Καλώς ήρθατε

ΠΑΣχα ΚΑΛΑ;

Καθώς πλησιάζει το Πάσχα, ένα πράγμα σκέφτομαι: το Πάσχα.Με ψυχοπλακώνει όπως όλες οι γιορτές που επινόησαν οι άνθρωποι για να κάνουν ένα διάλειμμα στον δικό τους Γολγοθά που ανεβαίνουν με τζιπ ή Φιατάκια, το ίδιο κάνει.


Αρχίζουν από τώρα τα τηλεφωνήματα προκειμένου να κλειστούν θέσεις και να πέσουν ιδέες για το πώς θα περάσουμε αυτή την ξεχωριστή ημέρα.
«Έλα…Τι έχεις κανονίσει για το Πάσχα;»
«Τίποτα».
«Ωραία, θα έρθεις σε μας».

Το ίδιο λένε οι περισσότεροι που σε καλούν σπίτι ή στο εξοχικό τους, όπου κι αν είναι αυτό, από Διακοφτό μέχρι Μύκονο.
Και το λένε σαν να πρόκειται να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία περνώντας το Πάσχα μαζί τους, ενώ στην πραγματικότητα όλοι την ίδια μιζέρια σου εξασφαλίζουν.

Δηλαδή, ένα πτώμα ζώου που... αργογυρνάει σε μια σούβλα, κάτι έντερα σε διπλανή σούβλα, κόκκινα αυγά που τα τσουγκρίζεις σαν ηλίθιος και όταν τα ξεφλουδίζεις βρωμάει σκατίλα το σύμπαν, ενώ τα χέρια σου γίνονται κόκκινα σαν να έβαζες κωλοδάχτυλο σε εργάτη της Vernilac.

Στα ποτήρια μπύρα ή κρασί, μουσική ανάλογη της κουλτούρας των Πασχοοικοδεσποτών -από σκυλάδικα και κλαρίνα μέχρι Tom Waits- και γύρω σου ζευγάρια ή μπακούρια, που παραμυθιάζονται «σήμερα γιορτάζουμε και περνάμε πολύ ωραία».
Το σπαστικότερο όλων είναι τα πιτσιρίκια που τρέχουν, ουρλιάζουν και φαπακώνονται μεταξύ τους, ή σε ρωτάνε μαλακίες του τύπου «γιατί γυρίζει η σούβλα;» και είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις όσο πιο κόσμια μπορείς, αντί να τα γράψεις στα αρχίδια σου όπως οι γονείς τους που τα αφήνουν ελεύθερα να σου γαμούν την ησυχία, αντί να τα δέσουν φιμωμένα στο πόδι της καρέκλας.
Αν παίζουν στην παράσταση και τίποτα γέροι που τους πήρανε μαζί «μια τέτοια μέρα» έχεις να μιλάς και μ΄ αυτούς για το κλύσμα που έκαναν αλλά απέτυχε γιατί έχει στουμπώσει τ΄ άντερο απ΄ τη νηστεία, γι αυτό μην τους παρεξηγείς που κλάνουν δίπλα σου, μέχρι τα καλοκαιρινά τους μπάνια με τα ΚΑΠΗ στους εξωτικούς Αγίους Αποστόλους που μαζεύουν πολύ καλό κόσμο από το Δημόσιο και έχουν ωραιότατη ρηχή θάλασσα.

Ο φιλότιμος οικοδεσπότης εν τω μεταξύ, έχει γίνει κουρούμπελο κατεβάζοντας κρασιά από τις 7 το πρωί που έβαλε τις σούβλες και μιλάει για την κρίση με άλλα δυο κουρούμπελα, των οποίων οι γυναίκες παραδίπλα σκέφτονται πόσο ωραία θα ήταν να πηδιόντουσαν τώρα με κάνα γκόμενο στη Γκόα.
Η δε οικοδέσποινα, φέρνει αναψοκοκκινισμένη ποτά, κόβει σαλάτες, αδειάζει τασάκια, μαζεύει ποτήρια και τηγανίζει πατάτες, διαολοστέλνοντας από μέσα της που άκουσε τον άχρηστο και κάλεσαν 20 κατατονικούς να βρωμίσουν το σπίτι.
Ένας γκόμενος από πάνω της δεν θα τη χάλαγε επίσης καθόλου, γαμώ την ώρα και τη στιγμή που τα ‘φτιαξε με τον Δημοσθένη και αποφάσισε να συζήσει μαζί του, για να κάνει τώρα Πάσχα σερβίροντας χαμένα κορμιά που αποκαλούνται φίλοι, αντί για εχθροί όπως θα έπρεπε.

Και έρχεται η κορύφωση της ημέρας.
Το πτώμα βγαίνει από τη σούβλα, κόβεται κομμάτια, σερβίρεται ο καθένας το σαρκίο της αρεσκείας του και πέφτει η άκρα του τάφου σιωπή της Μεγάλης Παρασκευής που είχαν ημιαργία αλλά δεν πρόλαβαν να την πενθήσουν, γιατί φόρτωναν τις πιστωτικές με ρούχα και παπούτσια.
Αλλά τώρα, σιωπή.
Τώρα επιτέλους βιώνουν τη συγκίνηση του Πάσχα.
Μέχρι και το cd σταματάει να παίζει.

Παρατηρώντας τους να τρώνε με τα χέρια καθώς οι λίγδες στάζουν στις άκρες χειλιών και σαγονιών, αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι πόσο πιο ήρεμα και πολιτισμένα είναι τα θηρία, που αν και δεν έμαθαν να ψήνουν την τροφή τους και να φοράνε επώνυμα τζιν, δεν οργανώνουν ποτέ μαζικές δολοφονίες ζώων με το πρόσχημα μιας γιορτής για την Αγάπη.

Σε μισή ώρα το πτώμα έχει εξαφανιστεί και τα κόκαλα του σχηματίζουν πυραμίδα στο τραπέζι υπομένοντας τον τελευταίο εξευτελισμό του ζώου που αποτελούσαν, ήτοι τα κρυφορεψίματα των Χριστιανών που μόλις ξέσκισαν 17 κιλά «αμαρτίας του ανθρώπου» και 30 μέτρα συκωταριά «αιώνιας ζωής».

Την επόμενη ώρα οι γέροι τον ψιλοπαίρνουν στην καρέκλα, τα παιδιά βγάζουν τον σκασμό μια και το αρνί τους έπεσε βαρύ και προσπαθούν να πισωγυρίσουν την εμετίλα, ενώ οι υπόλοιποι καταναλώνουν σόδες συζητώντας χαμηλόφωνα και εξασθενημένα για τα δάνεια τους.

Το απογευματάκι πίνουν καφέ και μετά αρχίζουν ένας-ένας να χέζουν, κάνοντας την οικοδέσποινα να τραβάει χαρακίρι από απελπισία καθώς τα γεράνια στις γλάστρες μαραίνονται από τη μπόχα της χωνεμένης τοξίνης που εξαπλώνεται ολούθε και βάφει μέχρι και τους τοίχους της λιλά κρεβατοκάμαρας αφήνοντας σημάδια γύρω από τα καδράκια.

Τα παιδιά θέλουν να φύγουν και οι γέροι ζαλίζονται λόγω της χοληστερίνης που πετάει με πτήση της Ολυμπιακής για Μόναχο.
Αργά το βράδυ, τσιμπολογώντας μόνο φρούτα, με ζακετάκια και μπουφανάκια ριγμένα στην πλάτη, φιλοσοφούν «πως φάγανε σαν κτήνη, γιατί κτήνος είναι ο άνθρωπος τι νομίζεις, όλα για το σκατό γίνονται και του χρόνου θα σουβλίσουν σόγια».


Σύνοψη:
«Συγνώμη, αλλά δεν θα σας έρθω το Πάσχα».
«Γιατί;»
«Γιατί κλάνει το αρνί».
από tsaousa

4 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

ρε μεγάλε αμα δεν σου αρέσει γιατί ασχολείσε και δεν πας στο ουαγκαντουγκου να περάσεις την τοπική αργία όποτε και αν είναι και να μας την σχολιάσεις και αυτή μαζί...μετά .
Υπερόπτη αλαζόνα υπερφίαλε ο κοσμάκης ο λαικός που να φτάσει την δική σου την ανωτερότητα είμαστε πολλά μικροί απέναντι σου ....τραβά στο συννεφάκι σου ρε ψώνιο και ασέ εμάς να ζούμε το ΠΑΣΧΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΣΧΑ που μας φέρνει πιο κοντά με τους ανθρώπουε μας και αυτούς που αγαπάμε .
Δεν θα ξεχάσω το τελευταίο πάσχα πουέζησα με την συχωρεμένη μάνα μου ,γιαί μετά απο΄λίγους μήνες πέθανε χωρίς κανείς να το περιμένει 57 χρόνων .
Ζήσε το λοιπόν και γλέντα το γιατί δεν ξέρεις τι θα γίνει αυρίο και συγχώρεσε με για τα παραπάνω
γεια σου και καλό πάσχα.

apneagr είπε...

καλό Πάσχα ανώνυμε...

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ~ΤΟ ΜΙΣΩ ΤΟ ΠΑΣΧΑ!!!!!!!!ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!!!!!!!! ΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Κ ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ...ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ/Η ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ/ΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

έλεος ρε μεγάλε....αν δεν σου αρέσει το Πάσχα, κλείσου στο σπιτάκι σου και μην βγεις έξω. το Πάσχα δεν είναι μόνο αρνί στη σούβλα και κόκκινα αβγά....Είναι η Ανάσταση του Κυρίου και η αναμονή όλων για αυτό το γεγονός-είναι το βίωμα των παθών-είναι η ευκαιρία να σμίξουν οι οικογένειες , όσο κουραστικό και να ακούγεται για την οικοδέσποινα...για μένα φέτος το Πάσχα είναι ευτυχία γιατί θα γιορτάσω μαζί με τα νεογέννητα-ανηψάκι και ξαδερφάκι συγχρόνως-βιώνεις το θαύμα της ζωής. αν δεν μπορείς να δώσεις λίγη αγάπη, μείνε μίζερος σε όλη σου τη ζωή. δεν φταίνε οι γύρω σου για αυτό!! Καλό Πάσχα σε όλυς!

Related Posts with Thumbnails