Καλώς ήρθατε

Ειδήσεις στη σκιά της κρίσης

Ένα κοριτσάκι εννιά χρονών έμεινε έγκυος ύστερα από βιασμό. Οι γιατροί προχώρησαν σε διακοπή της εγκυμοσύνης. Η Καθολική εκκλησία ενδιαφέρθηκε για το περιστατικό, προκειμένου να εντοπισθούν τόσο οι γονείς που συναίνεσαν στη διακοπή της εγκυμοσύνης της εννιάχρονης όσο και οι γιατροί που την πραγματοποίησαν. Όχι για να τους βοηθήσει, αλλά για να τους αφορίσει: Όλους, εκτός από το κοριτσάκι, που γλίτωσε την εσχάτη των θρησκευτικών ποινών επειδή ήταν μικρό.Τι να πεις και τι να γράψεις;

Στη Γερμανία. Άλλο ένα... μακελειό: Ένας ανήλικος μπαίνει με όπλο στο σχολείο και καθαρίζει κόσμο στα τυφλά, προτού βάλει και ο ίδιος τέρμα στη ζωή του. Κάποιοι λένε ότι είναι η ίδια η δημοσιότητα που δίνεται στα περιστατικά η οποία εμπνέει, με έναν αρρωστημένο τρόπο, και τον «επόμενο» δράστη. Προτείνουν μάλιστα, ως λύση για την εξάλειψη του φαινομένου να μπει «φίμωτρο» στη γνωστοποίηση τέτοιων ειδήσεων. Άκρη δεν βγαίνει, μόνο μανάδες στα μαύρα.

Στα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, πρώτη είδηση το ανέβασμα της στάθμης της θάλασσας. «Είναι χειρότερο απ όσο περιμέναμε» ομολογούν οι ειδικοί, που κάποτε μιλούσαν για μερικά εκατοστά νερού, που από μόνα τους θα σήμαιναν καταστροφές, πλημμύρες και μετατοπίσεις πληθυσμών. Τώρα, μιλάνε για ένα μέτρο, ίσως παραπάνω. Κάπου, κάποιοι, σφυρίζουν κλέφτικα.

Στην Ελλάδα, πιάνει ακόμα «χώρο» στις εφημερίδες η αντίδραση κάποιων ανθρώπων μπροστά στο ενδεχόμενο να σηκώσει Αλβανός μαθητής τη σημαία στην παρέλαση. Άκρη δεν βγαίνει, μόνο η σκόνη που άφησε πίσω του ο Οδυσσέας Τσενάι με τις υποτροφίες του και τις λαμπρές σπουδές του.

Μερικές φορές, αυτή η άτιμη η «κρίση» τα σκεπάζει όλα, λες και δεν συμβαίνει πουθενά τίποτε άλλο. Τρέχουμε πίσω από τους οικονομικούς δείκτες, ενώ γύρω μας «βαράνε κανόνια» όλο και χειρότερες υποθήκες: Ζωές παιδιών, οι επόμενες δεκαετίες, το ίδιο το μέλλον του πλανήτη. Μερικές ματιές πέρα από την πρωταγωνίστρια «κρίση» δεν βλάπτουν. Ακόμα κι αν δεν είναι πολύ αισιόδοξες...
ethnos

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

MOLEMOU είπε...

file mou ama exeis thn ugeia sou ta exeis ola -ta upoleipa einai gia na perna o kairos

Related Posts with Thumbnails