Καλώς ήρθατε

Η Ε.Ρ.Τ. του κυρίου Παναγόπουλου

ert«Το σύστημα Ρουσσόπουλου ήταν ένα σύστημα απόλυτου ελέγχου της ενημέρωσης... Φίλτραρε τα πάντα και...όχι μόνο μέσα στην ΕΡΤ. Έκανε δοσοληψίες με όλους».

Αυτό είχε αναφέρει πριν από λίγο καιρό ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου μετά την διακοπή της συνεργασίας του με την ΕΡΤ εξαιτίας της εκπομπής για την γενιά των 700 ευρώ την οποία σκόπευε να προβάλλει και η οποία εμφανώς έπληττε την εικόνα της κυβέρνησης.

Ο Στέλιος Κούλογλου ανέφερε επίσης ότι η υπάρχουσα κατάσταση στην ΕΡΤ «Αν φύγει και ο Παναγοπούλος θα ανατραπεί, καθώς αποτελεί μέρος του συστήματος».

Τελικά ο πρώην υπουργός Επικρατείας και εκπρόσωπος της κυβέρνησης Θοδωρής Ρουσόπουλος παραιτήθηκε αρκετά πριν ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Παναγόπουλος υποβάλλει και αυτός την παραίτησή του μετά την διακοπή της ροής του προγράμματος και μάλιστα την στιγμή που προβαλλόταν το βίντεο με την ομιλία του πρωθυπουργού κου Κώστα Καραμανλή στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, από ομάδα νεαρών που ανήρτησαν πανό το οποίο ανέφερε «Σταματήστε να κοιτάτε και βγείτε στους δρόμους». Τελικά το διαβόητο «σύστημα Ρουσόπουλου» κλείνει τον κύκλο του.

Ο κ. Παναγόπουλος πριν... υποβάλλει την παραίτησή του στον πολιτικό του προϊστάμενο υπουργό των Εσωτερικών υποθέσεων Προκόπη Παυλόπουλο κατήγγειλε την δραστηριότητα των καταληψιών του πλατό της ΕΡΤ, ενώ παραιτήθηκε και ο διευθυντής ενημέρωσης Δημήτρης Μιχαλέλης.

Τα ακριβά λογότυπα

panagopoulosΟ κ. Παναγόπουλος βρισκόταν στον στενό πυρήνα του λεγόμενου συστήματος Ρουσόπουλου. Στους κους Ρουσόπουλο και Παναγόπουλο χρεώθηκε η προσπάθεια απόλυτου ελέγχου της ΕΡΤ.

Στον Χρήστο Παναγόπουλο χρεώθηκε η ακριβής «επιλογή» των νέων λογότυπων της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης. Κάπως έτσι τα λογότυπα της ΕΡΤ στοίχησαν 1.200.000 ευρώ. Η σπατάλη, ύψους 1.200.000 προκάλεσε την περασμένη άνοιξη πελώρια ερωτηματικά, την στιγμή που είχαν τεθεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με το αν θα μπορούσαν εκείνα τα χρήματα να αξιοποιηθούν.

Ένα άλλο ερώτημα που είχε τεθεί είχε να κάνει με το γεγονός ότι η «εργολαβία» είχε ανατεθεί απευθείας σε βρετανική εταιρεία.

Κάπως έτσι η κοστολόγηση των λογότυπων της ΕΤ1, της ΝΕΤ και της ΕΡΤ3, άγγιξε το ποσό του 1.200.000, σε περιόδους «ισχνών αγελάδων».

Ο άδικος χαμός του Γ. Κοίλιαρη

Ο Χρήστος Παναγόπουλος βρέθηκε στη θέση να απαντά και για την κριτική που δέχτηκε για την εργασιακή σχέση της ΕΡΤ με τον Γιώργο Κοίλιαρη ο οποίος έχασε τη ζωή του στο Αφγανιστάν προσπαθώντας να απεγκλωβιστεί από εμπόλεμη περιοχή.

Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ είχε αναγκαστεί να τοποθετηθεί εγγράφως και δημόσια και να παραδεχθεί, βέβαια, ότι ο Γιώργος Κοίλιαρης είχε πληρωνόταν με δελτίο παροχής υπηρεσιών, ενώ είχε αναφερθεί πλήρως στην εργασιακή σχέση με τον αδικοχαμένο ανταποκριτή.

Αλέξης Γρηγορόπουλος

grigoropoulosΗ ΕΡΤ, όμως, δέχτηκε σφοδρή κριτική και για τον τρόπο που «κάλυψε» το συμβάν της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τον ειδικό φρουρό, αλλά και τα βίαια γεγονότα που ακολούθησαν.

Ενδεικτικό είναι το άρθρο του Σωτήρη Μανιάτη, με τίτλο «ΝΕΤ(αραν) στην ενημέρωση» (Ελευθεροτυπία, 13/12/2008) το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει «Στη δημόσια τηλεόραση μιλούσαν διαρκώς για «θάνατο», «θανάσιμο τραυματισμό» του 15χρονου ή έλεγαν ότι «σκοτώθηκε», λες και επρόκειτο για τροχαίο δυστύχημα. Το δυστύχημα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι η διοίκηση και η διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης της ΕΡΤ. Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε από κάποιον από τους «πραίτορες» στους οποίους αυτή η κυβέρνηση έδωσε «αέρα» και συχνά ξεσαλώνουν. Κι αυτό δεν μεταδόθηκε ξεκάθαρα από τον φορέα που όλοι πληρώνουμε για να μας ενημερώνει. Εγκυρα, έγκαιρα και ολοκληρωμένα».

Καταγγελίες

Λίγο καιρό πριν είχε ασκηθεί σφοδρή κριτική και για την «κάλυψη» του σκανδάλου με τη Μονή Βατοπεδίου. Το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε δημοσιογραφικά την υπόθεση.

papakonstantinouΑς υπενθυμιστεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε καταγγείλει, συγκεκριμένα, την κρατική τηλεόραση του κ. Παναγόπουλου ως εξής ««Τον τελευταίο καιρό, υπάρχει μία στάση της Διοίκησης της ΕΡΤ, η οποία αγνοεί την πάγια τακτική που έχουν ακολουθήσει οι προηγούμενες Διοικήσεις της ΕΡΤ διαχρονικά. Θα αναφερθώ μόνο σε ένα παράδειγμα και αυτό έχει να κάνει με τη διαφορετική κάλυψη των δραστηριοτήτων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Υόρκη, από τις δραστηριότητες της υπουργού Εξωτερικών, της κυρίας Μπακογιάννη, που βρίσκεται εκεί την ίδια ακριβώς περίοδο. Είναι προφανές ότι δεν δεχόμαστε αυτού του είδους την απαράδεκτη συμπεριφορά και διακριτική μεταχείριση. Θα μείνουμε σε αυτό τώρα και θα επανέλθουμε εάν χρειαστεί».

Ας υπενθυμιστεί, όμως, ότι τον Σεπτέμβριο του 2006 το ΠΑΣΟΚ με επερώτηση στη Βουλή είχε καταγγείλει προσλήψεις «από το παράθυρο», απευθείας αναθέσεις, παραγωγές χωρίς διαγωνισμούς και υψηλότατες αμοιβές σε «ημετέρους». Ο κ. Ρουσόπουλος, τότε, είχε απαντήσει ότι «τα ίδια γίνονταν πάντοτε» προσθέτοντας ότι οι υψηλοί μισθοί δίδονταν προκειμένου να προσλαμβάνονται καλοί επαγγελματίες.

Οι καταγγελίες, όμως, συνεχίζονται και έτι τον περασμένο Μάιο τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και δημοσιεύματα έκαναν λόγο για λειτουργία «παραμάγαζου στην ΕΡΤ» και μάλιστα με τις «ευλογίες της διοίκησης». Σύμφωνα με τις καταγγελίες το «παραμάγαζο» προωθούσε και πρόβαλε μέσω της κρατικής τηλεόρασης συμφέροντα ιδιωτικών εταιρειών επικοινωνίας.

Εισαγγελική έρευνα

anna drouzaΤο 2007 οι εισαγγελικές αρχές διερευνούσαν τα οικονομικά στοιχεία που είχαν να κάνουν με τις συμβάσεις τηλεοπτικών παραγωγών, όπως για παράδειγμα της αλησμόνητης εκπομπής της κας Άννας Δρούζα, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» κόστιζε 13.000 το επεισόδιο!!! Τα στοιχεία που είχαν έρθει στην δημοσιότητα έκαναν λόγο για 180 επεισόδια. Η εκπομπή ήταν επιπέδου «φραπελιάς»!!!

Όμως η ΕΡΤ του κου Παναγόπουλου είναι η ΕΡΤ της Eurovision των 12 εκατ ευρώ, του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το οποίο είχε κοστίσει 1,7 εκατ. ευρώ.

Η αισθητική του κου Παναγόπουλου και των συν αυτώ είχε τότε υποδείξει τον συστηματικό παραγκωνισμό του βραβευμένου δημοσιογράφου Γιώργου Αυγερόπουλου, του Κούλογλου και άλλων αξιόλογων δημοσιογράφων δίνοντας περισσότερο χώρο στις αμφιβόλου ποιότητας εκπομπές της Άννας Δρούζα.

Αχαριστία;

Ας μην είμαστε, όμως, αχάριστοι. Ο κ. Χρήστος Παναγόπουλος έχει στο ενεργητικό του να παρουσιάσει τις επιτυχίες της χώρας… στην Eurovision και κυρίως την πρώτη θέση της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό με την Έλενα Παπαρίζου.
kolonaki-press

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails