Καλώς ήρθατε

Ποιοι συντηρούν την σκανδαλολογία;

freefotos.gr

Τα κομματικά επιτελεία έχουν πάρει θέσεις μάχης και ετοιμάζουν τις επιθέσεις, εν όψει των ευρωεκλογών.

Η απόφαση του ΠΑΣΟΚ, είναι να γίνει σύγκρουση σε όλα τα θέματα με την ΝΔ. Οικονομία, ανάπτυξη, εξωτερική πολιτική, διαφάνεια, θεσμοί και σκάνδαλα, θα μπουν μπροστά. Από την αντίθετη πλευρά, η ΝΔ, έχοντας εξαντλήσει την υπομονή των πολιτών, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ξανά το επιχείρημα πως παρέλαβαν καμμένη γη.

Το επιτελείο του... κ. Καραμανλή, βλέποντας τα αρνητικά αποτελέσματα σε όλες τις δημοσκοπήσεις, δίνει οδηγίες στον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε ολομέτωπη και προσωπική επίθεση προς τον Γ. Παπανδρέου και να τον κατηγορήσει για σκανδαλολογία και παιχνίδια με τους θεσμούς.

Στις τελευταίες ομιλίες των δύο αρχηγών, έγιναν αισθητές οι δύο γραμμές. Ο πρωθυπουργός μίλησε, με τον γνωστό του τρόπο, για την επικινδυνότητα του κ. Παπανδρέου, την ανευθυνότητά του και την επιμονή του για σκάνδαλα.

Αντιθέτως, ο κ. Παπανδρέου έκανε μία γρήγορη αναφορά στα σκάνδαλα και προχώρησε στα επόμενα θέματα, όπως είναι η οικονομία, η ανάπτυξη και ανασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες.

Στις σημερινές εφημερίδες, υπάρχει πλούσια αρθρογραφία για την κατάθεση του κ. Μανώλη εναντίον του κ. Αλογοσκούφη για το σκάνδαλο του Γερμανού, για το θέμα της Siemens, της ΜΑΝ και του Βατοπεδίου.

Η στάση των πολιτικών αρχηγών, αλλά και των δημοσιογράφων, δημιουργεί ερωτηματικά. Από την μία έχουμε τον πρωθυπουργό να κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου για σκανδαλολογία και να μην αναφέρεται σε ΚΑΝΕΝΑ άλλο θέμα. Από την άλλη έχουμε τον κ. Παπανδρέου να αναφέρεται ελάχιστα στα σκάνδαλα και να θέτει ερωτήματα -αλλά και προτάσεις- για άλλα θέματα. Έχουμε όμως, στην μέση τους δημοσιογράφους να παρουσιάζουν πρώτα τις ειδήσεις για τα σκάνδαλα.

Σίγουρα είναι παιχνίδι. Το θέμα είναι από ποιόν και για ποιόν λόγο.

Μία απάντηση είναι η κυβέρνηση να θέλει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την οικονομία και τον έλεγχο που ξεκινάει αύριο το ΔΝΤ στην χώρα μας.

Μία δεύτερη υπόθεση που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι οι δημοσιογράφοι θέλουν να εκδικηθούν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για την τροπολογία σχετικά με την κατάργηση του αφορολόγητου 2% από τον τζίρο τους. Για το ίδιο θέμα ίσως να μην προβάλλουν τόσο ξεκάθαρα και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Ίσως θέλουν να ασκήσουν πίεση εν όψει βουλευτικών εκλογών.

Όποιοι και να είναι οι λόγοι, οι ευρωεκλογές δεν μπορούν να είναι παιχνίδι σκοπιμοτήτων. Οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν τους αντιπροσώπους τους που θα προσπαθήσουν να χαράξουν πορεία εξόδου από την κρίση. Δεν είμαστε μόνοι μας και δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση μόνοι.
Σας ευχαριστώ
Γιώργος Φακίτσας από το Πολιτική ανάλυση

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails