Καλώς ήρθατε

Μέσα σε ένα χρόνο, είχαμε τόσα κρούσματα όσα στη 10ετία

freefotos.gr

Δυστυχώς η προχθεσινή ανάρτηση του greek-olympics για δύο νέα κρούσματα ντόπινγκ επιβεβαιώθηκε. Ο Γιώργος Γκίνης από την ποδηλασία αν και είναι στην κατηγορία μάστερ, κάτι σαν τους βετεράνους βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος δρόμου (Μάστερς 30 ετών και άνω), που έγινε στις 9 Μαΐου 2009 στη Βοιωτία.

Μόνο οι αθλητές που... έχουν βρεθεί θετικοί τον τελευταίο χρόνο πρέπει να ξεπερνούν σε αριθμό όλους όσους «πιάστηκαν» μέσα στη 10ετία.
Το γεγονός είναι λυπηρό και έρχεται να προστεθεί σε μία λίστα με πολλά θετικά δείγματα για Έλληνες αθλητές, κάτι μη σύνηθες για την πραγματικότητα στη χώρα μας.
Το φαινόμενο του ντόπινγκ στην Ελλάδα λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.
Άρση βαρών, ποδόσφαιρο, ποδηλασία, στίβος, είναι μερικά από τα αθλήματα που αθλητές τους έχουν βρεθεί θετικοί μετά από ελέγχους και επανελέγχους σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσα σε ένα χρόνο.
Τα πολλά κρούσματα δείχνει ότι κάτι δεν κάνουμε καλά.
Κάτι άλλο πρέπει να κάνει η Πολιτεία, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το ΕΣΚΑΝ, οι Ομοσπονδίες, ακόμα και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αν θέλουμε να μειώσουμε το φαινόμενο.

Το μόνο σίγουρο απ’ όσα έχουν κάνει οι παραπάνω φορείς είναι ότι απέτυχαν. Δεν το λέμε με κριτική διάθεση. Ακόμα και να ξέρεις ότι απέτυχες είναι καλό γιατί πολύ απλά τώρα πρέπει να κατάλαβαν προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν.
Αυστηρότητα στις ποινές, περικοπές κινήτρων ήταν ο εύκολος δρόμος που δεν απέδωσε.
Άλλωστε η τιμωρία δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για τα παιδιά. Όσοι έχουν παιδιά το γνωρίζουν αυτό καλύτερα απ’ όλους τους άλλους. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι αθλητές είναι παιδιά, πρέπει να τους εξηγήσουν, να τους βάλουν υπό την προστασία τους όταν οι «σειρήνες» τους καλούν και να πιάσουν τους πραγματικούς ενόχους, αυτούς που εμπορεύονται ουσίες και όνειρα.

Το πρόβλημα του ντόπινγκ αφοράς όλους μας. Για αυτό και δεν είναι λίγες οι αναφορές του greek-olympics στο θέμα. Περισσότερες από 40 αναρτήσεις από την αρχή του χρόνου για το ντόπινγκ χωρίς να μένουμε μόνο στην κριτική.
Προτάσεις υπάρχουν.
Αν θέλουν οι αρμόδιοι ας τις αναζητήσουν…

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Shadow είπε...

Απο τι στιγμη που στην χωρα μας, το να εισαι πρωταθλητης, σου δινει αλλα επιπλεον πραγματα, ειναι λογικο να προσπαθουν ολοι να φτασουν στα ορια τους. Και μιλαμε για ορια που κακα τα ψεματα, ουτε οι ΟΥΚαδες με την "σκληρη" τους εκπαιδευση πιανουν ποτε. Σκεφτειτε πως ειστε χρυσος στους ολυμιακους, θα εχετε θεση υψηλοβαθμου στο στρατο, λεφτα και δεν ξερω τι αλλες αδειες δινουν. Δελεαστικο, σωστα; Ειμαι 21 και εχω περασει αρκετα χρονια σε γυμναστηριο. Δεν εχω παρει τιποτα απο αναβολα, ουτε καποιο συμπληρωμα (προς θεου, οι πρωτεϊνες και οι βιταμινες δεν ειναι αναβολικα, συμπληρωματα ειναι, ασχετο αν πρεπει να προσεχουν οσοι παιρνουν), ειχα ομως συζητησει με ατομα που εκαναν χρηση στεροειδων (φανταζεστε ογκο)... και η απαντηση απο τους περισσοτερους ηταν "αν ζουσες την οικογενεια σου απο το σωμα σου και τις επιδοσεις του, τι θα εκανες;" Δεν νομιζω να θελει να παρει καποιος να ντοπαριστει χωρις λογο... δεν εχει νοημα. Οταν ομως παιζονται τεραστια χρηματικα ποσα και ενα σωρο αλλα "δωρα" απο πισω θα παρουν, αν οχι ολοι, οι περισσοτεροι και το καλυτερο; Αν θελουν δεν θα τους πιασουν. Και δεν φταινε μονο αυτοι και οι προπονητες τους. Φταινε οπως σωστα γραφτηκε και οι αρμοδιες υπηρεσιες που δεν φροντιζουν να λαβουν σωστα και δραστικα μετρα για να αρχισει να καθαριζει το τοπιο. Φταιμε ομως εμεις που βοηθαμε να δημιουργειται ενα κλιμα ανταγωνισμου στο χωρο του αθλητισμου, φταιμε οταν καθε σαββατο και κυριακη στο γηπεδο η στην καφετερια κανουμε σαν τρελοι αν χασει η ομαδα μας, φταιμε καθε φορα που βριζουμε εναν παικτη για κατι που εκανε λαθος ενω ξερουμε οτι δεν ειμαστε καλυτεροι του (αλλιως ειναι να κανεις προπονηση καθε μερα και αλλιως να εισαι 40 να εχεις να παιξεις μπαλα απο τα 20 και τοσα χρονια να τρως και να πινεις τα κερατα σου). Εγω ειμαι σιγουρος οτι αν ερχονταν σε καποιον απο εμας και μας ελεγαν οτι αν παρεις αυτο θα βγεις πρωτος και θα εχεις οσα λεφτα θες, κανενας δεν θα εκανε πισω. Οποτε πρωτα πρεπει να αλλαξουμε εμεις συμπεριφορα απεναντι στον αθλητισμο, να παψουμε να το βλεπουμε σαν επαγγελμα και μετα αλλαζουν και τα υπολοιπα.

Related Posts with Thumbnails