Καλώς ήρθατε

Στην Ευρωβουλή με δυο έδρες το πειρατικό του κάπτεν-Τζιμ

freefotos.gr

Το Σουηδικό Κόμμα των Πειρατών (Piratpartiet) κατάφερε και εξασφάλισε 2 έδρες στις χθεσινές Ευρωεκλογές! Το πειρατικό μάχεται τους νόμους των πνευματικών δικαιωμάτων και των πατεντών ενώ παράλληλα υπερασπίζεται τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων τόσο στο Internet όσο και στην καθημερινή μας ζωή.

Επιπλέον υποστηρίζουν τη... νομιμοποίηση του μοιράσματος αρχείων μέσω Διαδικτύου για προσωπική χρήση. Στις εκλογές του 2006 στη Σουηδία το Κόμμα των Πειρατών είχε συγκεντρώσει ποσοστό μόλις 0.6%. Η απήχηση του κόμματος όμως εκτοξέυτηκε μετά την πρόσφατη καταδίκη σε φυλάκιση των ιδρυτών του Pirate Bay. Έτσι στις χθεσινές Ευρωεκλογές συγκέντρωσε το 7% των ψήφων των Σουηδών το οποίο μεταφράζεται σε 200.000 άτομα.

Ο ιδρυτής του κόμματος Rik Falkvinge δήλωσε “We’ve felt the wind blow in our sails. We’ve seen the polls prior to the election. But to stand here, today, and see the figures coming up on that screen… What do you want me to say? I’ll say anything. Together, we have today changed the landscape of European politics. No matter how this night ends, we have changed it. This feels wonderful. The citizens have understood it’s time to make a difference. The older politicians have taken apart young peoples’ lifestyle, bit by bit. We do not accept that the authorities’ mass-surveillance.”

Ήρθε η ώρα λοιπόν να κάνουν τη διαφορά στην Ευρωβουλή; Και όλα αυτά ενώ οι Γάλλοι έχουν ήδη περάσει το νόμο των τριών χτυπημάτων.
Ο χρόνος θα δείξει.
από jooblers

4 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

thanos126 είπε...

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη! Έχω βέβαια ένα κόλλημα με τα μονομθεματικά κόμματα. Εδώ δεν με καλύπτουν οι οικολόγοι θα με καλύψουν οι downloaders;

Πέρα απ' αυτό ο Σουηδός έχει δίκιο που λέει οτι οι πολιτικοί αδαιφορούν για τη ζωή των νέων, αλλά η ζωή μας δεν είναι μόνο το torrent και το internet.

Εσύ τι λες για τα μονοθεματικά κόμματα;

Υ.Γ. Καλώς σε βρήκα

Shadow είπε...

Θα ηταν πολυ καλο αν καναμε και εδω κατι παρομοιο. Δεν θελω ρε παιδια να πληρωσω 50 ευρω για ενα game που δεν διαρκει πανω απο 6 ωρες...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είναι «μονοθεματικό» κόμμα. Η οικολογία είναι πλαίσιο όχι μονόδρομος. Ψάξτο πριν βγάζεις τόσο σύντομα συμπεράσματα.

thanos126 είπε...

Γι αυτο λεω οτι "εδω δε με καλύπτουν οι οικολόγοι πράσινοι", γιατι εχω ενα σεβασμο για την οικολογια που τη θεωρω αφετηρια του τροπου ζωης μας, αλλα οχι το συνολο του τροπου ζωης μας.

Καλο θα ειναι να καταλαβεις οτι οποιο συμπερασμα δε συμφωνει με τα δικα σου δεν ειναι γρηγορο η ηλιθιο. Στο λεω ειλικρινα και χωρις ειρωνεια η κακια...

Related Posts with Thumbnails