Καλώς ήρθατε

Γίνε άστεγος για μια νύχτα

Βραδιά «Sleep Out» διοργανώνει την Παρασκευή (6/3) η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κλίμακα» και καλεί τους Αθηναίους να περάσουν τη σημερινή νύχτα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Είναι η τέταρτη χρονιά που διοργανώνεται το «Sleep Out», το οποίο αποτελεί μια συμβολική κίνηση για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την κινητοποίηση της πολιτείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων.

Δελτίο Τύπου της «Κλίμακας»

«Με τη σκιά της παγκόσμιας οικονομικής... κρίσης να βαραίνει και τη χώρα μας, το πρόβλημα των αστέγων αναδεικνύεται στις μέρες μας περισσότερο επίκαιρο από ποτέ και ο φόβος για ραγδαία - ανεξέλεγκτη αύξηση της στρατιάς των αστέγων είναι πλέον αδιάψευστα ρεαλιστικός. Αναγκαία, επίσης, όσο ποτέ είναι η κατάρτιση στρατηγικών προστασίας, που θα στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης για την αποτροπή της εξαθλίωσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Παρά την άστεγη πραγματικότητα δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, και τις δυσοίωνες προβλέψεις για την ανεργία και το φαινόμενο της φτώχειας στη χώρα μας, η σοβαρότητα του φαινομένου της έλλειψης στέγης δείχνει ότι είναι ακόμα υποβαθμισμένη και από την κοινή γνώμη και από το κράτος.

Ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση η Μ.Κ.Ο «ΚΛΙΜΑΚΑ» διοργανώνει την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009, για τέταρτη συνεχή χρονιά μια βραδιά «Sleep Out» καλώντας τους πολίτες να βιώσουν μια χειμωνιάτικη νύχτα στο δρόμο. Πρόκειται για μια εκδήλωση συμβολικής συμπαράστασης στους αστέγους με στόχο την αφύπνιση και την κινητοποίηση της πολιτείας και των πολιτών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων ως ένα ιδιαίτερο κοινωνικό πρόβλημα που απαιτεί πολιτικούς σχεδιασμούς και οργανωμένη δράση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα συνεχιστεί η διαδικασία συλλογής υπογραφών για τη διεκδίκηση από την πολιτεία εφαρμογής πολιτικών προστασίας των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο έλλειψης στέγης καθώς και ολοκληρωμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Η αθέατη έλλειψη στέγης θα πρέπει να είναι ορατή σε αυτούς που χαράσσουν πολιτική αλλά και σε αυτούς που παρέχουν υπηρεσίες. Το πρόβλημα των αστέγων μας αφορά όλους. Ας σταθούμε, συνειδητά ενεργοί και όχι παθητικά φιλάνθρωποι απέναντί του.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails