Καλώς ήρθατε

Αποκάλυψη!!! Η ΔΕΗ θεωρεί τον Άραχθο ιδιοκτησία της...

Σαν βόμβα έπεσε στην Άρτα η είδηση ότι η ΔΕΗ μπλοκάρει το έργο ύδρευσης των Δήμων Άρτας και Πέτα από την λίμνη Πουρναρίου.

Σα να μην της έφτανε που χρόνια τώρα καταστρέφει το μικροκλίμα της περιοχής με τα υπάρχοντα φράγματά της, χωρίς να πραγματοποιεί καμιά από τις συμβατικές της υποχρεώσεις προς τους Αρτινούς, έρχεται τώρα στα μουλωχτά, κρύβοντας τις κινήσεις της σε βάρος της πόλης και μπλοκάρει την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την ύδρευση, προσφεύγοντας στο ΥΠΕΧΩΔΕ και ζητώντας την μη έγκρισή της.

Φαίνεται ότι η ΔΕΗ θεωρεί ότι ο Άραχθος της ανήκει και τον προορίζει μόνο για τον εαυτό της για παραγωγή ενέργειας, χωρίς να νοιάζεται για το πάγιο αίτημα των Αρτινών για ύδρευση από τη λίμνη Πουρναρίου που τα νερά της είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι είναι καθαρότερα από τις πηγές του Αγ. Γεωργίου του ποταμού Λούρου.

Η ιδιοκτησιακή και...αποικιοκρατική της αντίληψη φαίνεται και από το γεγονός ότι ενώ είναι υποχρεωμένη να αρδεύει τον κάμπο της Άρτας, αυτή όχι μόνο δεν το κάνει, αλλά αντίθετα με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα νερά του Αράχθου, έχει προκαλέσει πολλές φορές καταστροφές στις καλλιέργειες.

Ετοιμάζεται τώρα να φτιάξει κι άλλα τρία φράγματα, κάτω από τα δύο υπάρχοντα, δίπλα στην πόλη, ακριβώς πριν το ιστορικό Γεφύρι.
Αυτές οι τακτικές δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες.
Ο Άραχθος δεν ανήκει σε καμιά ιδιωτική εταιρεία κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβει ο Αθανασόπουλος τόσο καλύτερα, γιατί αλλιώς θα βρει όλους τους πολίτες μπροστά του, μπλόκο στα δυο φράγματα, μέχρι η ΔΕΗ να τηρήσει τις υποσχέσεις της...
από ΚΕΝΤΡΙ

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails