Καλώς ήρθατε

Τι δουλειά έχουν τα Ελληνόπουλα στο Εβραϊκό μουσείο;

Μέσα στις γιορτές έμαθα από τον ανιψιό μου ότι το 2ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης που πηγαίνει, διοργάνωσε τον περασμένο Μάρτιο εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο!!!

Με απορία των ρώτησα αν εξάντλησαν της επισκέψεις στα δεκάδες Ελληνικά Μουσεία και έφθασε η ώρα να επισκεφθούν και τα υπόλοιπα. Το παιδί απάντησε ότι δεν έχουν πάει σχεδόν σε κανένα. Δεν έχουν επισκεφθεί από ότι μου είπε ούτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, ούτε το Πολεμικό Μουσείο ούτε το Βυζαντινό. Δεν έχουν πάει ποτέ καν στην Ακρόπολη !!!

Από ότι μου είπε σαν... μαθητής της Γ Γυμνασίου, με την προηγούμενη Διευθύντρια επισκέφθηκαν 1 - 2 Ελληνικά Μουσεία μεταξύ αυτών το Μουσείο Μπενάκη, αλλά ο σημερινός Διευθυντής αντί άλλων φέτος τους έχει "ξενερώσει" όπως χαρακτηριστικά είπε. Η πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης !!!! και τώρα πριν ένα μήνα στο Εβραϊκό Μουσείο...

Φυσικά τα παιδιά στο ερωτηματολόγιο που δίνεται μετά το πέρας της επίσκεψης και στην ερώτηση "τι όφελος νομίζετε ότι είχατε από την συγκεκριμένη επίσκεψη" έγραψαν σε συντριπτική πλειοψηφία, κατατροπώνοντας τους, "Χάσαμε 3 ώρες μάθημα".

Δεν ξέρω αν είναι πρωτοβουλία του συγκεκριμένου Διευθυντή ή πολυπολιτισμική εντολή του Υπουργού αλλά ήθελα να ήξερα, δηλαδή στο Ισραήλ τα παιδιά επισκέπτονται Ελληνικά Μουσεία; Υπάρχουν Ελληνικά Μουσεία στο Ισραήλ ή στις Ισλαμικές χώρες;
Τι να πω ρεζίλι...
από koukfamily

2 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Μαρία Σεφέρου είπε...

Μην απορείτε φίλοι μου για όσα τραγικά συμβαίνουν γύρω μας.
Αν τα παιδιά τα πάνε σε Ελληνικά Μουσεία οι καθηγητές θα κατηγορηθούν για εθνικισμό και θα φάνε ξύλο από τους τραμπούκους εγκάθετους του Σύριζα.
Τι το ψάχνετε; Η Ελλάδα απο-ελληνικοποιήθηκε, δηλαδή μεταλλάχτηκε, από τους "προοδευτικούς" δημοκράτες...
Και δεν έχουμε δει τίποτε ακόμη!

Shadow είπε...

Καλημέρα. Εδώ αγαπητέ μου, οχι οι μαθητές, αλλά οι ίδιοι οι γονείς (θα μου πεις που να βρουν και αυτοί χρόνο) και πολλοί καθηγητές και δάσκαλοι δεν γνωρίζουν πως στη χώρα μας κάποια από τα μουσεία δεν έχουν είσοδο και μπορούμε είτε με τις ταυτότητές μας, είτε με τα φοιτητικά πάσο, να μπούμε μέσα... (ναι γίννεται και αυτό, αλλά μην ζητάτε πολλά, γιατί πρέπει κάπου να βρούμε και λεφτά για να τα συντηρούμε... όλα οι κυβερνήσεις θα τα κάνουν πια?? :-P ) Πάλι καλά που πήγαν και σε ένα μοθσείο, ότι και αν ήταν αυτό (εύχομαι πέρσυ να επισκέφτηκαν την Ακρόπολη, έστω...)

Related Posts with Thumbnails