Καλώς ήρθατε

Το «τσιπάκι του σεξ»


Ερευνητές του βρετανικού πανεπιστημίου της Οξφόρδης εργάζονται για τη δημιουργία μικροσκοπικών ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων που θα είναι εμφυτευμένα στον εγκέφαλο και τα οποία, κάποια μέρα, θα διεγείρουν τα κέντρα ηδονής των ατόμων που δυσκολεύονται να απολαύσουν το σεξ.

Το «τσιπ του σεξ», όπως έχει ονομαστεί, θα διεγείρει μια περιοχή του εγκεφαλικού φλοιού, ακριβώς πίσω από τα μάτια, η οποία συνδέεται με τα αισθήματα απόλαυσης από το σεξ και το φαγητό και, αντίστροφα, με την ανηδονική κατάσταση, δηλαδή με την αδυναμία απόλαυσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science και τις βρετανικές εφημερίδες Daily Mail και Τelegraph. Σχετική εργασία έχει επίσης δημοσιευτεί στο περιοδικό «Nature Reviews Neuroscience» από τον Μόρτεν Κρίνγκελμπαχ, του τμήματος Ψυχιατρικής της Οξφόρδης.
Το τσιπ δουλεύει... προκαλώντας μικρά σοκ με ηλεκτρικό ρεύμα που δημιουργείται από τα εμφυτευμένα ηλεκτρόδια. Ένα σχετικό τσιπ έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στις ΗΠΑ για τη θεραπεία ατόμων που πάσχουν από Πάρκινσον. Όμως θα χρειαστεί να περάσει περίπου μια δεκαετία, σύμφωνα με τον καθηγητή νευροχειρουργικής της Οξφόρδης Τίπου Αζίζ, προτού τοποθετηθεί με ασφάλεια ένα εμφύτευμα για την καταπολέμηση της ανηδονίας, καθώς προς το παρόν η αναγκαία χειρουργική επέμβαση δεν έχει την απαιτούμενη ακρίβεια και μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία.

Σύμφωνα με τον Αζίζ, «ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι ένα τέτοιο τσιπ θα κάνει τη δουλειά του. Πριν λίγα χρόνια, ένας επιστήμονας εμφύτευσε μια παρόμοια συσκευή στον εγκέφαλο μιας γυναίκας που είχε χαμηλές σεξουαλικές ορμές και την μετέτρεψε σε μια ιδιαίτερα σεξουαλική γυναίκα. Όμως σε εκείνη δεν άρεσε τελικά η ξαφνική της αλλαγή και ζήτησε το εμφύτευμα να αφαιρεθεί από τον εγκέφαλό της».
protothema

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails