Καλώς ήρθατε

Την αποφυλάκιση της "17 Νοέμβρη" είχε ζητήσει ο Γιώργος Κουρής !

Σας γράφαμε πριν ότι η Αυριανή του Γιώργου Κουρή αποκάλεσε τους τρομοκράτες του Επαναστατικού Αγώνα "Συμμορία πιστολάδων , μανιακούς , ερασιτέχνες και ιδεολογικά κενούς"

Θα σπεύδαμε όλοι να συμφωνήσουμε με τον Κουρή αν δεν είχε ζητήσει το 2003 την αποφυλάκιση του Πάτροκλου Τσελέντη και το 2006 την αποφυλάκιση όλων των μελών της "17 Νοέμβρη"...!

Ο Γιώργος Κουρής κλήθηκε να καταθέσει στη δίκη της "17 Νοέμβρη" στις 26 Ιουνίου του 2003 υπέρ του Πάτροκλου Τσελέντη ο οποίος αποτέλεσε για αρκετά χρόνια ένα από τα πιο ενεργά μέλη της οργάνωσης χωρίς να έχει πάντως δολοφονήσει κάποιο από τα θύματα της "17Ν" ο ίδιος.
Σας παραθέτουμε μερικά από όσα υποστήριξε στην κατάθεση του ο γνωστός εκδότης:
"Κοιτάξτε να δείτε, εγώ διαφωνώ με την βία. Διαφωνώ με την βία ριζικά. Βεβαίως όμως από την άλλη πλευρά πιστεύω ότι και οι κυβερνήσεις σε όλα τα μέρη του κόσμου θα πρέπει να είναι πιο σοβαρές, να μην λένε ψέματα, να μην κοροϊδεύουν τον κόσμο και να μην κλέβουν. Καμία φορά κ. Πρόεδρε το κλέψιμο και τα ψέματα μερικούς ανόητους, άμυαλους ή πολύ συναισθηματικούς τους οδηγούν εδώ που τους οδήγησαν τους κυρίους. "
"Αν ήμουν Δικαστής θα του έδινα μία ευκαιρία. Διότι σας επαναλαμβάνω, ξέρω την οικογένεια. Ξέρω τον άνθρωπο και πιστεύω πως έκανε ένα λάθος. "

Στο τέλος μάλιστα...παραπονέθηκε στα μέλη της "17 Νοέμβρη" επειδή δεν προτιμούσαν ποτέ την Αυριανή για τις προκηρύξεις τους λέγοντας:

Να ρωτήσω κάτι τους κατηγορούμενους; Έχω μια απορία. Θα σας την πω. Θα ήθελα να πουν το εξής: αγωνίζονταν για την δικαιοσύνη. Γιατί αυτοί ήταν άδικοι στην διανομή των προκηρύξεων, γιατί πάντα την έστελναν σε μια εφημερίδα;

Ο ίδιος μάλιστα διαφήμισε ιδιαίτερα την κατάθεση του στο Δικαστήριο υποστηρίζοντας μάλιστα στο φύλλο της Αυριανής που βλέπετε δίπλα ότι "για πρώτη φορά δημιουργείται ισχυρός προβληματισμός στο Δικαστήριο".

Ο εκδότης της Αυριανής κατέθεσε και στο Εφετείο υπέρ του Πάτροκλου Τσελέντη στις 11 Σεπτεμβρίου του 2006 όπου και ξέφυγε εντελώς...

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα :

"Εγώ πιστεύω κύριε Πρόεδρε, ειλικρινά το μιλάω, πρώτα-πρώτα η δίκη αυτή δεν ενδιαφέρει κανέναν. Δε βλέπετε; Η άδεια αίθουσα το αποδεικνύει αυτό. Δηλαδή ο κόσμος τα έχει ξεχάσει αυτά τα πράγματα και ο κόσμος θέλει να φύγει από τον φανατισμό, διότι ο φανατισμός υπήρξε πληγή."

Κύριε Πρόεδρε, κάνω έκκληση στα μέλη της 17Ν να αποκηρύξουν τη βία, να ζητήσουν συγνώμη από τα θύματα και κάνω έκκληση στο Δικαστήριο να τους αφήσετε ελεύθερους, για να σταματήσει ο φανατισμός στον τόπο."

Το καλύτερο όμως σας το αφήσαμε για το τέλος:

Και να σας πω και κάτι; Σας είπα είμαι αντίθετος της βίας, αλλά ορισμένα από τα θύματα, όχι όλοι βεβαίως, προκάλεσαν. Το κλέψιμο είναι μεγάλο στην Ελλάδα.Πάρα πολύ μεγάλο κύριε Πρόεδρε. Και φταίτε κι εσείς λίγο, γιατί δεν κλείσατε κανέναν μέσα. Εάν είχατε κλείσει μερικούς μέσα ίσως αυτοί να μην είχαν φτάσει στο σημείο αυτό να δικαιολογούν τους εαυτούς τους επειδή δεν έχουν μυαλό να κάνουν ότι κάνανε. "

Δικαιολογεί λοιπόν τις δολοφονίες ανθρώπων ο Κουρής καθώς "το κλέψιμο στην Ελλάδα" είναι μεγάλο...!

Και αυτό το δηλώνει ένας άνθρωπος που έχει κατακλέψει το Ελληνικό Δημόσιο διαχρονικά και ειδικά φέτος με το σκάνδαλο των πλαστών τιμολογίων του Alter!

Κατηγορεί μάλιστα και τη Δικαιοσύνη επειδή δεν έχε βάλει πολλούς "μεγάλους" μέσα ! Γιατί δεν πάει ο ίδιος να καταγγείλει τον εαυτό του στο ΣΔΟΕ;

Υποστήριξε ότι η δίκη αυτή δεν αφορούσε κανέναν...

Ούτε καν τις οικογένειες των θυμάτων ρε Κουρή;

Η "17 Νοέμβρη" έδρασε για πολλά χρόνια . Όλα τα μέλη τους γνώριζαν ότι κάποια στιγμή θα οδηγούνταν στη φυλακή . Ήξεραν ότι αυτή θα ήταν η τιμωρία τους για τις δολοφονίες που διέπραξαν...

Και ο Κουρής ζήτησε την αποφυλάκιση τους...
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ζητούσε την άμεση σύλληψη των μελών του Επαναστατικού Αγώνα ! Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ζητούσε την απελευθέρωση της "17Ν"...!
Και κάτι ακόμα...

Αν διαβάσει κανείς την απολογία του Πάτροκλου Τσελέντη, θα διαπιστώσει ότι το μόνο πράγμα που δεν επιθυμεί είναι η μείωση της ποινής του...

Ήταν ένας από τους λίγους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της "17Ν" που ζήτησε συγνώμη από την κοινωνία για όσα έκανε και θεώρησε απόλυτα δίκαιο το να παραμείνει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής του στη φυλακή...

Σε σχετικό ερώτημα που τέθηκε, είχε δηλώσει:

"Την πρώτη στιγμή που ανέβηκα εδώ είπα ότι μέσα μου κάθαρση δε θα γίνει ποτέ. Προσθέτω τώρα ότι θα μπορούσατε να ρωτήσετε ή να μάθετε από τη Σωφρονιστική υπηρεσία, τι μέτρα έχω πάρει εγώ ειδικά σαν κρατούμενος για την ταχύτατη αποφυλάκισή μου. Είμαι ο μόνος που έχω οργανώσει κουζίνα, ζητώ διάφορα πράγματα για μακροχρόνια παροχή.
από Παραπολιτική

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails