Καλώς ήρθατε

Κι όμως, μπορούμε να τους κόψουμε το “οξυγόνο”!

freefotos.gr

Σιγά, σιγά, μην τρομάζετε! Δε μιλάω για την κλασσική ευθανασία, αν και αυτό που προτείνω μπορεί να οδηγήσει και σε ευθανασία, αν δεν προκαλέσει επαναφορά συνείδησης. Σε ποιους, πώς;

Λοιπόν, ακούστε, είχα μια απλή αλλά φαεινή ιδέα που, αν ποτέ μας "κάτσει", μπορεί να οδηγήσει στην αρχή του τέλους της φαυλότητας. Δε στοιχίζει τίποτα και είναι στο χέρι του καθενός να τη χρησιμοποιήσει. Όσο περισσότεροι από μας πιστέψουν στη "μέθοδο" και την εφαρμόσουν, τόσο το καλύτερο για όλους. Κι όχι μόνο δε στοιχίζει, αλλά δε χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις και πτυχία για να κόψει κανείς το "οξυγόνο" από εκείνους που δεν το αξίζουν.

Για να μη σας κρατάω άλλο σε... αγωνία, ο λόγος για τους πολιτικούς μας, κατ’ ακρίβεια τους πολιτικάντηδές μας! Ναι, αυτούς που μια ζωή μας εμπαίζουν και μας ραπίζουν. Αυτούς που μας φτύνουν κατά πρόσωπο. Αυτούς τους λύκους που έχουν παχύ το δέρμα και άγριο το τρίχωμα, αλλά προεκλογικά εμφανίζονται πάντα με ένδυμα προβάτου. Τους γυρολόγους που, αντί να έχουν πάρει δρόμο και να έχουν κρυφτεί σε καμιά σοφίτα, ξαναβγαίνουν τώρα στη γύρα για να μας παραμυθιάσουν και πάλι, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ώστε να υφαρπάξουν την ψήφο μας.

ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ "ΟΞΥΓΟΝΟ"-ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ! Σταματήστε να τους χειροκροτείτε, να τους επευφημείτε, να κρατάτε να σημαιάκια τους, να σφυρίζετε τις ντουντούκες που σας μοιράζουν, να αλαλάζετε, να γιουχαΐζετε τον αντίπαλο! Σταματήστε οτιδήποτε τους κάνει να νιώθουν ήρωες και σπουδαίοι. Σταματήστε οτιδήποτε τρέφει τη ματαιοδοξία τους και φουσκώνει την αλαζονεία τους. Και σε τελευταία ανάλυση, σταματήστε να συρρέετε στις πλατείες για ν’ ακούσετε για μια ακόμη φορά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Αν δε σοβαρευτούμε εμείς, ούτε αυτοί θα σοβαρευτούν ποτέ. Αν δε συνειδητοποιήσουν πως έχουν να κάνουν με ώριμους πολίτες, ούτε εκείνοι θα ωριμάσουν. Αν δεν αντιληφθούν πως διαθέτουμε και μνήμη και κρίση θα καμώνονται κι εκείνοι πως δε θυμούνται το κακό παρελθόν τους. Αν δε γίνουμε οι αυστηροί και αδέκαστοι κριτές τους θα συνεχίζουν, ως συνήθως, τις ασυδοσίες τους και την καταλήστευση του Ελληνικού λαού.

Το έχω πει επανειλημμένως: και οι 300 είναι απαίσιοι. Έφτιαξαν νόμους για να μπορούν να παρανομούν και να παραμένουν στο δικαστικό απυρόβλητο, και κάθε τόσο όλοι μαζί ευλογούν τα γένια τους αυξάνοντας τις παροχές τους και τη βουλευτική τους «αποζημίωση»! Τόσο οι λύκοι-αρχηγοί, όσο και τα λυκόπουλα, για τον ίδιο σκοπό μπαίνουν στην πολιτική: για να πλουτίσουν και να ικανοποιήσουν τις ματαιοδοξίες τους. Άλλωστε, ακόμη και οι αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων είναι πάμπλουτοι – πλην της κ. Παπαρήγα. Αλλά η τελευταία δεν πιάνεται διότι έτσι κι αλλιώς είναι εκτός τόπου και χρόνου.

ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ "ΟΞΥΓΟΝΟ"! Δεν ξέρετε πόσο πονάει τον άνθρωπο η περιφρόνηση… Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο πληγώνει τη ματαιοδοξία του αρχηγού το να τον αγνοείς. Η απόρριψη είναι αιχμηρό εργαλείο. Οι ύβρεις και οι προπηλακισμοί δεν πονάνε τόσο όσο η περιφρόνηση και η απόρριψη. Ξέρετε τι είναι να πάει ο τάδε αρχηγός κόμματος σε μια επαρχιακή πόλη για να μιλήσει προεκλογικά και να μη βρει ακροατήριο, εκτός από πέντε-έξι συγγενείς και φίλους; Ξέρετε τι σοκ θα υποστεί; Για φανταστείτε το λιγάκι… Θα είναι ένα ηχηρό σιωπηρό μήνυμα: «Δε θέλουμε άλλα λόγια κι άλλες υποσχέσεις, ρε. Έργα ζητάμε. Ζητάμε μια αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία, κοινωνική ειρήνη, ασφάλεια και προοπτική.» Τι λέτε; Δεν θα το πάρουν κάποιοι το μήνυμα ούτε έτσι;

ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ "ΟΞΥΓΟΝΟ"-ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ, ΤΩΡΑ! Δεν το αξίζουν! Μας έχουν όλοι προδώσει: Και οι πρώην και οι νυν, και οι ερχόμενοι το ίδιο θα κάνουν, αν μη τι άλλο από κεκτημένη ταχύτητα και εθισμό. Κι αν κάποιοι δεν μας πρόδωσαν ηθελημένα και συνειδητά, είναι απλώς άχρηστοι και ανίκανοι. Οπότε, προς τι το χειροκρότημα;

Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και ο κρατικός λεβιάθαν έχουν σαπίσει με τις ευλογίες τους. Αφού, λοιπόν, αυτοί αρνούνται ή δε μπορούν να το εξυγιάνουν, πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να τους συνετίσουμε. Αφού δε μπορούμε να στείλουμε κάποιους απ' αυτούς στη φυλακή και να τους αναγκάσουμε να επιστρέψουν τις μίζες, τουλάχιστον ας μην τους επιβραβεύουμε με το χειροκρότημά μας. Ας σηκώσουν αυτή τη σιωπηρή αντίσταση στο χειροκρότημα οι bloggers. Τώρα είναι η ώρα που οι πολιτικάντηδες ετοιμάζονται ν' ανέβουν στα μπαλκόνια - ψοφάνε για μπαλκόνι!

Σχετικά με τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο εμπαιγμός είναι ακόμη μεγαλύτερος. Και αυτόν τον εμπαιγμό τον διαφημίζουν και τον μεγιστοποιούν τα τσιράκια του συστήματος, τα ΜΜΕ. Μας έχουν ζαλίσει με το ποιος θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου των μεν ή των δε, λες κι ένας κούκος μπορεί να φέρει την άνοιξη. Και θεωρούν μάλιστα ως κορυφαία επιλογή του ενός κόμματος μια υποψήφια – κυρία καθ’ όλα - η οποία όμως στις προηγούμενες εκλογές είχε μείνει εκτός Βουλής! Αυτή, λένε, λόγω προϋπηρεσίας γνωρίζει καλά τα της Ευρώπης, και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού από τις Βρυξέλλες καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Κάτι δεν πάει καλά στον εγκέφαλο πολιτικών και ΜΜΕ. Δεν εξηγείται αλλιώς. Έπρεπε δηλαδή η γυναίκα να πάει στον άλλο κόσμο και να γυρίσει για να καταλάβει ο λαός την αξία της;

Και οι "έγκριτοι" σχολιαστές, που κι αυτοί θεωρούν πως δεν έχουμε λογική κρίση και διάκριση, συνεχίζουν την παραφιλολογία τους ανερυθρίαστα. «Το πιθανότερο είναι οι επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων των δύο μεγάλων κομμάτων ν' ανακληθούν στην Ελλάδα για να βάλουν υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές μας προκύψουν», μας λένε! Ώστε, λοιπόν, εκείνοι οι ικανότατοι υποψήφιοι που μπαίνουν επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων για να δώσουν τη μάχη υπέρ της Ελλάδας δεν είναι απαραίτητοι στις Βρυξέλλες! Με άλλα λόγια, και πάλι εμπαιγμός του ψηφοφόρου εις τη νιοστή! Κι αυτό τα ΜΜΕ το θεωρούν φυσιολογικό και μη κατακριτέο!

Γι αυτό είπα και επαναλαμβάνω: ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ "ΟΞΥΓΟΝΟ"-ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ, ΤΩΡΑ! Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για ν' αμυνθούμε, και σας διαβεβαιώνω θα τους πονέσει πολύ. Και για να μη γίνει καμιά παρεξήγηση, δεν προέτρεψα να μην ψηφίσουμε.
Μαρία Σεφέρου

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Σοβαρή και αξιόλογη ανάρτηση,συγχαρητήρια!
Και η διευκρίνηση στο τέλος ΣΩΣΤΗ!Καμία προ
τροπή για αποχή,το ΑΝΤΙΘΕΤΟ αθρόα συμμετοχή
στη ψηφοφορία,να περάσει η απέχθεια στα με
γάλα κόμματα που χρόνια τώρα μας δουλεύουν
για να μην πώ τη χειρότερη λέξη στην προκει
μένη περίπτωση.....

Related Posts with Thumbnails