Καλώς ήρθατε

Η μετωπική εναντίον των blogs,μόνο τυχαία δεν είναι

ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ" ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΠΟΥ...ΕΙΔΑΝ ΦΩΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ-ΟΛΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΑΡΤΩΛΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ,ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ

Η εξάπλωση του Ίντερνετ στη χώρα μας,παρά τα αργά βήματα προόδου σε σχέση με αλλού,έφερε στο φως το μεγάλο πρόβλημα της ενημέρωσης που υπάρχει στα παραδοσιακά ΜΜΕ:τόσα χρόνια,υπό την πλήρη ασυλία των πάντων,οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι και μαρκουτσοφόροι,είχαν φτάσει στο σημείο να είναι όχι τέταρτη,αλλά πρώτη εξουσία! Αυτοί ανέβαζαν και κατέβαζαν κυβερνήσεις,αυτοί διέσυραν και εξύψωναν κόσμο και φυσικά,όλα αυτά με το αζημίωτο,δηλαδή πληρώνονταν αδρά και δε λογοδοτούσαν σε κανέναν και για τίποτα,ακόμα κι όταν είχαν άδικο!!!

Τη νοσηρή αυτή... εικόνα στην ενημέρωση ήρθαν ν'αλλάξουν τα ιστολόγια,κυριολεκτικά σαν ηλεκτρική σκούπα που ρουφάει τη σκόνη και τις ακαθαρσίες: ΣΑΡΩΘΗΚΑΝ οι πάσης φύσεως ψεύτες και κατευθυνόμενοι δημοσιογραφίσκοι,ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ σκάνδαλα και παρατυπίες που ήταν καλά κρυμμένα στα...αρχεία των μεγαλοεκδοτών και για πρώτη φορά,ο απλός πολίτης ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ!

Όλη αυτή η μέθεξη της δημοκρατικής και ανεξάρτητης ενημέρωσης παρέσυρε πολλούς που,εντελώς άδολα και χωρίς κανένα συμφέρον,έφτιαξαν μπλογκς με σκοπό να ενημερώνουν και να κριτικάρουν.Η επιτυχία τους ήταν τεράστια,αφού παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των εκδοτών να κρατήσουν κοντά τους το κοινό με εφημερίδες-σουπερμάρκετ-βιντεοκλάμπ και ειδήσεις-σόου,στις μέρες μας μια είδηση που "βγαίνει" από ένα μπλογκ θεωρείται σχεδόν πάντα αξιόπιστη,ενώ μέσα σε ελάχιστα λεπτά διαδίδεται παντού!

Μαζί με τους καλούς του είδους όμως,παρείσφρυσαν,ως σκουλήκια και τα απομεινάρια ενός καθεστωτικού παρελθόντος,με τη μάσκα του δήθεν "ανεξάρτητου μπλόγκερ":πληρωμένα δημοσιογραφάκια στην πλειοψηφία τους ή πρώην "αγνοί" μπλόγκερ που ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΗΣΑΝ ,άρχισαν να δίνουν γραμμή υπέρ κομμάτων και μηχανισμών,θέτοντας ετσι τέρμα στην αθωότητα που επικρατούσε στο χώρο.

Ποιοι είναι αυτοί;Δεν χρειάζεται να τους αναφέρουμε.Ο κόσμος έχει γνώση και κρίνει.Όσοι εξαργύρωσαν τα hits με κάποια χορηγία από ΜΜΕ ή κόμματα,είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι.Τους ξέρουμε και μας ξέρουν.Και καλά θα κάνουν να μην παραδίδουν μαθήματα (γιατί φτάνουν και σ'αυτό το επαίσχυντο σημείο) σε όσους δεν κάνουν blogging ούτε για βιοπορισμό,ούτε για εκβιασμούς καταστάσεων και συνειδήσεων.

Μαζί τους και οι γνωστοί τηλεαστέρες,που "είδαν φως και μπήκαν",φτιάχνοντας ετσι portals που διαφημίζουν συνεχώς μέσα από τις εκπομπές τους στα συμβατικά ΜΜΕ:κλασικό παράδειγμα,οι δυο μέχρι πρότινος σύντροφοι και ΣΥΝΩΝΥΜΑ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑΣ,Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και Θέμος Αναστασιάδης:και οι δυο περηφανεύονται ότι "έχουν πολλούς επισκέπτες" διαδικτυακά,ενώ φυσικά δεν παραλείπουν να εκφραστούν απαξιωτικά για το ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ,ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ!!!

Πώς είναι δυνατόν λοιπόν,αγαπητοί "δημοσιογράφοι",να ψάχνετε ευκαιρία για προβολή των αρνητικών καταστάσεων του Ίντερνετ,όταν εσείς οι ίδιοι το χρησιμοποιείτε και μάλιστα κατά κόρον;ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΜΕΣΩ ΜΠΛΟΓΚΣ,ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ;;;Μήπως τελικά θέλετε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο,δηλαδή να έχετε υπό τον έλεγχο σας ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ,ετσι ώστε να εκλείψουν οι φωνές διαμαρτυρίας και κριτικής προς εσάς και τους φίλους σας πολιτικούς;

Ε λοιπόν,ΟΧΙ! Πάρτε το απόφαση:κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ.Τα μπλογκς αγαπήθηκαν από τον κόσμο επειδή ακριβώς εκφράζουν μια ελευθεριά και πολυφωνία απόψεων που εσείς δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψετε,στο διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο μικρόκοσμο σας.Κι αν νομίζετε ότι με τα ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΞΑΜΟΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΚΑΤΙ,ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ...

Η ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση είναι δικαίωμα κάθε πολίτη αυτής της χώρας.Κι αυτό δεν είναι κάτι που συζητάμε ούτε με "μπλογκονόμους" ούτε με κανέναν άλλο τρόπο λογοκρισίας.Αυτούς,μπορείτε να τους επιβάλλετε ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ στις εφημερίδες,τα κανάλια και τα ραδιόφωνα σας.Σας έχουμε συνηθίσει άλλωστε:ΟΥΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΤΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΟΣΟ ΣΗΜΕΡΑ!

Υ.Γ.Μας προκαλούν πάντα απίστευτο γέλιο δημοσιεύσεις που μιλάνε για "βόθρους",όταν οι ίδιοι είναι βουτηγμένοι μέχρι το κεφάλι στα σκατά.Και ακόμα περισσότερη θυμηδία,όταν προσπαθούν να...εξηγήσουν πχ. τον κίνδυνο του Facebook,αγνοώντας ηθελημένα τα βασικά..
hellas-orthodoxy

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Όπως έγραψα και σε άλλα μπλογκς που είχαν ποστς με σχετικά κείμενα:
Τι περιμένες από τους ευαγγελάτους και τους τριανταφυλλόπουλους;

Related Posts with Thumbnails