Καλώς ήρθατε

Άβυσσος η ψυχή της Σούλας

Το μόνο στοιχείο που έχω είναι μια εικόνα από αχτένιστα, οξυζενέ μαλλιά. Η «Σούλα» μπορεί να είναι ξανθιά, μπορεί και να μην είναι. Η γυναίκα-αράχνη, η «κομάντο από το Περιστέρι», η φυγάς με το ψευδώνυμο «Αλεξάνδροβα», έχει στοιχειώσει αυτές τις μέρες το μυαλό μου. Τη σκέφτομαι συνεχώς. Ξέρετε για ποια κυρία σας γράφω. Είναι το πιο συζητημένο πρόσωπο της εβδομάδας - μια γυναίκα χωρίς πρόσωπο. Ένα όνομα μόνο: Σούλα.

«Μαμά, κράτα τα παιδιά, βγαίνω στην παρανομία», είναι η φράση που θα μπορούσε, αλλά δεν εκστόμισε ποτέ η ηρωίδα μου. Η Σούλα από το Περιστέρι. Ενα κορίτσι μέσα στο πλήθος που... γνώρισε σε μια καφετέρια έναν τύπο, και κάπως, κάπου, τα βρήκαν. Δεν είναι εύκολο να «τα βρεις» με άντρα τη σήμερον ημέρα: Σπανίζουν τα αρσενικά, πόσο μάλλον αν έχεις και παιδιά από προηγούμενη σχέση στην πλάτη σου. Την κατανοώ απολύτως τη Σούλα.

Για να κρατήσεις έναν άντρα κοντά σου πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς. Να δεχτείς τις παραξενιές του, τα δύσκολα ωράριά του, τα ισόβιά του, αν χρειαστεί.

Τι κι αν είναι ο Νο 2 δημόσιος κίνδυνος στη χώρα; Κανείς δεν είναι τέλειος. Το ζήτημα είναι να σταθείς δίπλα στον άνθρωπό σου. Να τον ακολουθείς όπου απαιτούν οι υποχρεώσεις του. Να τον περιμένεις στο σπίτι, να έχεις πάντα πρόχειρο ένα σπιτικό φαγητό, ένα ελικόπτερο, μια ανεμόσκαλα πάνω από την απομόνωση του Κορυδαλλού, αν του έρθει ξαφνικά να πάει μια βολτούλα. Απλά πράγματα. Τι ζητάει ένας άντρας; Μια Σούλα να τον... απογειώσει!

Οι άντρες με τους οποίους έχω μιλήσει τις τελευταίες μέρες είναι λίγο μπερδεμένοι. Όλοι, κατά βάθος, θα ήθελαν να έχει η γυναίκα δίπλα τους κάτι από τη «Σούλα». Και όλοι τρέμουν μήπως ξυπνήσει ξαφνικά η «Σούλα» μέσα στη γυναίκα που έχουν δίπλα τους!
Έθνος

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails