Καλώς ήρθατε

Ότι ανεβαίνει κατεβαίνει...

Ότι ανεβαίνει πολύ, κατεβαίνει πάρα πολύ. Το έζησαν στο πετσί τους τον τελευταίο χρόνο όσοι έπαιζαν στα χρηματιστήρια- και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης (μας) ξεκίνησε ως πρόεδρος με το ποσοστό του ΣΥΝ να περνάει το 15%. Και έκλεισε έναν χρόνο στην καρέκλα του, βλέποντας το ποσοστό να κάνει βουτιά προς το 5%. Δεν ήταν ευχάριστη εμπειρία. Ομολογουμένως, από το φθινόπωρο του 2008 και μετά, τα ευχάριστα στην πολιτική ζωή του Τσίπρα δεν ήταν πολλά.

Οι πιέσεις είναι εξωτερικές και εσωτερικές. Απέξω είναι η Αλέκα, που δεν πλαγιοκοπεί πια το ΠΑΣΟΚ αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Καρατζαφέρης, που δεν χάνει ευκαιρία να προβοκάρει τους συντηρητικούς νοικοκυραίους, χρεώνοντας στην Κουμουνδούρου κουκούλες και σπασίματα. Από μέσα, οι ισορροπίες είναι δύσκολες. Πρώτα πρώτα, με τον πολιτικό του μέντορα Αλέκο. Η περίπτωση Αλαβάνου υπενθυμίζει πως η ηγεσία, όπως και το χούι, δεν σου φεύγει εύκολα. Ύστερα είναι το αντάρτικο διαρκείας των Ανανεωτών. Όταν ο Αλέξης αποφάσισε σωστά να συνθέσειερμηνεύοντας το Καταστατικό ώστε να μη μπλοκάρει τρίτη κοινοβουλευτική θητεία του Φώτη Κουβέλη- πήγαν να γκρινιάξουν οι δικοί του. ΚΑΚΟ ΧΩΡΙΟτα μικρά κόμματα; Ποιος είπε ότι είναι πιο εύκολο να κάνεις πολιτική στα μεγαλύτερα; Ούτως ή άλλως, ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στις ευρωεκλογές με ένα αλλοπρόσαλλο ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει τον ξύλινο Χουντή, την- ακατάλληλη για μεσαία ακροατήρια- Σωτηρίου και τον Παπαδημούλη που τελεί υπό την πολιτική ομηρεία της τρίτης θέσης. Ερώτημα: είναι μια λίστα σαν αυτή ελκυστική για τους ψηφοφόρους 18-24 ετών, στους οποίους στηρίζει πολλά ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ακόμη χειρότερα, με... τις εκλογές να πέφτουν στη μέση του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, οι ψηφοφόροι αυτοί είναι οι πιο επιρρεπείς στο να πάνε για μπάνιο. Εξ ου και η χθεσινή δημόσια έκκληση Αλέξη για συμμετοχή.

Το ξέρει και ο ίδιος. Η ευρωκάλπη είναι κρας-τεστ για τον Τσίπρα. Όχι πως χάθηκε η ελπίδα της τρίτης θέσης. Οι σκανδαλομαχίες ξεφύλλισαν κάπως το άνθος του δικομματισμού. Τα μικρότερα κόμματα φαίνεται να «τσιμπούν»- ακόμη και τα χρηματιστήρια περνούν μια απροσδόκητη άνοιξη.
Του Δημήτρη Μητρόπουλου στα ΝΕΑ

2 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ και οι διαπλεκόμενοι στηρίζουν τώρα Οικολόγους Πράσινους, για να πλευροκοπήσουν το ΣΥΡΙΖΑ και να επιτύχουν κυβέρνηση συνεργασίας μαζί τους, μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχθηκε αυτόν τον ρόλο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως αποτελεί την ελπίδα εκείνων που αγωνίζονται και το κόκκινο πανί αυτών που θέλουν να επιβάλουν το πλιάτσικο και την διαπλοκή.
Νέα Δημποκρατία ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ είναι μπλεγμένοι ενώ το ΚΚΕ τα έχει βρεί φανερά με την Δεξιά.
Το μόνο που κάνουν είναι να βρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ και να μην προβάλουν τις απόψεις του για να το μηδενίσουν.
Η εκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις τελευταίες εκλογές είναι το 5% και όσοι ονειρεύονται να το εξαφανίσουν θα τρίβουν τα μάτια τους.
Η ελπίδα του κόσμου είναι με αυτούς που ήταν μαζί του όταν κινητοποιήθηκε και όχι με αυτούς που θέλουν να επιβάλουν την σιωπή και την διαπλοκή

apneagr είπε...

Ανώνυμε από πάνω μου αρέσει η σκέψη σου "Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως αποτελεί την ελπίδα εκείνων που αγωνίζονται" και "Νέα Δημποκρατία ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ είναι μπλεγμένοι ενώ το ΚΚΕ τα έχει βρεί φανερά με την Δεξιά"

Η σκέψη δηλαδή «για όλα φταίνε οι άλλοι και ποτέ εγώ»

Related Posts with Thumbnails