεράς.

Ίσως αρχίζουν να πληρώνουν διεθνείς και ελληνικούς πολιτικούς λογαριασμούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ
Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις οδηγούν στο... συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει σε περίοδο πολιτικής και εκλογικής κάμψης. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά, εφόσον είναι γνωστό ότι οι δυνάμεις της... ανανεωτικής Αριστεράς έχουν αποκλειστεί κατά περιόδους από τη Βουλή, γιατί δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο όριο του 3%.

Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πέρασε πολύ γρήγορα από μία δημοσκοπική άνοδο, που συνδυάστηκε με την προώθηση του κ. Τσίπρα στην ηγεσία του Συνασπισμού, σε μία σταθερή υποχώρηση.

Η δημοσκοπική κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται άμεσα με την αυτονόμηση των Οικολόγων Πράσινων. Παλαιότερα ήταν ενταγμένοι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε μια παράδοση ευαισθησίας στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Η πολιτική αυτονόμηση των Οικολόγων Πράσινων έχει σχέση με τη διεθνή ενίσχυση του οικολογικού κινήματος αλλά και τον εγκλωβισμό του Συνασπισμού και διαφόρων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ σε μία παραδοσιακή επιχειρηματολογία, που θυμίζει περισσότερο πάλη των τάξεων και λιγότερο νέες τάσεις για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναμένεται να υποστεί εκλογική καταστροφή στις ευρωεκλογές, όλα δείχνουν όμως ότι θα χάσει την ευκαιρία ανάπτυξης μιας νέας δυναμικής.

Η πολιορκία του ΚΚΕ
Το ΚΚΕ είναι το πιο επιτυχημένο φιλοσοβιετικό κομμουνιστικό κόμμα στην Ε.Ε. Κομμουνιστικά κόμματα με μεγάλη παράδοση, όπως, για παράδειγμα, το γαλλικό και το πορτογαλικό, πέρασαν σιγά σιγά στο εκλογικό περιθώριο εξαιτίας αρνητικών διεθνών και εσωτερικών εξελίξεων.

Ο μηχανισμός του ΚΚΕ επέζησε της κατάρρευσης του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού και το κόμμα διατήρησε την επιρροή του παρά την ενίσχυση της εντύπωσης ότι σε πολλά ζητήματα έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις.

Η επένδυση των ηγεσιών του στο δογματισμό απέδωσε σε μια περίοδο κατά την οποία τα κομμουνιστικά κόμματα της Ε.Ε. που αναζήτησαν την πολιτική θεωρία στην αναθεώρηση βασικών απόψεών τους οδηγήθηκαν στην αποτυχία.

Οι αγωνιστικές παραδόσεις του ΚΚΕ, τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα και μία φιλορωσική στάση που διατηρείται στην ελληνική κοινή γνώμη διευκόλυναν πολιτικά το ΚΚΕ.

Τώρα, όμως, βάλλεται ταυτόχρονα από το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Οικολόγους Πράσινους και ισχυρά ΜΜΕ, χωρίς να έχει πάντα αποτελεσματική επικοινωνιακή και πολιτική άμυνα.
από citypress

4 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Unknown είπε...

Αλήθεια πιστεύεις πως η πάλη των τάξεων ειναι κάτι περωχημένο??πιστεύεις στο τελος αυτής της πάλης??Αυτό δεν εγινε ποτέ,απλώς κατάφεραν να μας πήσουν γι αυτό εξαφανίζοντας στο μέγιστο βαθμό την συλλογική ταξική συνείδηση ,προκειμένου να πετύχουν το μεγιστο δυνατό ωφελος.

Ανώνυμος είπε...

Την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ξεχάσατε.
Πως και ετσι?

info press είπε...

Όταν ο κόσμος μάθει ότι ο Τρεμόπουλος πήγε και στην συνεδρίαση της Bilderberg, πόσοι θα τους ψηφίσουν;

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ τι έχουν να προσφέρουν;
Ο Τσίπρας πήρε δαχτυλίδι και πήγε από το κακό στο χειρότερο.

Γενικώς η αριστερά έχει χάλι που δεν διορθώνεται εύκολα.

Καλό μήνα έστω και καθυστερημένα παιδιά και να είστε καλά.

magnitis είπε...

Αφού όλες οι δημοσκοπήσεις κι όλοι οι οιωνοί δείχνουν πως τα "μικρά" λεγόμενα κόμματα θα πάνε για φούντο, γιατί τέτοια πρεμούρα μαζί τους, απ' όλα τα δημοσιογραφικά blogs και τις φυλάδες?
Αν η αριστερά info press έχει μαύρο χάλι, τότε τι να πούμε για τους δύο "μεγάλους", που βγάζουν μόνοι τους ο ένας τ' άπλυτα του άλλου στη φόρα!
Αυτοί δεν έβαλαν απλά το δάχτυλο στο μέλι, αλλά έφαγαν και το βάζο!
Να τους "χαιρόμαστε", που μας κυβερνούν με την αγαστή υποστήριξη και διαφήμησή τους απ' όλα τα Μ.Μ.Ε. αλλά κι απ' τα δημοσιογραφογενή blogs!
Συγνώμη για το σεντόνι φίλε apnea, αλλά νομίζω πως είπα και λίγα!

Related Posts with Thumbnails