Καλώς ήρθατε

Το Ελληνικό μεγαλείο στην εκπαίδευση και τα ρουσφέτια

freefotos.gr

Θα σας απασχολήσω με ένα θέμα που αφορά τη διαχείριση των σχολείων, τα βουλευτικά ρουσφέτια και την απαξίωση που κάνει η πολιτεία γενικότερα στο δημόσιο σχολείο.

Στην περιοχή της Δροσιάς, στην Αττική αφού ο Δήμαρχος δεν έκανε τίποτε για να παραχωρήσει οικόπεδο για σχολείο παρά τις μεγάλες δυνατότητες του ΟΣΚ στην κατασκευή, άρχισε να στέλνει τα παιδιά που δεν χωράνε όχι στους γειτονικές κοινότητες, Σταμάτα και Ροδόπολη, αλλά στον προνομιούχο Διόνυσο.

Πιο… κυριλέ δήμος για τους δημότες του που αφού αγνοεί προσπαθεί να τους χρυσώσει το χάπι. Όλα αυτά βέβαια σε συνεννόηση με τον προϊστάμενο του 4ου Γραφείου Ανατολικής Αττικής που παίρνει τηλέφωνο να δεχθεί το δημοτικό Διονύσου τα παιδιά.

Το αποτέλεσμα είναι όλες οι τάξεις πλέον να ασφυκτιούν από παιδιά και να υποβαθμιστεί και το σχολείο του Διονύσου.

Κάτι ανάλογο κάνει ο Δήμαρχος Διονύσου. Αφού ανέχεται όσα κάνει ο συνάδελφός του, απαξιώνει με τη σειρά του τα δικά του σχολεία. Έτσι το γυμνάσιο και το λύκειο είναι ακόμα στα σχέδια, δεν ξεκαθαρίζει το καθεστώς στα οικοδομικά τετράγωνα, ενώ ως δια μαγείας άνοιξε πριν από πέντε μήνες ιδιωτικός παιδικός σταθμός αν και εδώ και έναν χρόνο υπάρχει δωρεά προς το Δήμο για παιδικό που είναι έτοιμος, όμως δεν έχει κάνει προκήρυξη για προσωπικό.

Και επειδή στην αρχή είπαμε για βουλευτές. Ανάμεσα στην Εκάλη και το Διόνυσο υπάρχει μία περιοχή που συνορεύει με τη Δροσιά με την επωνυμία Ρέα. Επειδή οι κάτοικοι δεν έχουν σχολείο, βάζουν τους βουλευτές της περιοχής να τηλεφωνούν για να δεχτούν τα παιδιά και πάλι στο Διόνυσο.

Η εκπαίδευση είναι πολύ σημαντικό αγαθό. Θα πρέπει λοιπόν αυτοί που έχουν τις καρέκλες να είναι πιο προσεκτικοί και να γνωρίζουν ότι κρίνονται και θα κριθούν στο μέλλον για τις πράξεις τους..

Επειδή γνωρίζω ότι η δύναμη πλέον είναι σε εσάς τους μπλόγκερ, είμαι πεπεισμένος ότι θα δείξετε το ανάλογο ενδιαφέρον και θα βοηθήσετε να μην καταστραφεί ένα ακόμα σχολείο. Ένα σχολείο που σχεδιάστηκε σαν 9 θέσιο, όμως έχουν ήδη καταργηθεί η αίθουσα της βιβλιοθήκης του ολοημέρου των εργαστηρίων για να γίνουν κανονικές τάξεις.

Και όλα αυτά πριν τις μαγκιές του δημάρχου Δροσιάς.

Αλήθεια πόσα από αυτά γνωρίζει ο υπουργός. Και αν γνωρίζει μήπως είναι αυτά που του είπε η μία πλευρά. Μάλλον και οι υπουργοί θα πρέπει να βγουν από τα γραφεία τους και να δουν την καθημερινότητα.
greek-olympics
Σχόλιο apneagr: Δυστυχώς φίλε μου αυτός είναι ο κανόνας ετσι λειτουργεί η παιδεία του κώλου που έχουμε στην Ελλάδα. Στο σχολείο των παιδιών μου φέτος κάνανε και το γραφείο του διευθυντή αίθουσα διδασκαλίας και του χρόνου προβλέπω και κανένα τολ στο προαύλιο....

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails