Καλώς ήρθατε

Η Εθελοντική Ζωοφιλική Ομάδα Μελισσίων καταγγέλλει τον Δήμου Μελισσίων

freefotos.gr

Είμαστε η Εθελοντική Ζωοφιλική ομάδα του Δήμου Μελισσίων που εδώ και μία δεκαετία δραστηριοποιούμαστε προσφέροντας κοινωνικό έργο στους δημότες των Μελισσίων αφού κατόπιν αιτημάτων τους φροντίζουμε να περισυλλέγουμε, εξετάζουμε, θεραπεύουμε, στειρώνουμε, εμβολιάζουμε και προωθούμε για υιοθεσία αδέσποτα ζώα.

Με τις ενέργειές μας αυτές... έχουν ελεγχθεί και περιοριστεί οι αγέλες των αδέσποτων ενώ επιβλέπονται και διατρέφονται από την ομάδα μας όσα αδέσποτα ακόμη παραμένουν.
Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής όταν ανέλαβε δήμαρχος ο κ. Μανώλης Γραφάκος μας ζήτησε να τον βοηθήσουμε στην εφαρμογή του Νόμου 1397/83 περί αδέσποτων δίνοντας την ευθύνη στον τομέα αυτόν για λογαριασμό του Δήμου στην δημοτική σύμβουλο κ. Νατάσσα Κοσμοπούλου και έτσι συνεχίστηκε η προϋπάρχουσα σύμβαση με τοπική κτηνίατρο για την παροχή υπηρεσιών στα αδέσποτα. Κατά παράβαση όμως των νόμων τάξεως ο δήμαρχος Μελισσίων από τον Ιούνιο του 2008 έπαψε να πληρώνει την τοπική κτηνίατρο με την οποία είχε υπογράψει σύμβαση με τον Δήμο με αποτέλεσμα η κτηνίατρος να διακόψει τη σύμβαση της τον Μάρτιο του 2009.

Επανηλλειμένες παρεμβάσεις και εναλλακτικές προτάσεις της ομάδας μας προς την κ. Κοσμοπούλου να τακτοποιήσει την οικονομική εκκρεμότητα προς την κτηνίατρο και να συνεχιστεί το πρόγραμμα έπεσαν στο κενό, με αποτέλεσμα εδώ και τρεις (3) μήνες να είμαστε στον αέρα με αιτήματα Δημοτών που δεν προωθούνται και το πρόβλημα να διογκώνεται εις βάρος των ζώων αλλά κυριότατα εις βάρος της ασφάλειας και υγείας των Δημοτών των Μελισσίων.

Θεωρούμε ότι η όλη συμπεριφορά εκ μέρους της δημοτικής συμβούλου είναι εμπαιγμός στο έργο μας και σε εμάς και ακολουθεί ηθελημένα μεθοδευμένη παρελκυστική πολιτική δείχνοντας ότι ο Δήμος δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του έναντι του νόμου και έναντι των πολιτών των Μελισσίων που τους ψηφίζουν.

Παράλληλα ζητούμε από την αντιπολίτευση του Δήμου Μελισσίων να αναλάβει και εκείνη τις ευθύνες της απέναντι στους δημότες καθώς δεν έχουμε δει να σπεύδει προς βοήθειά μας παρόλο που γνωρίζει το θέμα.

Για όλα αυτά ζητάμε από τον Δήμαρχο κ. Μανώλη Γραφάκο και την δημοτική σύμβουλο Νατάσσα Κοσμοπούλου υπεύθυνη στον τομέα αυτό να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τον Νόμο 1397/83 να εξοφλήσουν την κτηνίατρο και να συνεχιστεί το πρόγραμμα που το επιβάλλει η ελληνική νομοθεσία. Σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων του Δήμου επιφυλασσόμεθα για οποιαδήποτε νόμιμη περαιτέρω ενέργειά μας.

Η Εθελοντική Ζωοφιλική Ομάδα Μελισσίων
από kafeneio

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails