Σύμφωνα με πείραμα μιας ομάδας Βρετανών επιστημόνων του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, της οποίας ηγήθηκε ο φυσιολόγος ερευνητής στον τομέα της νευροεπιστήμης και της συμπεριφοράς Τζον Κόουτς, ο οποίος υπήρξε και χρηματιστής στη Wall Street, τα δάκτυλα του ανθρώπου μπορούν να δείξουν το μέλλον του και επομένως και την επιτυχία του. Το πείραμα αυτό έδειξε πως όσοι έχουν ένα μακρύ μεσαίο δάχτυλο έχουν μεγάλες πιθανότητες επαγγελματικής επιτυχίας π.χ. στο ρόλο ενός χρηματιστή.
Η εκτέλεση του... πειράματος είχε ως εξής: Αρχικά η ομάδα μέτρησε το μήκος των δακτύλων σε 44 άνδρες που δούλευαν ως χρηματιστές στο Σίτι του Λονδίνου και έχοντας στην διάθεση τους αυτές τις μετρήσεις προσπάθησαν να συσχετίσουν το μήκος των δακτύλων με τα κέρδη και τις απώλειες των χρηματιστών στη διάρκεια μιας περιόδου 20 μηνών. Ο συσχετισμός λοιπόν αυτός έδειξε πως όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά του δείκτη με το μεσαίο δάκτυλο, τόσο περισσότερα κέρδη εμφάνισε ο χρηματιστής, χωρίς να παίζει ρόλο η εμπειρία του. Συνεπώς η διαφορά αυτή δείχνει πως όσο μεγαλύτερη είναι τόσο πιο λαμπρές προοπτικές καριέρας έχει. Παρατηρήθηκε πως οι χρηματιστές με μακρύ μεσαίο δάκτυλο και μικρή διαφορά του δείκτη και του μεσαίου δακτύλου, κερδίζουν 6 φορές περισσότερα από αυτούς που έχουν μικρό μεσαίο δάκτυλο και μεγάλη διαφορά του δείκτη και του μεσαίου.
Βέβαια δεν είναι η πρώτη έρευνα που έχει γίνει, η οποία να συσχετίζεται με τα δάχτυλα. Παλαιότερη έρευνα που ασχολήθηκε με την αναλογία του μήκους του δείκτη με το μήκος του μεσαίου δακτύλου, αποτέλεσε ένδειξη για την προγεννητική έκθεση ενός εμβρύου σε ανδρικές ορμόνες, όπως ανδρογόνα και τεστοστερόνη, οι οποίες επηρεάζουν τον υπό ανάπτυξη εγκέφαλο δίνοντάς του αυξημένη επιθετικότητα, αυτοπεποίθηση, ταχύτερους χρόνους αντίδρασης, μεγαλύτερη προθυμία για ανάληψη ρίσκου στη ζωή και μεγαλύτερες ικανότητες να διακριθεί στα σπορ. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας έδειξαν πως όσο υψηλότερα είναι τα επίπεδα αυτών των ορμονών, τόσο μεγαλύτερο είναι το μεσαίο δάκτυλο σε σχέση με το δείκτη και άρα τόσο χαμηλότερη η σχέση μεταξύ δείκτη/μεσαίου δακτύλου.
Τέλος, μια ακόμη έρευνα που έγινε πέρσι από τον ίδιο καθηγητή, τον Κόουτς, η οποία έγινε παίρνοντας δείγματα σάλιου, έδειξε πως οι χρηματιστές που παρουσίαζαν αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης το πρωί, έβγαζαν περισσότερα χρήματα από τους υπόλοιπους χρηματιστές.
otherside
0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:
Δημοσίευση σχολίου