Καλώς ήρθατε

Ζητούνται έντιμοι με κοινό νου!

Με άλλα λόγια, ζητείται ψύλλος στ’ άχυρα! Τόσο σπάνιο είναι το είδος εντίμων με κοινό νου στην Ελλάδα… Γι αυτό καταντήσαμε εδώ που καταντήσαμε… Έχουμε γίνει ο πονοκέφαλος των Βρυξελλών. Δεν ξέρουν πια πώς να μας κουμαντάρουν. Βρήκαν το μπελά τους με την Εσπερία όπου δε λέει να ξημερώσει. Προτείνουν το άλφα μέτρο, προτείνουν το βήτα, ανησυχώντας αυτοί για την επιβίωσή μας αντί ν’ ανησυχούμε εμείς, κι εδώ πέεερα βρέχει, και αγρόν αγοράσαμε!

Συνεχίζουμε το χαβά μας σαν ηλίθια και απερίσκεπτα παιδαρέλια που έχουν αποχαυνωθεί από την πολλή αυτοϊκανοποίηση. Τρωκτικά από δω, τρωκτικά από κει, δεξιά, αριστερά και επί τα αυτά, και από την άλλη το χέρι μας είναι μονίμως τεταμένο προς τις Βρυξέλλες για ζητιανιά βοήθειας και ανοχής! Άλλωστε τη δικαιούμαστε, καθότι είμαστε μάγκες, ενώ οι Ευρωπαίοι είναι κουτόφραγκοι που μας χρωστάνε την ύπαρξή τους, λόγω του Σωκράτη, του Αριστοτέλη και των άλλων. Εκείνο που δε γνωρίζουμε ακόμη είναι το πότε θα μας πουν το άι σιχτίρ, αφού πια μας πήραν είδηση τι κουμάσια είμαστε.

Ξέρεις τι είναι να... ενδιαφέρεται ο γείτονας μπας και γκρεμιστεί το σπίτι σου περισσότερο από σένα τον ίδιο; Σκέτη ξευτίλα! Ξέρεις τι είναι να ψάχνει ο γείτονας πώς θα σου βρει τρόπους για να μη χρεοκοπήσεις εντελώς, κι εσύ να γκρινιάζεις για την επιτήρηση, λέγοντας: "αφήστε με ν’ αυτοκτονήσω"; Σκέτη σχιζοφρένεια! Αυτοί είμαστε οι Έλληνες! Μισέλληνες, αυτοκαταστροφικοί, σχιζοφρενείς, τρωκτικά, καλοπερασάκηδες με δανεικά, φοροκλέπτες, ανεύθυνοι, μωροφιλόδοξοι, τζάμπα μάγκες, κοινώς ηλίθιοι… (Ζητώ συγνώμη από τις εξαιρέσεις.)

Από την άλλη, έχεις και τα ΜΜΕ, την υπ’ αριθμόν ένα νεοελληνική μάστιγα που, μόλις πάει να γίνει καμιά σωστή κίνηση για σωτηρία της οικονομίας μας, ηχούν τις σειρήνες για να ξεσηκώσουν τους ανεγκέφαλους εναντίον της! Αντί να βοηθήσουν προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη, υπονομεύουν κάθε εξυγιαντική κίνηση. Αθλιότητες! «Πρόταση-βόμβα: Βάλτε Ανεξάρτητη Αρχή ή εξωκοινοβουλευτικό υφυπουργό Οικονομικών για να ελέγξετε τα ελλείμματα», είναι σήμερα ο ηχηρός υπέρτιτλος άρθρου στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ .

Πού την είδαν τη "βόμβα" οι αληθινοί εμπρηστές; Πολλή σωστή η πρόταση! Την αυτονόητη και επιτακτική ανάγκη για εξωκοινοβουλευτικό έλεγχο του χρέους-μαμμούθ της διεφθαρμένης και ανίκανης Πολιτείας τη θεωρούν "βόμβα"; Έχουν ή δεν έχουν πάρει οι κοινοβουλευτικοί μας πιστοποιητικό αναξιοπιστίας και ανικανότητας; Ή μήπως θα ήθελε το συγκρότημα Λαμπράκη, ο "φύλακας άγγελος" του Έθνους τις τελευταίες δεκαετίες, ν’ αναλάβει εκείνο την κηδεμονία αντί για τις Βρυξέλλες, προκειμένου τα επόμενα δύο χρόνια να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας μας κάτω από το 3% του ΑΕΠ και να σταθεροποιηθεί το δημόσιο χρέος; Τόσα χρόνια τι έκανε το πανίσχυρο συγκρότημα; Απλά σχολίαζε και θησαύριζε επενδύοντας πάνω στο οικονομικό πτώμα της Ελλάδας;

«Το χαρακτηριστικό της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία νομιμοποιείται στον βαθμό που η οικονομία μας ετέθη και πάλι σε καθεστώς επιτήρησης, είναι η διατύπωση πρότασης βόμβας για τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής εποπτείας της δημοσιονομικής πολιτικής (όπως λειτουργούσε η Τράπεζα της Ελλάδος στα θέματα νομισματικής πολιτικής) ή ακόμη και η τοποθέτηση μόνιμου- εξωκοινοβουλευτικού - υφυπουργού Οικονομικών με καθορισμένη εκ των προτέρων πολυετή θητεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους», γράφει το σημερινό ΒΗΜΑ, επιμένοντας στην τρομοκρατική λέξη "βόμβα" που είχε στον υπέρτιτλο του άρθρου. Βόμβες, λοιπόν, θεωρούνται και τα αυτονόητα! Μήπως έχουν κανένα καλύτερο τρόπο να προτείνουν που να μην είναι "βόμβα";

Το πρόβλημα, βέβαια, είναι αλλού. Υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν στην Ελλάδα άτομα με εντιμότητα, αντικειμενικότητα και κοινό νου, έξω από τις πολιτικές φατρίες των πρασινογάλαζων, για να επανδρώσουν μια ανεξάρτητη αρχή εποπτείας της δημοσιονομικής πολιτικής και να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα; Εδώ είναι τα δύσκολα έως αδύνατα, καθότι ο τόπος μας τις τελευταίες δεκαετίες γεννάει μόνο έγχρωμα τρωκτικά. Κι αντί ο πρωθυπουργός ν’ αντιμετωπίσει, έστω και υπό τις απειλές των Βρυξελλών, έστω και την τελευταία στιγμή, με σοβαρότητα και , επιτέλους, υπευθυνότητα, το τεράστιο πρόβλημα του χρέους και των ελλειμμάτων για το οποίο είναι και ο ίδιος υπεύθυνος, αντί να βγει δυναμικά με τολμηρά, δίκαια και αποτελεσματικά μέτρα, ανησυχεί, όπως διαβάζω, για το πολιτικό κόστος! Ποιο κόστος κύριε Καραμανλή; Τι άλλο έχετε να χάσετε που θέλετε να διαφυλάξετε με νύχια και με δόντια;

Από την άλλη, ο κ. Παπανδρέου, λαϊκίζων όπως είναι το παραδοσιακό χούι της εκάστοτε αντιπολίτευσης στην ψευτοδημοκρατία μας, ορέγεται το πολιτικό κέρδος που θα εισπράξει το κόμμα του από τα επώδυνα μέτρα, τα οποία, ειρήσθω εν παρόδω, δε θα καταργήσει όταν έλθει στην εξουσία. Όοοχι βέβαια! Θα στρογγυλοκαθίσει πάνω σε αυτά, αναθεματίζοντας τον προκάτοχό του, όπως είναι το "δημοκρατικό" έθιμο στην Εσπερία, και νυν και αεί και εις τους αιώνας αμήν.

Κι επειδή με απασχολεί πολύ το πώς η Ελλάδα έχει καταντήσει φυτώριο τρωκτικών, ανέτρεξα στην Εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος Λαρούς Μπριτάννικα για να μελετήσω τα τρωκτικά-ζώα, μπας και μπορέσω να εξηγήσω καλύτερα τη συμπεριφορά των ανθρωπόμορφων τρωκτικών του Δημοσίου κορβανά, και ενδεχομένως βγάλω κανένα συμπέρασμα για τους τρόπους που τα τρωκτικά μπορούν να καταστούν λιγότερο επικίνδυνα. Για ψάξτε το λίγο κι εσείς, φίλτατοι αναγνώστες, μπας και βρούμε καμιά άκρη για την επιδημία της γρίπης των τρωκτικών που έχει προσβάλει τους πολιτικοοικονομικούς μας ταγούς και όχι μόνο. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Τα τρωκτικά είναι, λέει, η πολυπληθέστερη τάξη των θηλαστικών, κι από τις λίγες τάξεις που ευνοούνται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες! Σας θυμίζει τίποτα; Κύριο γνώρισμά τους είναι, διαβάζω, η παρουσία συνεχώς αναπτυσσόμενων κοπτήρων που τα αναγκάζει να περνούν μεγάλο μέρος της ζωής τους τροχίζοντάς τους... Κοίτα να δεις ταύτιση με τους κυνόδοντες των ανθρωπόμορφων τρωκτικών! Amazing! Πολλά είδη είναι, γράφει, μεγάλης αρνητικής σημασίας για τον άνθρωπο με τις μεγάλες καταστροφές που προκαλούν στα τρόφιμα (διάβαζε ταμεία). Πω, πω, συμφορά μας! Λέτε η καταγωγή του Έλληνα να είναι από τα τρωκτικά; Μάλιστα, η εγκυκλοπαίδεια αναφέρεται και σε δίποδα τρωκτικά: Πολλά είδη όπως ο Δίπους, ο Γέρβιλλος, ο Ζάπους, ο Διποδόμυς και ο Πηδητής, είναι δίποδα με πηδητική δεινότητα (καλέ, ανατριχιάζω!), ικανά να διαφεύγουν από τους εχθρούς τους με μεγάλα άλματα.

Ε, μη μου πείτε τώρα ότι τα ανωτέρω χαρακτηριστικά δε σας θυμίζουν τίποτα! Μη μου πείτε ότι τα δικά μας πολιτικά τρωκτικά δεν έχουν πηδητικές ικανότητες! Αν μάλιστα βάλετε και ονόματα - ανάλογα με την εμπάθειά σας προς το ένα κώμα (μη μου πειράξετε το ωμέγα, παρακαλώ!) ή το άλλο - θα έχετε ολόσωμη τη φωτογραφία των πηδητικών δίποδων τρωκτικών που ευδοκιμούν στα εύφορα εδάφη της ελληνικής μπαχαλοδημοκρατίας, ωιμέ! Έχει κι άλλα, όμως, η καλή εγκυκλοπαίδεια. Αρκετά είδη τρωκτικών, λέει, είναι αμφίβια, περνώντας λίγο ως πολύ μέρος της ζωής τους στο νερό, όπως π.χ. οι αρουραίοι… Το ίδιο δε συμβαίνει και με τα αμφίβια τρωκτικά του Δημόσιου κορβανά; Στους πολιτικούς υπονόμους δε διαβιούν κι αυτά;

Άλλη αξιοσημείωτη συμπεριφορά των τρωκτικών είναι, λέει, η αποθήκευση τροφής. Πολλά είδη κατασκευάζουν υπόγειες στοές, μ’ ένα κεντρικό θάλαμο όπου κοιμούνται. Άκου να δεις φίλε μου! Τα τρωκτικά αρέσκονται στο ν’ αποθηκεύουν! Τάλε κουάλε όπως και τα δίποδα τρωκτικά αποταμιεύουν για τις 10 επόμενες γενεές των απογόνων τους, επιδεικνύοντας μάλιστα αδιάντροπα τα προκλητικά τι έσχες ως πόθεν έσχες!

Κατόπιν όλων αυτών, αναρωτιέμαι και πάλι αν η καταγωγή μας είναι από τα τρωκτικά, ή αν τέλος πάντων, για όσους πιστεύουν στη μετεμψύχωση, σε προηγούμενες ζωές οι περισσότεροι Έλληνες ήταν τρωκτικά. Δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια ομοιότητα! Και για όσους αναρωτιέστε αν τα τρωκτικά είναι επικίνδυνα, να τι λέει η εγκυκλοπαίδεια. «Τα τρωκτικά διαθέτουν σημαντικότατα όπλα: τους ισχυρούς κοφτερούς κοπτήρες, ικανούς να προκαλέσουν σοβαρά τραύματα»! Άντε τώρα οι μη-τρωκτικοί να μπορέσουν να φυλαχτούν από δαύτα. Και με ήλιο και με βροχή, τα τρωκτικά αυτούς θα ροκανίζουν…
Μαρία Σεφέρου

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails